Cumhurbaşkanı Erdoğan, 33 ay sonra AK Parti'ye döndü

Erdoğan AB'ye seslendi; "Bugüne kadar açmadığınız şu fasılları açmaktan başka çareniz yok, açarsanız ne ala, açmadığınız takdirde güle güle" dedi.

Haberler 03.05.2017 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, anayasa deiikliinin referandumda kabul edilmesinin ardndan AK Partiye üye oldu. Erdoann 21 Maystaki AK Parti olaanüstü kongresinde de genel bakan olmas bekleniyor. Erdoan, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen törende yapt konumada, Anayasa gerei ayrlmak zorunda kaldm, kurucusu olduum partime, yuvama, sevdama, akma bugün yeniden dönüyorum dedi. Erdoan konumasnda Avrupa Birliine de seslendi; Bugüne kadar açmadnz u fasllar açmaktan baka çareniz yok, açarsanz ne ala, açmadnz takdirde güle güle dedi.

CUMHURBAKANI Recep Tayyip Erdoan, üyelik beyannamesini imzalayarak, 3 yl sonra kurucusu olduu AK Partiye üye oldu. Üyelik töreninde konuan Erdoan, Biliyoruz ki gönüllere snr çizmek, gönüllere duvar örmek mümkün deildir. Bize asrlar gibi gelse de tarihi süreklilik içinde denizde, damla misali olan 979 günlük ayrlmzn sona eriyor olmas beni heyecanlandryor. Bu kutlu yürüyüü, önümüzdeki dönemde çok daha güçlü ve kararl ekilde sürdüreceiz. Bundan sonra yükümüzün daha ar olduunu özellikle hatrlatmak istiyorum dedi.

Cumhurbakan Erdoan, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulunda (MKYK) dün oy birliiyle alnan karar üzerine AK Partiye üye oldu. AK Parti Genel Merkezinin -2nci katndaki Kongre ve Toplant Salonunda, Cumhurbakan Erdoann partiye üyelii için tören düzenlendi. Genel Merkezdeki tören için Betepeden çk yapt konvoyla AK Parti protokol kapsna ei Emine Erdoanla gelen Cumhurbakan Erdoan Babakan Binali Yldrm, ei Semiha Yldrm ve parti yöneticileriyle karlad.

Kongre ve Toplant Salonundaki törende; Cumhurbakan Erdoan ve Babakan Yldrmn yan sra AK Parti yöneticileri ve kurucular, MKYK üyeleri, milletvekilleri, MYK üyeleri ve Cumhurbakanl Saray danmanlar yer ald. AK Parti Sözcüsü Yasin Aktaya Cumhurbakan Erdoan için düzenlenen törene katlp katlmayaca sorulan eski Babakan Ahmet Davutolu da törende hazr bulundu.

BABAKAN YILDIRIM: CUMHURBAKANIMIZI GENEL BAKAN ADAYI OLARAK TEKLF EDECEZ

Cumhurbakan Erdoan, törende üyelik beyannamesini imzalayarak, 33 ay sonra kurucusu olduu AK Partiye üye oldu. Üyelik beyannamesinin imzalanmasnn ardndan Babakan Yldrm, AK Parti grup toplantsnda konutu. Cumhurbakan Erdoann genel bakan aday olarak teklif edileceini açklayan Yldrm, Özlemek, sabretmektir. Yllar, aylar, saatleri izlemektir. Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. te beklenen an, Sayn Cumhurbakanmz, kurucu genel bakanm bugün yuvaya, kurucusu olduu AK Partiye tekrar dönüyor. Kendisine yol arkadalarm, parti tekilatm ve grubum adna ho geldiniz, eref verdiniz; diyorum. Bize bu yolu açan aziz milletime huzurlarnzda ükranlarm sunuyorum. Bugün Türk siyaseti ve demokrasisi için tarihi bir gün yayoruz. Ülkeyi yönetenlerin kendini milletin üzerinde görme anlay sona erdi. Milletin adam AK Partiye bugün dönüyor. AK Partinin kurucu lideri Cumhurbakanmz yeniden aramzda görmekten duyduumuz mutluluu ifade etmek isterim. Kendi kurduunuz yuvanza ho geldiniz. Millet, partisini lideriyle buluturmutur. Aslnda ev sahibine ho geldin demeye ihtiyaç yok. Sayn Cumhurbakanmz genel bakan aday olarak teklif edeceiz diye konutu.

