Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar

Erdoğan: Bizi 'DEAŞ'la mücadele etmiyor' diye itham edenlerin 'Daha ileriye gitmeyin' demeleri boşuna değil

Haberler 06.01.2017 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CUMHURBAKANI Recep Tayyip Erdoan, Suriyede devam eden Frat Kalkan Harekatna ilikin Bizi bir dönem DEAla mücadele etmiyor diye uluslararas alanda sktranlarn, ahlakszca itham edenlerin; bu örgütün tepesine bindiimizde bir anda karmza geçip, Daha ileriye gitmeyin, 20 kilometreyi geçmeyin demeleri bouna deildir. Onlar ne derse desin, biz kendi göbeimizi kendimiz kestik ve yola devam ediyoruz dedi.

Ankara Büyükehir Belediyesince inaatna balanan, 2011de Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakanlna devredilerek, yapm tamamlanan Keçiören metro hatt, hizmete açld. Açl törenine; Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Babakan Binali Yldrm, Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakan Ahmet Arslan, Kalknma Bakan Lütfi Elvan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Faruk Özlü, Orman ve Su leri Bakan Veysel Erolu, Kültür ve Turizm Bakan Nabi Avc, Gençlik ve Spor Bakan Akif çaatay Klç, Ankara Valisi Ercan Topaca ile Ankara Büyükehir Belediye Bakan Melih Gökçek katld.

Törende konuan Babakan Yldrm, Keçiören metro hattyla ilgili bilgi vererek, Günde 50 bin yolcu tayacak. 9 tane dura var. Tam kapasiteyle çaltnda günde 50 bin yolcu tanacak. Hattn devreye girmesiyle Ankarada rayl sistem uzunluu, 65 kilometreye çkyor. Sivas ve zmire hzl tren çalmalar devam ediyor. nallah 2019da bu hatlar tamamlayacaz. Ankaray dünyann tand bir mega kent haline getiriyoruz dedi.

BABAKAN YILDIRIMDAN GENçLERE: AKINIZ BTMESN AMA KEçÖREN METROSU BTT

Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakanl görevini yürütürken, Keçiören Metrosuna test sürüü için geldiklerinde, yanna gelen bir gençle aralarnda geçen diyalou anlatan Babakan Yldrm, Geçenlerde bunun test sürüüne geldiimizde, o zaman Ulatrma Bakanl görevini sürdürüyordum. Bir genç bana dedi ki Sayn Bakanm, bizim buradaki Keçiören Metrosu gençler arasnda önemli bir söyleme dönütü. Nedir o? Akmz Keçiören Metrosu gibi olsun, hiç bitmesin. Bundan dorusu çok etkilendim; ama gençler için de yeni bir tavsiyem var. Siz yeni bir slogan bulun. Aknz bitmesin, devam etsin; ama Keçiören Metrosu bitti. Hayrl, uurlu olsun diye konutu.

GAZNO STASYONUNUN YEN ADI EHTLER STASYONU

Keçiören metro hattnn balad Gazino stasyonunun adnn, ehitler stasyonu olarak deitirildiini açklayan Yldrm, Bu metronun balad yer, Gazino diye bir yer. 15 Temmuz, Keçiörenlilerin, Ankarallarn gösterdikleri o kahramanlklarn bir ufak karl olarak Keçiören Belediyemiz ve bu ilçemizde oturanlarn büyük bir talebi yerine getirilerek, Gazino stasyonunun ad da ehitler stasyonuna döndü. meydann ad da ehitler Meydan oldu. ehitlerimiz için ne yapsak azdr. Onlar bu topraklarn sigortasdr, garantisidir dedi.

