Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan koronavirüse karşı vatandaşlara sesli mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgını nedeniyle ev telefonlarından sesli mesaj ile “evde kal” uyarısında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgını nedeniyle, mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmaması ve evde kalınması uyarısında bulundu. Erdoğan'ın sesli mesajı telefon araması olarak vatandaşlara ulaşıyor.

Haberler 23.03.2020 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan mesajnda u ifadelere yer veriyor:

Koronavirüse kar amansz bir mücadele yürütüyoruz. Bu virüs en çok yallar ve kronik hastal bulunanlar etkiliyor. Bildiiniz gibi ülkemiz, tüm dünyay etkisi altna alan Corona virüs ile amansz bir mücadele veriyor. Virüsün ülkemizde vatandalarmz arasnda bulac etkisinin en az seviyede tutulmas için gece gündüz çalyoruz. Virüs, en fazla yal ve kronik hastal olan vatandalarmza bulayor, en çok bu iki grubun ölümüne sebep oluyor. Bu bilgiyi aklnzdan hiçbir zaman çkarmadan, kendinize ve etrafnzdaki yal ya da kronik hastalk tayan yaknlarnza dikkat etmenizi istirham ediyorum.

EVDEN çIKMAYIN

Sosyal mesafeyi olabildiince artrmal, ve en önemlisi zorunda olmadkça kesinlikle evden dar çkmamalsnz. Bu süreçte, bata Salk Bakanlmz olmak üzere resmi kurum ve kurulularmzn açklamalarn dikkatle takip etmelisiniz. Kamu hizmetlerinde, alverite, yaknlarmzla iletiimde ve daha birçok aktivitede internet teknolojisini ve telekomünikasyon imkanlarn kullanmaya, ibadetlerimizi evlerimizde eda etmeye, mümkün olduunca ziyaretçi kabul etmemeye ve vaktimizi evlerimizde geçirmeye özen gösterelim.

Corona virüs ile vermi olduumuz bu mücadelede yanmzda duran ve sorumluluk bilinciyle hareket eden tüm vatandalarma ahsm ve milletim adna teekkürlerimi sunuyorum. Bu zor günleri de inallah hep birlikte atlatacaz. Kaln salcakla.

Ana Sayfaya Git