Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun BM trafiği

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 74'üncü Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere gittiği New York'ta 6 devlet başkanı ve 10 başbakan ile bir araya geldi.

Haberler 27.09.2019 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, aralarnda Hrvatistan Cumhurbakan Kolinda Grabar Kitaroviç, Irak Cumhurbakan Berham Salih, Moldova Cumhurbakan gor Dodon, Libya Bakanlk Konseyi Bakan Fayez Sarraj, Katar Emiri eyh Temim Bin Hamed Al Sani, Somali Cumhurbakan Muhammed Abdullah Farmajo ile Almanya Babakan Angela Merkel, Birleik Krallk Babakan Boris Johnson ve Pakistan Babakan mran Hann da bulunduu devlet adamlaryla ikili görüme yapt

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Birlemi Milletler (BM) 74üncü Genel Kurulu görümelerine katlmak üzere gittii New Yorkta 6 devlet bakan ve 10 babakan ile bir araya geldi.

Cumhurbakan Erdoan, New York program kapsamnda devlet bakanlar, cumhurbakanlar, bakanlar ve çeitli heyetlerle temaslarda bulundu.

Ziyaretinin ilk gününde ABD Senatörü Lindsey Graham kabul eden Erdoan, Dou-Bat Enstitüsünce düzenlenen Yuvarlak Masa Toplantsna katld.

ABDde bakanlk seçimi kampanyas gezisinde bulunan Donald Trump ile telefonda görüen Cumhurbakan Erdoan, ABD Müslüman toplumunun temsilcileriyle yemekte bir araya geldi, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesince düzenlenen etkinlikte ABDdeki Türk, soyda ve Müslüman toplumuyla bulutu.

Erdoan, ziyaretinin ikinci gününde Siyonizme Kar Yahudiler Birlii heyetini kabul etti, TÜRKEN Vakf Geleneksel Yemei programna katld ve konuklara hitap etti.

- Ara Güler Sergisinin açl

ABDdeki Yahudi kurulu temsilcileri ile New York civarnda yaayan Musevi vatandalar kabul eden Cumhurbakan Erdoan, Belçika Babakan Charles Michel ve Bosna Hersek Devlet Bakanl Konsey Bakan Zeljko Komiç ile görütü.

Cumhurbakan Erdoan, ayn gün BM klim Zirvesine katld, Pakistan Babakan mran Han ve Almanya Babakan Angela Merkeli kabul etti, Alexander Hamilton ABD Gümrük Binasnda Ara Güler Sergisinin açln gerçekletirdi, Fahir Atakolu müzik dinletisine itirak etti.

Ziyaretin üçüncü gününde BM Genel Kurul Salonunda, BM 74üncü Genel Kurulu Genel Görümeleri Açlnda katlan ve Genel Kurula hitap eden Cumhurbakan Erdoan, Arnavutluk Babakan Edi Rama, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Katar Emiri eyh Temim Bin Hamed Al Sani ve Birleik Krallk Babakan Boris Johnson ile bir araya geldi.

Erdoan, Medeniyetler ttifak ile Türk Hava Yollar arasndaki i birlii protokolünün imza törenine katld, Somali Cumhurbakan Muhammed Abdullah Farmajo ile görütü ve Parlamentolararas Birlik Bakan Gabriela Cuevas Barronu kabul etti.

Sürdürülebilir Kalknma Hedeflerinin Hayata Geçirilmesini Etkileyen Mega Eilimler konulu liderler diyalou oturumunda konuan Cumhurbakan Erdoan, talya Babakan Giuseppe Conte ile de görütü.

Erdoan, ABD Bakan Donald Trump tarafndan heyet bakanlar onuruna verilen resepsiyona itirak etti.

Ziyaretin son gününde Türkiye ve Pakistan ortak ev sahipliinde düzenlenen Nefret Söylemiyle Mücadele temal yüksek düzeyli yan etkinliinde katlmclara hitap eden Cumhurbakan Erdoan, liderler bir araya geldi.

Hrvatistan Cumhurbakan Kolinda Grabar Kitaroviç, Irak Cumhurbakan Berham Salih, Moldova Cumhurbakan gor Dodon, Libya Bakanlk Konseyi Bakan Fayez Sarraj, Sudan Babakan Abdallah Hamdok, Yunanistan Babakan Kiriakos Miçotakis ve çekya Babakan Andrey Babi ile görüen Cumhurbakan Erdoan, Türkiye-Pakistan-Malezya üçlü toplantsna katld.

Erdoan, Türk-Amerikan Konseyi tarafndan düzenlenen 10uncu Türkiye Yatrm Konferans gala yemeinde de itirak etti.

ABD Rum Ortodoks Bapiskoposu Elpidophoros da, ziyareti srasnda Cumhurbakan Erdoan tarafndan kabul edildi.

Ana Sayfaya Git