Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı:

" İnşallah 2020, bunca yıldır verdiğimiz mücadelelerin, yaptığımız fedakarlıkların, harcadığımız emeklerin meyvelerini toplamaya başladığımız bir yıl olacaktır"

Haberler 01.01.2020 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, nallah 2020, bunca yldr verdiimiz mücadelelerin, yaptmz fedakarlklarn, harcadmz emeklerin meyvelerini toplamaya baladmz bir yl olacaktr. dedi.

letiim Bakanlndan yaplan açklamaya göre Cumhurbakan Erdoan, yeni yl mesaj yaymlad.

Görüntülü mesajna tüm vatandalar selamlayarak balayan Erdoan, Hep birlikte tarihi hadiselere ahitlik ettiimiz 2019 yln geride brakyor, inallah çok daha güzel gelimeleri yine hep birlikte yaayacamz 2020 ylna giriyoruz. Rabbimden, 2020 ylnn ülkemiz, milletimiz, dostlarmz ve tüm insanlk için hayrlara vesile olmasn niyaz ediyorum. ifadelerini kulland.

Erdoan, 2019 yln yurt içinde ve yurt dnda youn, önemli, verimli programlarla, çalmalarla, hizmetlerle deerlendirdiklerini belirterek, öyle devam etti:

Yurt içinde 58 ilimize, bazlarna tekrar tekrar gittiimiz için toplamda 88 ziyaret gerçekletirdik. Yurt dnda ise ülkemizi temsilen 14 ülkeye 19 ziyaret yaptk. Bunlarn yannda Ankara ve stanbulda pek çok programa katldk, pek çok toplant yaptk, pek çok görüme gerçekletirdik. Her biri ülkemizin kalknma yolculuunda birer köe ta olan yatrm ve hizmetleri milletimizin istifadesine sunduk.

Ülkemizi, büyük ve güçlü Türkiye hedefine biraz daha yaklatrmak için geceli-gündüzlü çalyoruz. 31 Mart seçimleriyle önümüzdeki 5 yl boyunca ehirlerimizi yönetecek belediye bakanlarmz, belediye meclis üyelerimizi, il genel meclis üyelerimizi ve mahalle muhtarlarmz belirledik. Seçim sonuçlarnn bir kez daha hayrl olmasn temenni ediyorum. Böylece Türkiye, 2023 yl Haziran aynda yaplacak cumhurbakanl ve milletvekillii seçimine kadar kesintisiz bir icraat dönemine girmi oldu.

Dünyann en büyük havaalanlarndan olan stanbul Havalimannn, nisan ay banda tam kapasiteyle hizmete girdiini anmsatan Cumhurbakan Erdoan, Geçtiimiz günlerde 50 milyonuncu yolcusunun törenini yaptmz havalimanmz, inallah her yl daha da büyüyerek, ülkemizi dünyada gururla temsil etmeyi sürdürecektir. dedi.

Erdoan, mays ay boyunca hem Ramazann manevi iklimini deerlendirmeye çaltklarn hem de her kesimden vatandalarla bir araya gelerek hasbhal ettiklerini bildirdi.

Yarg Reformu Strateji Belgesini açkladklarn, Türkiyenin demokrasi ve hukuk devleti yolunda kararl admlarla ilerlemeye devam edeceinin yol haritasn kamuoyuyla paylatklarn dile getiren Erdoan, ekim aynda ilk yarg paketinin Mecliste kabul edilmesiyle strateji belgesinin somut admlarn atmaya da balam olduklarn vurgulad.

Austos aynda Kurban Bayramnn hemen öncesinde tüm hatlaryla hizmete açtklar stanbul-zmir Otoyolunun, Türkiyenin en önemli ulam projelerinden biri olduuna iaret eden Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

Eylül aynda Birlemi Milletler Genel Kurulunda yaptmz konuma ve gerçekletirdiimiz görümeler, Türkiyenin insani duruunu ve yapc politikalarn bir kez daha tüm dünyaya göstermitir. Nitekim 9 Ekimde balattmz Bar Pnar Harekat ile terörle mücadele ve ülkemizin güvenlii konusundaki kararllmz fiilen de ortaya koyduk. Bilindii gibi 2016 yl Austos aynda Cerablus-El Bab bölgesinde Frat Kalkan Harekatn, 2018 yl Ocak aynda ise Afrin bölgesine yönelik Zeytin Dal Harekatn gerçekletirmitik. Böylece 4 bin kilometrekarelik bir alan DEAl ve PKK/YPGli teröristlerden temizlemi, 370 bin Suriyeli snmacnn kendi vatanlarna geri dönmesini salamtk. Bar Pnar Harekatyla Rasulayn-Telabyad arasndaki 4 bin 300 kilometrekareye yakn bir alan daha terörden arndrdk.

