Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan o söze çok sert tepki!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 40. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barzani yönetimine sert tepki gösterip"Kalkıyor Kerkük benim diyor sen hangi akla hizmet bunu diyorsun... Bir gece ansızın geliriz gerekeni yaparız! El Bab'ta, İdlib'te yaptık Kerkük'te de yaparız"dedi.

Haberler 19.10.2017 - 08:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETÖyle mücadeleye vurgu yapan Erdoan, Hak ettikleri cezaya çarptrlana kadar pelerinde olacaz. Bu ihaneti yapanlarn hiçbiri rahat yüzü göremeyecekdiye konutu.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Cumhurbakanl Külliyesinde 40. Muhtarlar Toplantsnda önemli açklamlar yapt. Salona Türkmen sanatç Abdurrahman Kzlay ile tannan Altn Hzma isimli Kerkük türküsü ile giri yapt. Külliyeden yanklanan bu türkü salondan büyük alk ald. Barzani yönetimini Kerkük konusunda uyaran Erodoan, Bir gece anszn geliriz gerekeni yaparz! El Babta, dlibte yaptk Kerkükte de yaparzdedi

u ana kadar 20 bin muhtar ile bulutuk diyen Erdoann konumasndan satr balar öyle:Muhtarlar toplantmzn 40ncs ile sizlerle birlikteyiz. Ülkemizdeki 50 bini akn muhtarmzn tamamyla bir araya gelmek üzere çktmz bu yolda 20 bine yaklatk. Hedefimiz 2019 kasm ayna kadar tüm muhtarlarmzla bir araya gelmi olmaktr. 2019 kasm sonrasnda da toplantmz sürdüreceiz. 19 Ekim Muhtarlar Gününüzü imdiden tebrik ediyorum. Milli iradeye sayg duymayanlar Cumhurbakanna yaptklar saygszl aynsn muhtarlarmza da yapyorlar. Ellerinden gelse bizleri 1 dakika bu hizmet makamlarnda tutmazlar. Bu makamlarn hepsi geçici. Gün gelecek bu görevleri brakacaz. Dünya bizi biz dünyay brakacaz. Ne cumhurbakan, ne meclis bakan demiyecekler, er kii niyetine diyecekler. Biz bütün bu kuatmann görünürdeki aktörleri olan terör örgütlerini iyi bileceiz. Onlarn arkasnda farkl emelleri olan farkl güçler var. Biz ne teslim olduk, ne daldk. Dimdik ayakta durduk. Tek bir adm dahi geri adm atmadk. Bizim inancmz da Hakka ram olmak, halka güvenmek vardr. stiklalimizden ve istikbalimizden asla taviz vermeyiz.

BU HANET YAPANLARIN HçBR RAHAT YÜZÜ GÖRMEYECEK

Ülkemizde darbeler, her eyden ve herkesden önce millete kar gerçekletirilmitir. 15 Temmuzda yaadmz ihanet teebbüsünün hedefi de milletimizdir. 15 Temmuzda hainler emellerine ulaamadlar ama biz tpk çanakkalede, stiklal Harbinde olduu gibi birliimizi bir kez daha perçinledik. Tüm caniliine, tüm alçakla ramen baarsz olan bu hainler imdi adalet önünde hesap veriyor. Davalarda suçlu bulunan herkes ihanetinin derecesine göre cezasn alyor. Yurt dna kaçm olanlar da asla kendi hallerine brakmayacak, hakettikleri cezaya çarptrlana kadar pelerinde olacaz. Bu ihaneti yapanlarn hiçbiri rahat yüzü göremeyecek.

Türkiye, sadece FETÖye deil, PKKsndan, DEAna kadar envai çeit terör örgütü ile mücadele ediyor. Türkiye bir terör kuatmas ile kar karyadr.

BU ÜLKEYE GÖZ DKAN BEDELN ÖDER

ehitlerimiz vatanmzn tapu senetleridir. Bazlar ehadet nedir bilmiyorsa, ehitlik nedir bilmiyorsa bunlara ne diyelim. Bunu anlamayanlar var. Bu ii bilmeyenler var. O makamn ne denli ali olduunu bilmeyenler var. Peygamberlie en yakn makamn ehadet makamnn ne olduunu bilmeyen cahiller var. Bu ülkeye göz diken herkes önce bu senedin bedelini ödemeyi göze almak zorundadr. Türkiyenin en büyük gücü, geni bir corafyada ortak tarih geçmii ile bal olduu yüz milyonlarca kardee sahip olmasdr. Sancakta, Novi Pazarda, oradaki kardelerimizin sevgi gösterilerini izlemisinizdir. Nasl bir heyecan yaadklarn gördünüz. Bu aslnda tarihin bize yüklemi olduu bir heyecan, cokudur.

