Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 'yaşlı vizyon belgesi' bilgisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Yaşlılık Şûrası’nda 2019-2023 dönemini kapsayan bir "yaşlı vizyon belgesi" hazırladıklarını bildirdi.

Haberler 20.02.2019 - 15:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoann açklamalarndan satr balar öyle;

lk insandan bugüne kadar yallk hayatn kaçnlmaz bir dönemi olarak karmza çkyor. En önemlisi hangi yata bulunduumuzda ziyade o vakte kadar ne yaptmz, nasl yaadmzdr.

Dünya nüfusu özellikle gelimi ülkelerde hzla yalanyor. Ortalama hayat süresi 70in üzerinde. Gelimi ülkeler hzla yalanan nüfuslar nedeniyle gelecek endiesi içindedir.

NÜFUS GÜçTÜR

Yal nüfus oranmzn yllar içinde artmas bekleniyor. Bunun için gençlerimize en az 3 çocuk mümkünse daha fazlasn tavsiye ediyorum. Bizim gibi ülkeler için nüfus güçtür. Ortada yeterli nüfus yoksa dier imkanlarn bir süre sonra yok olup gitmesi kaçnlmazdr. Yal hizmetlerini sadece maddi imkanlarla snrl görmek onlara yaplacak en büyük hakszlktr.

Hasta vatandalarmzn evde tedavilerini yapyoruz. Biz yallarn en yüksek makama oturtan bilgelii ve pirlii onlarla simgeleyen kültüre sahibiz. Ben anacmn ayann altn öperdim, tavsiye ediyorum. Sadece duas bile anaya babaya ömür boyu hizmet etmek için yeterlidir.

ayet bir evde büyükanne, büyükbaba, anne, baba, torunlar birarada yaayabiliyorsa o ev günün 24 saati huzur veren bir yerdir. Ayn ehirde yaayp anne babalarmz torunlarla en azndan hafta sonu bir araya getirmiyorsak vebal altndayz demektir. Yallara sahip çkmak ayn zamanda gelecee sahip çkmaktr. Hayat boyu örenme dediimiz süreç ile aktif yalanma arasnda yakn bir iliki vardr.

En önemli eserlerin pek çou yallk dönemlerinde verildiini görüyoruz. Mimar Sinan Selimiye Camiini ina ettiinde 80 yandayd. nsan gençliinde örenirken yallnda anlar. O anlama kabiliyetininin deerine paha biçilemez.

VZYON BELGES HAZIRLANIYOR

Bakanlmz 2019-2023 dönemini kapsayan bir vizyon belgesi hazrlyor. Hiçbir yalmz sokakta veya dört duvar arasnda brakmyor, hepsine sahip çkyoruz. Huzur evlerinde baklan yal says 14 bine yaklat. 65 yan geçenlere ödenen yallk maa biz geldiimizde 24 lirayd, imdi 601 liraya çkt. Ödemeyi sadece maaa hak kazanan kii ve einin gelirine göre yapyoruz. Yal detek programn balattk. Aktif yaam merkezleriyle yallarn ve engellilerin sosya hayata karmasn kolalatryoruz. Emeklilere ödemeye baladmz bayram ikramiyeleri de yallarmz için önemli destek oldu.

Annesini ve babasn huzur evine brakan evlatlar deil onlarla yaayan evlatlar istiyoruz.

(Milliyet)

Ana Sayfaya Git