Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim önümüze bunu da getirdiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2. İstanbul Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Birileri petrol paylaşımının içinde. Bizim önümüze de bunu getirdiler. 'Bizim derdimiz petrol değil' dedik, bizim derdimiz insan...' dedik" diye konuştu.

Haberler 19.11.2019 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Dolmabahçe Saraynda düzenlenen 2. stanbul Uluslararas Ombudsmanlk Konferansna katld. Programa Erdoann yan sra TBMM Bakan Mustafa entop, Yargtay Bakan smail Rütü Cirit, Kamu Badenetçisi eref Malkoç ile 55 farkl ülkenin ombudsmanlk ve insan haklar kurumlarndan 200ün üzerinde kiinin katld.

Erdoan burada yapt konumada, Halknn sahip çkt bir ülkeyi hiçbir gücün ve etkinin ykabilmesi mümkün deildir. Buna karlk kendi insannn sesine kulak vermeyen, skntlarna çözüm yolu aramayan, tam tersine itirazlar hoyratça bastrmaya çalan devletler, çok büyük aclar ve ykmlarla karlaabiliyor. Özellikle bölgemizde bu vahim hayata düen pek çok devlet ve yönetim var. Türkiyenin fark, tarihi tecrübelerinden süzülüp gelen bir ferasetle devlet ile millet arasndaki güçlü baa sk skya sahip çkmasdr. Bu sayede yllardr terör örgütlerinin saldrlarndan ekonomik tuzaklara kadar pek çok tehditle yüzlememize ramen dimdik ayakta kalmay ve gücümüzü sürekli artrmay baardk. diye konutu.

çERDE VE DIARIDA çOK DAHA EMN ADIMLARLA YÜRÜYEBLEN BR ÜLKE HALNE GELDK

Erdoan, Kamu kurumu yöneticilerinin hangi kanaldan gelirse gelsin, vatandamzn sesine duyarsz kalmas söz konusu bile olamaz. Her frsatta ehir ziyaretleri ve vatandalarmzla bir araya geldiimiz programlar vesilesiyle halkla dorudan temas güçlü bir cumhurbakan olarak böyle bir duyarszla en bata biz izin vermeyiz. Hakszlk karsnda susmay dilsiz eytanlk olarak gören bir medeniyetin mensuplarnn baka türlü hareket etmesi de zaten söz konusu olamaz. Kamu imkanlarn belirli güç odaklarnn tekelinden çkartp milletimizin emrine verdikçe içeride ve darda çok daha emin admlarla yürüyebilen bir ülke haline geldik. nallah önümüzdeki dönemde devlet ile millet arasndaki ba çok daha güçlendirecek admlar atmaya, uygulamalar hayata geçirmeye devam edeceiz. Bizden sonraki nesillere emanet ettiimiz 2053 ve 2071 vizyonlarmzn en önemli unsurlarndan biri de ite bu salam altyap olacaktr. Dost ve karde ülkelerin de ayn yoldan giderek sadece mevcut sorunlarn amakla kalmayacaklarna, ayn zamanda gelecee iftihar verici bir miras brakacaklarna da inanyorum. diye konutu

