Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bolu'da konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Düzce mitinginin ardından Bolu'da Demokrasi Meydanı'nda halka seslendi. Erdoğan, Düzce'de olduğu gibi Bolu'da da 12 Kasım 1999 depreminde hayatını kaybedenler için dua okuyarak mitinge başladı.

Haberler 28.03.2019 - 01:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, ardndan yapt konumada, tüm badireleri atlatmak için güçlü olmak gerektiini ifade ederek, öyle konutu:

16 bin 500 kilometre öteden silahlarna kazdklar yazlarla bizi tehdit edenlere bu meydanlar brakmayacaz. Binlerce TIR silahla desteklenen Suriyenin kuzeyindeki canilerin Türkiyeye musallat edilmesine, ülkemizin bir terör koridoruyla kuatlmasna asla izin vermeyeceiz. Tüm bu badireleri atlatmamz için güçlü olmak zorundayz. Milletimizin tökezlemesini bekleyenlere frsat vermemek için hep birlikte salam durmak mecburiyetindeyiz. te bunun için sizlerden 31 Martta rekor destek bekliyoruz. Sizlerden sandkta milletimize kurulan tuzaklar darmadan etmenizi istiyoruz. Türk milletine hadlerini bildirmek isteyenlere sizin oyununuzla hadlerini bildirmenizi istiyoruz. Öyle bir cevap verin ki sesi ta Pensilvanyada, Kandil, Suriye kuzeyinden, Avrupa Parlamentosundan duyulsun. Öyle bir gürleyin ki Gazze, Filistin, Yemen, Yeni Zelandadaki kardelerimizin yaral gönüllerine ifa olsun. Öyle bir cevap verin ki Tekirdadan rnaka kadar 82 milyonun her bir ferdine umut olsun.

BAY KEMAL SENN DAHA çOK DERS ALMAN LAZIM

CHP lideri Kemal Klçdarolunu eletiren Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi:

Biz bu vatana, bu topraklar üzerinde yaayan her bir vatandamza k bir partiyiz. Biz bir dava hareketiyiz. Kibirle gelen, burnu havada gelen AK Partiden içeri giremez. Yanllkla da girerse biz onu içimizde tutmayz. Bizimki tevazu, Hakkn rzas için halka hizmet kapsdr. nsanlarn en hayrls insanlara faydal olandr. Biz bu makamlarda kendi ikbalimiz için deil, milletimiz istikbali için bulunuyoruz. Biz bu mücadeleyi ülkemizin hedefleri ve hayalleriyle buluturmak için bedel ödüyoruz. Sizlerin desteiyle 40 yldr siyasetin içindeyiz. Her kim bizim siyasetimizi örenmek istiyorsa hemen yan bamzdaki Bolu tüneline baksn. Her ne kadar Bay Kemal bakmyorsa da gelsinler Bolu tüneline baksnlar. Bay Kemal, o Bolu tünelini sizinkiler, Acaba patates deposu mu yapsak, yoksa doal gaz m enjekte etsek?, bunu konuurken biz geldik oray yaptk. Ah Bay Kemal ah, senin çok ders alman lazm. Türkiyenin 82 iline kazandrdmz yatrmlara, eserlere, yollara, köprülere, havalimanlarna baksn. Biz ne stanbul Büyükehir Belediye Bakanlnda ne Meclis kürsüsünde ne de Cumhurbakanl makamnda laf üstüne laf koymakla övünmedik, ta üstüne ta koymakta övündük. Meclis kürsülerinden ahkam kesmek kolaydr. Hele hele yalan söylemek Bay Kemal için çok kolaydr. Seçim dönemlerinde atp tutmak, cekli cakl cümleler kurmak kolaydr. Zor olan, sözünü gerçee dönütürmektir. Zor olan, meydanda ne söylediysen seçimden sonra onu unutmamaktr.

KÜRSÜDEN SALLADII BÜTÜN KAITLAR SAHTE çIKTI

Cumhurbakan Erdoan, Klçdarolunu eletirmeye u sözlerle devam etti:

Seçimlerde bol keseden datanlarn sonra ne hallere dütüünü, millete, kendi seçmenine nasl mahcup olduunu görüyoruz. CHPnin Burdur bakan kabullendi, Seçim dönemlerinde attk tuttuk ama hiçbirini yapamadk dedi. Bir bakas, Hatayda, hanm kardelerim Oy yoksa hizmet de yok diyerek CHPnin hizmet anlayn kovdu. Daha önce de CHPnin bir milletvekili Evet çkarsa sizi denize dökeriz tehditleri savurmutu. Hatrlyorsunuz deil mi? Bay Kemalin gaflarn, skandallarn tüm Türkiye biliyor. Kaset operasyonu ile oturduu CHP Genel Bakanlndan 9 senede 9 seçim kaybetmesine ramen kalkmad. Defalarca Yüzde 40 alamazsam brakrm dedi ama sözünün eri olamad. Meclis kürsüsünden belge diye sallad bütün katlar yalan, sahte çkt. Bir kez bile milletten özür dilemedi. te bana att tuttu. Aileme att tuttu. Yargya gitti. Man Adalar dedi. Davay açtm. 2,5 milyona mahkum oldu.

imdi istinaftan karar geldiinde paray aldmda Mehmetçik Vakfna hibe edeceim. Bu adamdan hiçbir yere yr olmaz. Aldm bu tazminat Mehmetçik Vakfna vererek güzel bir adm atalm diye konumasn sürdüren Erdoan, unlar kaydetti:

Somali için yola çkp Kenyaya giden, yürüyen merdivene tersten binen, seçimde kendisine dahi oy kullanamayan, stanbulda belediye bakan olunca Kathaneye Kattepe diyen bu zattan ne beklenir? 15 Temmuz destanna Kontrollü darbe iftirasyla kara çalan bu zattan ne beklenir? Gençler, 15 Temmuz gecesi havalimanna iniyorum. 23.15te Bay Kemal Havalimannda. Onbinler Atatürk Havalimannda. FETÖcüler bunu alyor, tanklarn arasndan Bakrköy Belediyesine kaçryorlar. 01.15te ben, damadm, eim, çocuklarm havalimanna iniyoruz. 16 saat darbeye kar bu ii yönetiyoruz. Utanmadan Haberim olsayd ben de orada beklerdim diyor. Hayat yalan, hayat palavra. Dürüst bir yan yok.

Ana Sayfaya Git