YEN ANAYASA AçIKLAMASI: MLLETN KARARININ ÜZERNDE HçBR KARAR TANIMIYORUZ

Anayasa deiikliine ilikin de açklamalarda bulunan Babakan Yldrm, sözlerini öyle sürdürdü: Sadece çalmadk. Ayn zamanda Türkiyede demokrasiyi yok etmek isteyenler, vesayet odaklarnn da kafalarn eze eze geliyoruz. nallah bu yl içerisinde en büyük deiimi, dönüümü de AK Parti iktidarnda milletimizin desteiyle gerçekletireceiz. Bu deiim, anayasa deiimidir. Anayasada yapacamz bu deiiklikle evelallah vesayet rejimi tarihin derinliklerinde kaybolup, gidecek. Milletin iradesi, milletin karar her daim geçerli olacak. Milletin kararnn üzerinde baka hiçbir karar tanmyoruz

CUMHURBAKANI ERDOAN: TÜRKYEY AYAKTA TUTAN RUH TE BUDUR

Keçiören metro hattnn açl töreninde hitap eden Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Türkiyeyi ayakta tutan unsurun birlik ruhu olduunu vurgulad. Erdoan, Keçiörenli vatandalarmzn sergiledikleri birlik, beraberlik, dayanma örne ayn zamanda Türkiyede son dönemde sürekli tahrik edilmeye çallan farkllklarmz çatma unsuru haline dönütürme çabalarna kar verilmi en güzel cevaptr. Nitekim 15 Temmuz Keçiörenin dik duruunun en güzel örneidir. Biliyorum ki Keçiörende kimse kimseye bu Türk mü, Kürt mü, Bonak m diye bakmaz. Biliyorum ki Keçiörende kimse kimseye bu Sünni mi, bu Alevi mi diye bakmaz. Herkes insandr. Türkiye Cumhuriyeti vatandadr, komudur, kardetir. Türkiyeyi ayakta tutan ruh ite budur diye konutu.

FARKLILIKLAR ÜZERNDEN MLLETMZ BRBRNE DÜÜRMEYE çALIIYORLAR

Türk milletinin etnik farkllklar ve merep farkllklar üzerinden birbirine düürülmeye çalldn savunan Erdoan, Bunun için her frsatta kimi zaman etnik kimi zaman da merep farkllklar üzerinden milletimizi birbirine düürmeye çalyorlar. Bugüne kadar denemedikleri yol, kamadklar hassasiyet kalmad ama baarl olamadlar. Allahn izniyle olamayacaklar. Milletimizi birbirine düüremeyecekler. Kardeliimizi bozamadlar, bozamayacaklar. Birlik ve beraberliimizi zedeleyemediler, zedeleyemeyecekler. Milletimiz terör örgütleri ve onlarn destekçileriyle istismar edilmeye çallan vatandalarmz arasndaki ayrm daima titizlikle yapmtr dedi.

DAM SLOGANLARINA YANIT: BANA GELMES HALNDE ONAYLARIM

Konumas srasnda yükselen dam isteriz sloganlarna Cumhurbakan Erdoan, öyle karlk verdi: Bu konuda kanaatimi biliyorsunuz. Parlamentoya bu konuda geldiinde, parlamento bunu müzakere eder. Parlamentodan bu çktktan sonra bana gelmesi halinde, ben de bunu onaylarm, dedim. çünkü benim bu konudaki inancm udur. Katili affetme yetkisi, devletin deildir. Devlete yönelik ilenmi suçlar varsa eyvallah, devletin affetme yetkisi vardr

TÜRKYE, TERÖR ÖRGÜTLERNN ORTAK SALDIRISI ALTINDADIR

Türkiyeye terör örgütleri vastasyla diz çöktürülmeye çalldn vurgulayan Erdoan, Yllardr Kürt deyip, Kürt vatandalarmzn hayalarn çukurla, hendekle, bombayla zehir edenleri milletimiz çok iyi gördü ve görüyor. Ayn ekilde Alevi deyip, bu merebe mensup vatandalarmz istismar edenleri de çok iyi tefrik ediyor. te en son olarak hayat tarz tartmas üzerinden toplumun bir kesimini dierine kar tahrik etmek isteyenler yine ortada kald. Milletimiz hangi kökenden, hangi merepten, hangi inançtan olursa olsun; unu gayet iyi görüyor. Türkiye, terör örgütlerinin ortak saldrs altndadr ve bu örgütler vastasyla diz çöktürülmeye çallmaktadr diye konutu.