MÜLTECLERE EN BÜYÜK DESTE VEREN ÜLKE TÜRKYEDR

Erdoan, Sadece snrlar geni veya paras çok, bu tür devlet büyük sfatn hak edemez. Büyük devlet fert, yönetimi altndaki tüm insanlarn güvenliini, huzurunu, mutluluunu salayabilen devlettir. yi yönetim ilkeleri dediimiz balklarn her biri de ite bu amaca yöneliktir. ayet bireylerin güvenliine, huzuruna, mutluluuna yönelik tehditler bizzat devletten geliyorsa ite orada büyük sknt var demektir. Dünyann pek çok yerinde yaanan iç savalarn, kargaalarn, kaoslarn, insani krizlerin çounun gerisinde bu çarpklk vardr. Türkiye bölgesinde süren insani krizlerin faturasn hem terör saldrlarnda hem de büyük snmac aknlarna maruz kalarak ödeyen bir ülkedir. Dünyann en güçlüleri çkp ne diyor? Biz bir numarayz diyor. Hayr, siz bir numara deilsiniz. Dünyada en az gelimi ülkelere veya mültecilere en büyük destei veren ülke Türkiyedir. Bunu açk ve net söylüyorum. Ve bu benim rakamm deil, OECDnin de rakamdr. Türkiye böyle bir ülke. Ekonomisi ve yönetim sistemi bizden çok daha ileride olan gelimi ülkeler vatandalarnn güvenlii ve refah için kaplarn snmaclara kapatt, biz ise kapatmadk. Biz açk tuttuk, halen de açk tutuyoruz. Biz o adeta kesici tel örgülerden geçmeye kalkan o kadnlar, erkekleri, çocuklar gördükçe bizim cierlerimiz parçalanyor ama onlarda böyle bir ey söz konusu deil.

NE KADAR TERÖR ÖRGÜTÜ VARSA HEPSYLE DE MÜCADELE HALNDEYZ

Erdoan öyle devam etti:

Biz elimizdeki imkanlar, barnmadan eitim ve sala kadar her alanda yllardr 4 milyonun üzerindeki madur ve mazlum snmacyla paylayoruz. Bizim ülkemizdeki ana muhalefet ise biz bunlar tekrar memleketlerine göndereceiz diyor. Biz varil bombalar altnda inleyen, oralardan kaçan bu insanlar asla ve kata o varil bombalarna tekrar teslim etmeyiz. çünkü biz yaratlan yaratandan ötürü sevdik. Bundan dolay onlar tekrar bombalara teslim edemeyiz. Ama Türkiyenin ana muhalefeti eder, varsn etsin. Biz insan seviyoruz. Onun için böyle bir ayrma girmeyiz. Terör örgütlerini kendimizden uzak tutmakla yetinmiyor, bizzat inlerine girip imha ediyoruz. DEAtan El Kaideye, PKK/YPGden FETÖye kadar ülkemizi ve dünyay tehdit eden ne kadar terör örgütü varsa hepsiyle de mücadele halindeyiz. Türkiye tüm bu çabalaryla sadece kendi güvenliini ve huzurunu salamakla kalmyor, ayn zamanda tüm uluslararas toplumun vicdan borcunu da ödüyor.

ONURLU DURUUMUZU KORUYORUZ

Erdoan, Son dönemde yaanan snmac meselesi pek çok ülkenin ban öne eecek utanç tablolaryla doluyken bizim bu konuda hamd olsun hep bamz dik, alnmz açk olmutur. Ayn ekilde birileri petrol paylamnn içinde acaba ne kadar daha petrol çkartnz? Bizim önümüze de bunu getirdiler. Bizim derdimiz petrol deil dedik. Bizim derdimiz insan, bu insanlar kurtarmak. Petrol veya siyasi çkar için terör örgütleriyle kol kola girmekten çekinmeyen nice devlet varken biz bu konuda da onurlu duruumuzu koruyoruz. Buna ramen sözde Ermeni soykrm gibi iftiralara muhatap olmaktan kurtulamyoruz. Daha da trajikomik olan kendi güvenliimizi salamak için attmz meru admlar sebebiyle yaptrm tehditlerine maruz kalmamzdr. Tarih bu olup bitenlerin hepsini kayda alyor. Gelecek nesiller bugünleri deerlendirirken Türkiyeyi de dierlerini de inallah hak ettikleri yere yerletirecektir. te bunun için biz diyoruz ki iyi yönetimi sadece kendi vatandalarmz deil, tüm insanlk için isteyelim. Hakk, hukuku, adaleti, eitlii, saygy ve dier tüm ilkeleri herkes için talep edip hayata geçirmedikçe hiçbirimiz huzurlu olamayz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git