Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 virajını kazasız belasız dönmemiz gerekiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünyanın siyasi, diplomatik, ekonomik ve askeri olarak en güçlü ülkeleri arasına girmek için önümüzdeki 2023 virajını kazasız belasız dönmemiz gerekiyor. Bu bakımdan 2023 seçimleri çok önemli hale gelmiştir. Nitekim karşımızdakiler de bu durumun farkındalar ve tüm güçleriyle 2023 için hazırlanıyorlar" dedi.

Haberler 09.07.2021 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan ve Cumhurbakan Erdoan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Geniletilmi l Bakanlar Toplantsnda konutu. Erdoan, yarn yeni yönetim sisteminin ilk cumhurbakanl görevinde 3üncü yl geride brakacan belirterek, Önümüzdeki ay sonunda da inallah dorudan milletin oyuyla Cumhurbakan seçiliimizin 7 yln tamamlayacaz. Önümüzdeki ay ayn zamanda partimizin kuruluunun 20inci yl dönümüdür diye konutu.

Cumhurbakan Erdoan, artlar ne olursa olsun demokrasiyi iletme, ülkesine, özgürlüüne ve geleceine sahip çkma iradesini ortaya koyan milletin, seçimleri bir murakabe ve muhasebe vesilesi olarak deerlendirdiini söyleyerek, Rahmetli Menderesten beri kendi deerlerine saygl, hayallerini gerçekletirmek için çalan herkesin yannda yer alan milletimiz, bize de yeri geldiinde can pahasna sahip çkmtr. AK Partiyi kurarken, Bu parti milletin partisidir demitik. ktidara geldiimizde, Milletimiz ne istiyorsa ne bekliyorsa onu yapacaz demitik. Girdiimiz her seçimde sadece ve sadece milletimize güvendik, milletimizden destek bekledik. Srtn karanlk mahfillere dayayarak efelenenler sandkta dersini alrken, milletimiz bizi hep iktidarda tutarak itimadn gösterdi. Özellikle son 8 yldr ülkemizde partimizin ve ahsmn da yaad kesintisiz saldr sürecinden, milletimizden aldmz güç ve destek sayesinde dimdik çkmay baardk ifadelerini kulland.

NE KADAR HAMDETSEM AZ

Cumhurbakan Erdoan, Gezi olaylarnda, 15 Temmuzda, çukur eylemlerinde, terörle mücadelede hayatn kaybedenlere Allahtan rahmet dileyerek, Hep söylediim gibi, Rabbime beni böyle bir milletin mensubu olarak dünyaya getirdii, böyle bir dönemde ülkemin banda olma erefi bahettii için ne kadar hamdetsem azdr. Tabii ülkemize diz çöktürme, milletimizi pes ettirme, karanlk senaryolar hayata geçirme gayretleri bu mücadelelere ramen sona ermemitir. Terör örgütlerini kullanarak kan dökmek suretiyle Türkiyeyi rayndan çkartmay baaramayanlar bu defa daha sinsi yol ve yöntemlere yönelmitir. Yeni hedef ekonomimizdi, gece yars operasyonlaryla döviz kurunu harekete geçirerek, kur üzerinden faizleri ve enflasyonu yükselterek ülkemizi ekonomik krizlerin altnda ezmek için defalarca ataa kalktlar. Tabii biz yurt dndaki altnlarmzn tamamn ülkemize getirmek ve döviz rezervlerimizi güçlendirmek suretiyle bu saldrlara kar hazrlmz önceden yapmtk. Aldmz ilave tedbirler, kurduumuz dengeleyici mekanizmalar ve uyguladmz güçlü ekonomi politikas sayesinde hamdolsun bu süreci de en az hasarla atlattk dedi.