CUMHURBAKANI ERDOAN: 979 GÜNLÜK AYRILIIMIZIN SONA ERYOR OLMASI BEN HEYECANLANDIRIYOR

Üyelik töreninde hitap eden Cumhurbakan Erdoan, partisine tekrar dahil olmasndan duyduu memnuniyeti dile getirerek, unlar söyledi: 27 Austos 2014 tarihinde milletimiz tarafndan cumhurbakanl görevine seçilmem sebebiyle anayasa gerei ayrlmak zorunda kaldm, kurucusu olduum partime, yuvama, sevdama, akma bugün yeniden dönüyorum. Tam 979 gün sonra bu hasret hamdolsun sona eriyor. Bugün burada bir kez daha Selamünaleyküm diyerek, heyetinizin içine tekrar dahil oluyorum. 16 Nisan anayasa deiikliiyle cumhurbakanlarnn parti üyelii yasasnn deitirilmesi ve yasan kaldrlmasn böyle bir imkan en güzel ekilde u anda deerlendiriyor ve partime yeniden üye oluyorum. Bu ayrlk, aslnda sadece resmi bir ayrlkt. Aramzdaki mesafe mevzuat gerei olan bir mesafeydi. Gönlümüz hep beraber oldu, hep beraberdi. Biliyoruz ki gönüllere snr çizmek, gönüllere duvar örmek mümkün deildir. Bize asrlar gibi gelse de tarihi süreklilik içinde denizde, damla misali olan 979 günlük ayrlmzn sona eriyor olmas beni heyecanlandryor. Bu kutlu yürüyüü, önümüzdeki dönemde çok daha güçlü ve kararl ekilde sürdüreceiz

TERÖRE, HANETE, BOZGUNCULUA SAPMAYAN HER NSANIMIZIN BAIMIZIN ÜZERNDE YER VAR

Parti olarak yüklerinin artk daha ar olduunu vurgulayan Cumhurbakan Erdoan, öyle konutu: Elbette bizim bir deerler dünyamz var. Bu uurda her türlü mücadeleyi yürüttük, yürütürüz; ama hizmetlerimizde asla ayrmclk yapmadk. Yapmyoruz ve yapmayacaz. Sözümün muhatab bize kulak verenlerdir; ama icraatlarmz herkes içindir. Bu ülkede kesinlikle, kim ne derse desin, ikinci snf vatanda yoktur. 80 milyonun tamam birinci snf vatandatr. Teröre, ihanete, bozgunculua sapmayan her insanmzn bamzn üzerinde yeri vardr. Biz bu samimiyetle ve gayretle çaltmzda milletimizden gereken karl göreceimize inanyorum. Bundan sonra yükümüzün daha ar olduunu özellikle hatrlatmak istiyorum

ÖNÜNÜZE GELP, GÖZYAI DÖKENLER DE OLABLR

Darbe giriimine ilikin açklamalarda bulunan Erdoan, FETÖ bata olmak üzere terör örgütleriyle mücadelede kararllk vurgusu yaparak, öyle devam etti: 15 Temmuz darbe giriimi Türkiyeye ve Türk milletine kar yaplm en büyük saldrlardan biridir. Sradan deildir. Asker elbisesi giymi FETÖ mensubu teröristler, devletin namuslarna emanet ettii silahlar millete çevirerek, ülkemizi igale kalkmlardr. Milletimizin can pahasna verdii mücadeleyle baarszla urattmz bu darbe giriimi hepimiz için baka hiçbir ekilde elde edemeyeceimiz dersler içermektedir. FETÖ bata olmak üzere terör örgütleriyle mücadelenin kararl ve süratli bir ekilde yürütülmemesi halinde bamza neler gelebileceini 15 Temmuzda hep birlikte gördük. Bazlar diyor ki Burada hakl, haksz, u, bu, öyle veya böyle bir gerçei bilelim ki takiyenin bu kadar baaryla yapld bir baka örgüt, Türkiyede yoktur. Bunlar kendilerini gayet iyi gizliyorlar. Bizim burada kalkp da acaba u ne dedi, bu ne dedi; buna bakamayz. Ülkede bir yarg vardr. Hukuk sistemi vardr. Yarg, hukuk çalmaktadr. Gerei neyse bu yaplacaktr. Zaman zaman arkadalarma söylüyorum. Önünüze gelip, gözya dökenler de olabilir. Ben una inanyorum; acrsak acnacak hale gelebiliriz, bu gerçei görmemiz lazm

