Cumhurbaşkanı Erdoğan: Erzurum Kongresi'nde ortaya çıkan şuur birlik ve beraberliğimizin temelidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstiklal mücadelemizin başlatılmasında, hedeflerinin ve ilkelerinin belirlenmesinde önemli bir rol oynayan Erzurum Kongresi, aziz milletimizin kendi kaderini tayin etme yönünde attığı en büyük adımlardan biri olmuştur." dedi.

Haberler 23.07.2019 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Erzurum Kongresinin, milletin kendi kaderini tayin etme yönünde att en büyük admlardan biri olduunu belirterek, Erzurum Kongresinde ortaya çkan uur, azim ve kararllk bugün de birlik ve beraberliimizin temeli, vatan ve bayrak sevgimizin sembolü, gelecee yürüyüümüzde en büyük gücümüzdür. deerlendirmesini yapt.

Cumhurbakanl letiim Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Cumhurbakan Erdoan, Erzurum Kongresinin 100üncü yl dönümü dolaysyla bir mesaj yaymlad.

Erdoan mesajnda, stiklal mücadelesinin balatlmasnda, hedeflerinin ve ilkelerinin belirlenmesinde önemli bir rol oynayan Erzurum Kongresinin, milletin kendi kaderini tayin etme yönünde att en büyük admlardan biri olduunu vurgulad.

Samsunda 100 yl önce yaklan bamszlk ateinin, Amasyann ardndan Erzurumda alnan kararlarla milletin yolunu aydnlattn ve milli iradenin hakim olduunu tüm dünyaya ilan ettiini kaydeden Cumhurbakan Erdoan, mesajnda unlar ifade etti:

Manda ve himayeyi kesinlikle reddeden, milli snrlar içinde vatannn bütünlüünü esas alan kararlar dorultusunda, bamsz Cumhuriyetimizin temelleri atlm, tüm milletimizin mutabakatyla topyekün bir mücadele balatlm ve stiklal Savamz anl bir zaferle taçlanmtr.

Erzurum Kongresinde ortaya çkan uur, azim ve kararllk bugün de birlik ve beraberliimizin temeli, vatan ve bayrak sevgimizin sembolü, gelecee yürüyüümüzde en büyük gücümüzdür.

Erzurum Kongresinin 100üncü yl dönümünde, bata Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bamszlk mücadelemizin tüm kahramanlarn sayg ve minnetle yad ediyor, tüm vatandalarm en kalbi duygularmla selamlyorum.

Ana Sayfaya Git