KURULAN OYUN AYNI

Bu süreçte baz skntlar da yaandn belirten Erdoan, Ama hedeflenen sonuçlar ile bu skntlar arasnda dalar kadar fark vardr. Buradan bir kez daha ifade ediyorum; Gezi olaylarndaki amaç neyse ekonomimize yönelik saldrlardaki amaç da odur. çukur eylemlerindeki niyet neyse; kur, faiz enflasyon üçgeni üzerinden kurulan oyun da ayndr. 15 Temmuz darbe giriiminin gerisindeki sinsi gaye ile ekonomimizi krize sokma planlarndaki hedef ayndr. Biz de dier saldrlara ve tuzaklara hangi karl vermisek, ekonomide de ayn mukabeleyi ortaya koyduk. Salgn dönemi bize bu tuzaklar kuranlarn aslnda ne kadar krlgan ekonomik, siyasi, sosyal bir yapya sahip olduklarn açkça göstermitir. Gelimi ülkeler bile bu dönemde bocalarken, biz uyguladmz doru, kararl, hzl, etkin salk, gda ve kamu güvenlii yönetimimizle herkesten ayrtk. Devletimizin tüm imkanlarn milletimizin emrine vererek en az maduriyet ve en çok kazançla bu sürecin geride kalmasn saladk ifadelerini kulland.

LAVE DESTEK ADIMLARI ATABLRZ

Erdoan, iktidarlarn nsan yaat ki devlet yaasn anlay üzerine bina etmi bir parti olarak, önce vatandalarn huzurunu, güvenliini ve refahn salamak mecburiyetinde olduklarn belirterek, Bunun için önümüzdeki dönemde salgnn küresel düzeydeki seyrine, ekonomideki gelimelere ve dier hususlara bakarak milletimiz için ilave destek admlar da atabiliriz. Fevkalade dönemlerin fevkalade tedbirler gerektirdii hakikatini aklmzdan çkarmyoruz. Bu anlayla ülkemize hedeflerinden koparmayacak ve halkmzn geleceini umutla bakmasn salayacak yeni politikalar gelitirmeyi sürdüreceiz. Milletimize, özellikle de gençlerimize sesleniyorum; müsterih olun, bu ülkedeki hiçbir birey, hiçbir insanmz sahipsiz deildir diye konutu.

2023 VRAJINI KAZASIZ BELASIZ DÖNMEMZ GEREKYOR

Cumhurbakan Erdoan, Türkiyenin bölgesel ve küresel liderlik konumuyla son bir asrdaki en güçlü yürüyüünü gerçekletirdiini söyleyerek, Allahn yardm ve milletimizin desteiyle bu yürüyüü mutlaka zaferle neticelendireceimize inanyorum. Dünyann siyasi, diplomatik, ekonomik ve askeri olarak en güçlü ülkeleri arasna girmek için önümüzdeki 2023 virajn kazasz belasz dönmemiz gerekiyor. Bu bakmdan 2023 seçimleri çok önemli hale gelmitir. Nitekim karmzdakiler de bu durumun farkndalar ve tüm güçleriyle 2023 için hazrlanyorlar. Bunca zamandr Türkiyeye diz çöktürememenin öfkesi içinde olanlar, önümüzdeki seçimlerle ilgili niyetlerini gizleme gerei dahi duymuyorlar. Terör örgütlerinden asrlk aclara, ekonomik tetikçilikten gizli ambargolara kadar her konuyu kullananlar seçimler için muhalefete de açk çek vermi gözüküyorlar. Muhalefetin giderek pervaszlaan, çirkinleen, özellikle arszlaan buram buram kin ve nefret kokan üslubu aslnda 2023 ile ilgili telalarn da ele veriyor. Milletimizin geçmiini çok iyi bildii için ülke yönetiminden srarla uzak tuttuu bu faist zihniyeti, bu karanlk projenin sözcülüüne soyunmutur. Bu kesimin aktörleri PKKdan FETÖye tüm terör örgütlerinin, Avrupadan Amerikaya kadar her yerdeki yeminli Türkiye dümanlarnn desteine layk olmak için canhra bir ura içindeler. Kurduklar yalan ve iftira dünyasn tek hakikat gibi herkese dayatmaya çalyorlar. Yalan ne kadar büyük söylerlerse inandrmasnn da o kadar kolay olaca telkinine öylesine iman etmi durumdalar ki freni patlam kamyon gibi yoku aa gidiyorlar. Varsn gitsinler eninde sonunda hak ve hakikat duvarna çarparak kendilerine gelecekler dedi.