SOMAL çIKII...

Somalide bir terör eylemi oldu. 300 civarnda insan öldürüldü. Yüzlerce insan yaral. Kim kotu oraya? Türkiye. Nerede dünyadaki dier ülkeler? Lafa geldii zaman ortada bir ey brakmyorlar. Sizin uçaklarnz, cerrahlarnz, doktorlarnz yok mu? Bu bir dertli olma iidir. Bizim derdimiz var. Nerede madur, mazlum varsa biz oradayz. Biz duramayz. Bu i öyle sradan bir i deil. Onun için de bu sorumluluun bilinci ile hareket ediyoruz. Dünyann en büyük ordularn bir araya getirseniz dengini bulamazsnz. Bu baka bir sevda.

FLA KERKÜK çIKII!

Ankarann dousundaki ve kuzeyindeki tüm corafyalar kalbimizin bir yan, batsndaki ve güneyindeki tüm corafyalar da kalbimizin dier yandr. nsan kalbini parçalayabilir mi?Gazi Mustafa Kemal, Kerküke kadar burada bu hatt çizmediler mi? Kerkük Türkmenleri oralarda deil miydi? Musulda deil miydiler?

Birinci Körfez Savanda Kuzey Iraktaki Kürt kardelerimiz katliamla kar karya kaldnda hemen snrlarmz açtk. Ayn ekilde bu süreçte Iraktaki karklklardan kaçp ülkemize gelen 250 bin kiiye kapy açtk. Türkiye için bunlarn hiçbiri zül deildir.

NE N VAR SENN KERKÜKTE?

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi ile yllarca birlikte çok güzel ibirlii yaptk. Mali yönden sktlar, memurlarmzn maan ödeyemiyoruz dediler. Bizden kredi istediler biz ciddi manada kredi verdik. Bugün Türkiye niye snr kapsn kapatyor? Bunu cevabn IKBYnin vermesi gerekiyor. Bu meseleyi buraya getiren biz deiliz, onlar. Kalkyor, Kerkük benim diyor. Sen hangi hakla Kerkük benim diyorsun? Ne iin var senin Kerkükte? Biz orada PKKy, DEA, Suriyede YPGyi orada tasarruf alannda yetki kullanmna müsaade etmeyeceiz.

SÖYLEYE SÖYLEYE GRLMEZ BR GECE ANSIZIN GRLR

Yeri geldiinde bir gece anszn geliriz gereini de yaparz. dlibde yaptk m? Yaptk. Bundan sonra da yaparz. Söyleye söyleye girilmez. Bir gece anszn girilir.

Biz merkezi yönetime ihtiyaçlar göndereceiz. Merkezi yönetim Kuzey Iraka yardm yapacak. Halkn da onlara gereken dersi vermesini istiyoruz. Halk bu tür yöneticilere gereken dersi vermeyecek olursa kusura bakmasnlar. Kürt kardelerimizin de en ksa sürede kendi gelecekleri için en doru karar vereceklerine inanyorum. PYD, YPG bunlar, samimi Kürt kardelerimizi istismar eden terör örgütleridir. Kükrt kardelerim kusura bakmayn. Bu teröristleri savunuyorsanz burada yollarmz ayrlr.

Kürtüm demek en tabii hakkndr ama Kürtçülük yapmak hakkn deildir. Türküm demek en tabii hakkndr ama Türkçülük yapmak hakkn deildir. Türkiye, Kürtlerin de kadim dostudur. Biz paylatmz ortak geçmii, daha aydnlk daha mutlu bir ortak gelecee tamaya hazrz.

Türkiye çevremizde yaanan tüm bu kaosun karmaann üstesinden gelebilecek güce sahiptir. Son teröriste kar mücadelemiz devam edecek. Sonuna kadar bu mücadeleyi devam ettireceiz. Türkiye u anda yükseliyor. Rahatszlk buradan geliyor. Bu yln ilk yarsnda Türkiyenin büyüme oran 5.1 oldu. Dünyada çin ve Hindistandan sonra 3. sradayz. Biz bunu yeterli bulmuyoruz. Daha iyi olacak. Benim muhtar kardelerim. Onlar da beraber olsunlar. Bu ii beraber bitirelim.

Ana Sayfaya Git