DEA, PKK, PYD, YPG, DHKP-C, FETÖ; BRBRLERNDEN FARKI YOK

Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti: Adam gibi karmza çkamayanlar, terör örgütleri araclyla canmz yakmadan, bizi arkadan hançerlemenin hesab içindeler. Bizi bir dönem DEAla mücadele etmiyor, diye uluslararas alanda sktranlarn, ahlakszca itham edenlerin; bu örgütün tepesine bindiimizde bir anda karmza geçip, Daha ileriye gitmeyin, 20 kilometreyi geçmeyin demeleri bouna deildir. Onlar ne derse desin, biz kendi göbeimizi kendimiz kestik ve yola devam ediyoruz. DEAa kar baka bir terör örgütünü destekleyenlerin oyunlar ve bahaneleri Türkiyenin sahaya inmesiyle bozulmutur, boa çkmtr. Görüldü ki bunlarn derdi bölgeyi DEAtan ve dier terör örgütlerinden temizlemek deil. Tam tersine bölgenin bitip, tükenmeyen bir kan ve ate denizine dönütürülmesidir. Ha DEA ha PKK ha PYD ha YPG ha DHKP-C ve ilave ediyorum ha FETÖ; hiç birbirilerinden fark yok. Bu niyetlerini de gizleme gerei zaten duymadlar

TÜRKYENN GÜVENL GAZANTEPTE DEL HALEPTE, HATAYDA DEL DLBDE

Tehditlerin kaynanda yok edilmesi gerektiini savunan Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü: Ülkemizde patlayan bombalarla, yaplan eylemlerle Irak ve Suriyede oynanan oyun arasndaki ilikiyi biz gayet iyi biliyoruz; ama u gerçein de farkndayz. ayet biz bu tehditleri oralarda karlamazsak oralardaki kardelerimizin güvenliini, huzurunu, refahn koruyamazsak kendi evimizde mutlu ve müreffeh yaama imkann da bulamayz. Ülkemize yönelik tehditleri kaynanda yok etmek zorundayz. Türkiyenin güvenlii Gaziantepte deil Halepte, Hatayda deil dlibde, Mersinde deil Kbrsta, Karsta deil Nahçvanda, Trakyada deil Balkanlarda balar. Bunu böyle bilin. Bizi kendi içimize sktrarak, büyük oyunun dna atma çabalarna rza göstermeyeceiz. Hem sahada hem masada olarak kendimizin ve kardelerimizin hakkn, hukukunu sonuna kadar aramakta kararlyz

METRO 15 OCAKA KADAR ÜCRETSZ

Keçiören Metrosunun 15 Ocaka kadar ücretsiz olacan duyuran Cumhurbakan Erdoan, Bugünden itibaren fiyat 2,5 lira belirlendi. Ayn 15ine kadar ücretsiz olarak hizmet verecek dedi.

CUMHURBAKANI ERDOAN VATMAN KOLTUUNDA

Konumalarn ardndan metro ile ilk yolculuk yapld. Cumhurbakan Erdoann vatman koltuuna geçmesiyle temsili ilk sefer; makinist bölümünde Babakan Yldrm, Ulatrma Bakan Arslan ve Ankara Büyükehir Belediye Bakan Gökçek ile gerçekletirildi.

SEYAHAT SÜRES 17 DAKKAYA NYOR

Atatürk Kültür Merkezi (AKM)-Keçiören arasndaki seyahat süresini 17 dakikaya indirecek Keçiören Metro hattnda, balangçta 6 set vagonlarla 7 dakika aralyla hizmet verilecek. htiyaca göre, servis aral daha da ksalacak 9 bin 200 metre uzunluundaki Keçiören Metrosundan, AKM istasyonunda Batkent Metrosuna aktarma salanacak.

Ana Sayfaya Git