Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin'de zafere yaklaşıyoruz

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Afyonkarahisar'daki 6'ncı Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen kongrede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi fersah fersah ileriye taşıdıklarını söyledi. Son 4-5 yılda yaşananların eski Türkiye'nin başına gelmesi durumunda hallerin harap olacağını dile getiren Erdoğan, bu eski Türkiye'yi milli gelirde dünyanın 17'nci büyük ülkesi haline getirdiklerini aktardı. Afyonkarahisarlılara müjdelerde de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Afyonkarahisar, büyükşehir olma sınırına gelmiştir. Doğumlar artarsa 2019'da büyükşehir olur, ama taşıma ile olmaz. En geç bir seçim sonra Afyonkarahisar'ın büyükşehir olarak yoluna devam edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Haberler 18.02.2018 - 11:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Afrinde Mehmedimizle birlikte yürüyoruz. Korkaklar zafer ant dikemezler, bu böyle biline. Mehmedim Hedefim Kzlelma diyor. Yanl anlalmasn, Kzlelma belirli bir nokta deildir, sonsuzluktur. Bu yolda yürümeye devam edeceiz. Son nokta ehadettir dedi.

Cumhurbakan Erdoan, kabalan Reis bizi Afrine götür diye seslenmesine, u anda sknt yok, olduu takdirde bizler de bakomutan olarak beraber gideriz diye yantlad.

SNSLKLER DE UNUTMADIK

Recep Tayyip Erdoan, halen önceliklerinin meseleleri konuarak, müzakere ederek, karlkl hassasiyetleri ve çkarlar gözeterek çözmekten yana olduunu söyledi. Bu yöntemin tüm ülkeler için geçerli olduunu belirten Erdoan, öyle devam etti:

Bu sabah itibariyle 1595 terörist etkisiz hale getirildi. 31 Mehmedimiz, 60 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) olmak üzere toplam 91 ehidimiz var. Biz ne karnndan konuanlardan ne laf eip bükenlerden olacaz. Dost ac söyler prensibiyle doru bildiklerimizi muhataplarmza ifade ettik. Açk sözlü olduk, bize de açk sözlü olunmasn istedik. Geçmite baz konularda halen ranla, Irakla, Rusyayla, ABD ile, Avrupa ülkeleriyle çeitli anlamazlklarmz, çeitli görü ayrlklarmz olmutur. Bunlar Allahn insanlara en büyük lütfu olan aklla, diyalogla, konumayla hepimiz çözdük. Ne zaman bu meseleler siyasi ve ekonomik ilikilerimizde çatmaya yol açtysa hep birlikte bedel ödedik. Konu çok daha ciddi çatma alanlarna tandysa bunun bedeli gelecek nesillere sri ekilde ortaya çkyor. Lozandaki kazanmlar ve kayplarmz unutmadk. kinci Dünya Sava sonrasnda uluslararas toplumla bütünleme admlarmz unutmadmz gibi bizi önce oyalayan ve sonra dlayan sinsilikleri de unutmadk. Bugün de yürüttüümüz mücadelede bize verilen destekleri, yaplan gizli açk ihanetleri, söylenen yalanlar, sergilenen riyakarlklar da elbette unutmayacaz.

YUMRUK VE TOKAT KAçINILMAZDIR

Devletler arasndaki ilikilerin mutlak dostluk veya mutlak dümanlk deil, ortak çkarlar üzerine bina edilmesi gerçeinden hareket ettiklerini belirten Erdoan, Bizimle ortak bir gelecekte yürümek isteyenlere ellerimiz daima açktr. Geleceimizi karartmak isteyenlere ise ayn ellerin yumruk ve tokat olmas kaçnlmazdr. Herkes ettiini bulacaktr. Biz hep iyilik ettik, iyilik peinde kotuk. Kendimizle birlikte tüm kardelerimizin iyiliini istedik. Bize tuzak kuranlarn da kendi tuzaklarna düeceine inanyoruz. yi niyetli olmak hazrlksz olmak demek deildir. En iyisini umacak ama en kötüsüne hazrlkl olacaz diye konutu.

Konumasnn ardndan Recep Tayyip Erdoana, yerel kyafet giyen kadnlar çeitli hediyeler takdim etti.

Ana Sayfaya Git