HAKK BR TESPTTR

çarptma siyasetinin Türkiyede kök salamayacan ve yer bulamayacan vurgulayan Erdoan, Türkiyenin kaderiyle AK Partinin kaderinin bütünletii ifademiz öyle sradan bir siyasi argüman deil, hakiki bir tespittir. çok partili siyasi hayata geçiimizle birlikte ülkemiz geriye doru bir asrlk kayplarn telafi etme frsat yakalamtr. Bu tarihi hamle ard ardna gelen darbelerle durdurulmu, Türkiye yeniden demokratik ve ekonomik geri kalmla mahkum edilmitir. Rahmetli Özaln ülkemize ça atlattrmak için balatt büyük atlmn önü de ardndan gelen koalisyonlu yllar, terör ve darbe tehditleri ile bir kez daha kesilmitir. AK Parti ite bu tarihi görevi tamamlamann sorumluluunu üstlenmitir. 2023 seçimleri de bu büyük medeniyet ve tarih mücadelesinin çamzdaki zirvesinden önceki son duradr. Seçimlere kadar önümüzde yaklak 2 yllk bir vakit var. Sizlerden bu vaktin her gününü her ann en verimli, en etkili, en dolu ekilde deerlendirmenizi istiyorum. Büyük kongresini yapm il, ilçe, belde tekilatlarn genel merkez yönetimine oturtmu bir parti olarak artk önümüzde beklemeyi gerektirecek hiçbir ajanda kalmamtr. Milletimize ve özellikle de gelecek nesillere youn bir vebalin altndayz, burada hassasiyetimiz çok çok önemli. çalmak, daha çok çalmak ve sonunda baarmak dnda bir alternatifimiz yoktur ifadelerini kulland.

AVARA KASNAK GB DOLAANLARA BU MEMLEKET TESLM EDEMEYZ

Meclisin kapanmasnn ardndan partililere arazide olmalar talimat veren Erdoan, yaplan çalmalarn da genel merkeze raporlanmasn istedi. Erdoan, Bir turistik seyahat olarak illerimize gideceksek nafile. 2023e eer kararl bir ekilde hazrlanacaksak bizim için urada son iki durak var. çok önemli bu 2021, 2022. 2023 tamamen seçim yldr ve bu çalma ile birlikte biz istikametini kaybetmi avara kasnak gibi dolaanlara bu memleketi teslim edemeyiz. Neler söylediini görüyorsunuz; neymi gelince uçaklar satacakm yav senden öncekiler de bunlar söyledi. Bir defa devlet yönetmenin ne anlama geldiinden senin haberin yok. Yani uçaklar sattn zaman devleti yönetmi mi oluyorsun? Dünyay dolaacaksn neyle, tarifeli uçakla m? Yar edeceksin neyle, tarifeli uçaklarla m? Yok trene binersin, otobüslerle seyahat edersin. Ondan sonra da ben muasr medeniyetler seviyesinin üstüne çkacam dersin, Atatürkçüsün ya. Anlamaz ama iyi bir vergi memuru olduunu söylüyor, oradan toplad paralarla tarifeli uçaa binecekmi. Hayrls olsun, sen bu kafayla daha çok gidersin. Millet ttifaknn dier üyeleri de bunlardan farkl deil zaten ayn. Bunlardan bir ey olmaz dedi.

Cumhurbakan Erdoan, konumasn, partililere çok çalma ve kap kap dolama talimat vererek sonlandrd.

Toplantda Diyarbakr Dicle lçe Belediye Bakan Felat Aygören ile Giresun Dereli Yavuzkemal Belde Belediye Bakan Adem Önal da AK Partiye katld.

Ana Sayfaya Git