SORU ARETLERNN CEVABINI BULMAMIZ GEREKYOR

Cumhurbakan Erdoan, Böyle bir darbe giriiminin dünyada emsali yoktur ve Pensilvanyadaki o terörist ba, oradan 170 ülkeyi yönettiini ifade ediyor. Sadece Amerikadaki okullarda u an itibariyle 75 bine yakn örencinin eitimi ve yllk gelirlerinin 700-750 milyon Dolara trmand bir kaynak var. Bu kayna Amerikadaki devlet, ödemeyi bizzat yapyor. Böyle rastgele herkese böyle bir ödeme yaplabilir mi? Bütün bu soru iaretlerinin cevabn bulmamz gerekiyor dedi.

U FASILLARI, AçMAKTAN BAKA çARENZ YOK

Almanyada yaanan gelimeler üzerinden Türkiye ve Avrupa Birlii (AB) ilikilerine de deinen Erdoan, Almanyadaki gelimelere bakyoruz. Felaket. Her türlü destek orada veriliyor. Bir de PKKya veriliyor. Peki bunlar niye veriliyor? Güçlenen Türkiyenin önünü kesmek için veriliyor. imdi de Peki, bundan sonra ne yapacaz? diyorlar. Bugüne kadar ne yaptnz ortada. Bundan sonra yapacanz bir ey var. Bugüne kadar açmadnz u fasllar, açmaktan baka çareniz yok. Bunu açarsanz ne ala, açmadnz takdirde güle güle. Türkiye, bunlarn kapkulu deildir. Bugüne kadar ne söylendiyse bunlar yerine gelmitir diye konutu.

VERDNZ SÖZLER TUTACAKSINIZ, AKS TAKDRDE SZNLE GÖRÜECEK BR EYMZ KALMADI

Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti: Bir haber, dün alyorum. Yaknda NATO zirvesi var. Orada görüme talepleri var. Yukardan aaya 5 madde saymlar. O 5 maddeye bakyorum. lk adm Türkiyenin atmas gerekir, OHALin kalkmas gerekir. Geçin bunlar, geçin. Siz ne yapacaksanz, onu söyleyin. Sen önce git, Fransadaki OHALi kaldr. Biz bu terörle mücadeleyi neyle vereceiz? Bizde devleti ykmaya yönelik bir darbe teebbüsü var, ehitlerimiz var, gazilerimiz var; biz OHAL ilan edemeyeceiz. Beyefendilerden izin alacaz. Böyle bir ey olabilir mi? Onlara söyleyeceimiz tek ey, önce bu fasllar halledeceksiniz. Verdiiniz sözleri tutacaksnz. Ondan sonra masaya oturur, konuuruz. Aksi takdirde sizinle görüecek bir eyimiz kalmad

PYD/YPG ONLARIN KUZEY SURYEDEK HEVESLERN KURSAINDA BIRAKACAIZ

Rakka operasyonuna ilikin de açklamalarda bulunan Cumhurbakan Erdoan, imdi srada Münbiç ve Rakka var. Burada hedef bata ABD olmak üzere koalisyon güçleriyle beraber ne yaparz. Yarn günü birlik bir Rusya ziyaretimiz var. Sayn Putin ile bunlar enine boyuna görüeceiz, konuacaz. Temenni ederim ki oradan hayrl bir neticeyle döneriz. 16snda da ABD ziyaretimiz var. Orada da yine bu konular enine boyuna görüeceiz. Buralardan inallah yeni bir süreci balatabilirsek öyle temenni ediyorum ki Suriyede hatta Irakta yeni bir dönemin admlar atlm olur. PYD/YPG onlarn Kuzey Suriyedeki heveslerini kursanda brakacaz. Kendi göbeimizi kendimiz keseceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git