Kasm ay sonunda Libya ile imzaladmz Güvenlik ve Askeri birlii Mutabakat Muhtras ile Deniz Yetki Alanlarnn Snrlandrlmasna likin Mutabakat Muhtras ülkemize çok önemli stratejik kazanmlar salamtr. Bu muhtralarla daha önce Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyeti ile yaptmz anlama ile balattmz süreci çok daha geniletmi ve yaygnlatrm olduk. Türkiyeyi Akdenizden tamamen dlama projeleri, attmz son admlarla tümüyle akamete uramtr. nallah Libyadaki meru Trablus Hükümetine vereceimiz destekle bu anlamalarn tüm unsurlaryla hayata geçirilmesini salayacaz.

Aralk aynn ilk yarsnda kamuoyuyla paylatklar 100 bin sosyal konut inas projesinin 81 vilayetin tamamnda büyük ilgi ve taleple karlandn belirten Erdoan, Milletimizin konut talebi sürdüü müddetçe bu kampanyay her yl 100er binlik seriler halinde devam ettirmeyi planlyoruz. sözlerini kulland.

- Türkiyenin otomobili

2019 ylnn son günlerinde 82 milyonun tüm fertlerinin gururla karladna inandm bir projenin memnuniyetini hep birlikte yaadk. diyen Erdoan, milletin 60 yllk hayalini gerçee dönütüren Türkiyenin Otomobili Projesinin ilk araçlarnn ön gösteriminin yapldn anmsatt.

Gebzede ilk defa kamuoyuyla paylalan araçlarn tasarmlar ve özellikleriyle ülkenin doru yolda ilerlediinin iareti olduunu dile getiren Erdoan, unlar söyledi:

Her ne kadar her ey gibi otomobilin de yerli ve millisine tahammül gösteremeyenler çeitli kulplar takmaya çalsa da bu projenin milletimiz tarafndan benimsenmi olmas baarsnn ispatdr. 2022nin sonunda sata sunulacak Türkiyenin Otomobilini hep beraber heyecanla bekleyeceiz. Ayn ekilde, ülkemize stratejik ve ekonomik çok büyük katklar olacak Kanal stanbul Projemizi de inallah adm adm ilerletecek ve mutlaka neticeye ulatracaz.

-Her alanda planl bir kuatma giriimi

Türkiyenin son 7 yldr terörden ekonomiye her alanda planl bir kuatma giriimiyle yüzletiini belirten Erdoan, öyle devam etti:

Ülkemizin toprak bütünlüünden milletimizin birliine, ekonomimizden güvenliimize kadar birçok boyutu olan saldrlar, hamdolsun, hep birlikte göüslemeyi baardk. Ne sokaklar kartrmaya çalanlarn oyunlarna, ne terör örgütlerinin kanl saldrlarna, ne içimizdeki hainlerin sinsi darbe giriimlerine, ne de ekonomimize kurulan tuzaklara boyun edik. Gazi Mustafa Kemalin Hatt müdafaa yoktur, sath müdafaa vardr anlayyla, ülkemize ve milletimize yönelen saldrlara kar tüm cephelerde mücadele yürüttük. Allahn yardm, mazlumlarn duas ve aziz milletimizin güçlü desteiyle girdiimiz her mücadeleden alnmzn akyla çktk.

Bugün Türkiyenin geleceine, dün olduundan çok daha güvenle ve umutla baktnn altn çizen Erdoan, unlar kaydetti:

Dün Türkiyeyi kaosla, terörle, darbeyle, krizle, istikrarszlkla tehdit edenler, bugün attmz admlar karsndaki çaresizliklerini itiraf ediyor, uzlama yollar aryor. Hep söylediim gibi, bizim en büyük gücümüz birliimiz, dayanmamzdr. Bunun için her frsatta bir olacaz, iri olacaz, diri olacaz, karde olacaz, hep birlikte Türkiye olacaz diyoruz. nallah 2020, bunca yldr verdiimiz mücadelelerin, yaptmz fedakarlklarn, harcadmz emeklerin meyvelerini toplamaya baladmz bir yl olacaktr. Bu büyük mücadelede gözlerini krpmadan ölüme yürüyen ehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize shhat ve afiyet diliyorum.

Erdoan, mesajnn sonunda 2020 ylnn ülke, millet ve tüm insanlk için bar, huzur, esenlik ve refah getirmesini diledi.

Ana Sayfaya Git