Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yılda bin ton bor karbürü üreteceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD Vizyoner'19 programına katıldı. Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Erdoğan, bor karbürü üretiminin yapılacağı fabrikanın 2 yıl sonra devreye gireceğini ve yılda bin ton bor karbürü üretimi yapılacağını söyledi. Erdoğan şöyle konuştu:

Haberler 28.11.2019 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Boru aldk, iledik, ürüne dönütürdük. Askeri kyafetlerde, zrh olarak kullanlacak bor karbürü üretimine balyoruz. Balkesir Bandrmada temelini attmz fabrikay 2 ylda tamamlayacak ve ylda bin ton bor karbürü üreteceiz.

Cumhurbakan Erdoan, 94 ülke ve 224 noktada aktif ekilde faaliyet yürüten MÜSADn, bu önemli gücünü Türkiye ekonomisinin emrine vererek, çok önemli bir misyonu yerine getirdiini söyledi. MÜSAD, Türk ekonomisine salad katklardan dolay tebrik eden Cumhurbakan Erdoan, MÜSAD Global ve MÜSAD Yerel çats altnda hayata geçirilen projelerin, ekonomiye deer kattn söyledi.

BOR ÜRETM

Cumhurbakan Erdoan, kendilerini eletirenlerin daha fazla hedef ortaya koymas gerektiini vurgulayarak, Sadece rakam oyunlaryla, sadece laf ebeliiyle, sadece alt da üstü de bo eletiriyle, sadece kafa kartrmayla urayorlar. çünkü bunlarn heybelerinde millete sunacak hiçbir eyleri bulunmuyor. Zaten öyle bir dertleri de yokö ifadesini kulland. Türkiyede bor madeni üzerinden yllarca spekülasyonlar yapldn, efsaneler üretildiini, komplo teorilerinin gelitirildiini belirten Cumhurbakan Erdoan, tüm bunlara ramen bor madenini gerçekten deerlendirecek çalmalar da kendilerinin yaptnn altn çizdi.

Cumhurbakan Erdoan, daha önce sadece maden olarak satld için katma deeri düük olan bor madenini ileyerek, gelitirerek ürüne dönütürdüklerini anlatarak, imdi de, taktik araçlarda, helikopterlerde, uçaklarda, top namlularnda, asker kyafetlerde zrh olarak kullanlabilecek olan bor karbürü üretimine balyoruz. Balkesir Bandrmada temelini attmz fabrikay iki yl içinde tamamlayacak ve yllk bin ton bor karbürü üreteceiz. Dünyadaki toplam bor karbürü üretimi yedi ile sekiz bin ton arasndadr. Dolaysyla bizim fabrikamz oldukça önemli bir kapasiteye sahiptir bilgisini paylat.

DJTAL DÜNYAYI YAKALAMA KONUSUNDAK KARARLILIIMIZ TAMDIR

Gündemlerinde dijital ekonomi, dijital ticaret, dijital Türkiye ve gelecein ehirleri gibi konularn bulunduunu ifade eden Cumhurbakan Erdoan, bu konulara verdikleri önem dolaysyla yeni yönetim sistemine geçerken, dorudan Cumhurbakanl bünyesinde bir Dijital Dönüüm Ofisi kurduklarn, amaçlarn siber güvenlikten mill yazlmlara, kritik altyaplarn korunmasndan büyük veri ve yapay zek gibi alanlara kadar konuyla ilgili tüm balklardaki çalmalar takip edip desteklemek olduunu açklad.

Ana Sayfaya Git