Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 4 gün sokağa çıkma yasağı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs tedbirleri kapsamında, "16-17-18-19 Mayıs'ta yine sokağa çıkma kısıtlandırılması uygulanacaktır" dedi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası CUmhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Haberler 11.05.2020 - 23:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elleri öpülesi tüm annelerimizin Anneler Gününü tebrik ediyorum. Annelerimizin kymetini çok iyi bilmeliyiz. Özellikle de onlar hayattayken gönüllerini ho tutmal dualarn almalyz. Corona virüs salgnnda özellikle bat ülkelerinde tüm dramlar yal bakm evlerinde yaanmtr. Türkiye olarak, yallarmza da sahip çkyoruz. Kamuya ait huzur evlerinde 27 bin yalya itham gösteriyoruz.

BZ BZE YETERZE 2 MLYAR BAI

En düük emekli maan 1500 liraya çkartarak yallarmza ilave hizmet saladk. Evde bakma ihtiyac olan yallarmzn ihtiyaçlarn karlyoruz. 5 milyon yal ve ya kronik yalmza evde hizmet götürdük. Kampanyamzda toplanan ba yaklak 2 milyar bulmutur. nsan yaat ki devlet yaasn anlayyla devam ederken gereken tüm tedbirleri alyoruz.

83 MLYON MÜCADELE VERYOR

Sokaa çkma kstlamas günlerinde ehirlerde yaayanlarn evcil hayvanlarn gezdirme ve sokak hayvanlarn beslemeye yardmc olduk. Aziz milletim ülkemizdeki ilk vaka tespit edilii 10 Mart tarihinden 2 ay geçti. Bu küresel salgna kar 83 milyon mücadelesini sürdürüyor. yileen hasta ve youn bakm hastalarmz giderek iyileiyor. Önümüzdeki güzel tablo salk sürecinde baz kstlamalar kontrollü ekilde azaltarak hayat normalletirme sürecinde admlar atmaya yöneltti. Yeni bir döneme girdik. Dünyann korona salgnn yenmesi uzun sürecei açkça ortadadr.

10 MART UYARISI

Vatandalarmzn hayat normalletirme admlarn 10 Mart öncesine dönü gibi alglamamas gerekiyor. En küçük ihmalin salgnn nasl boyutlara yol açabilecei dünyada örnekleri vardr. Gerçekten zaruri bir ii olmadan dar çkanlar, sokakta açk ve kapal mekanlarda bulunanlar virüsü kendi elleriyle besliyorlar. Bu gerçei nasl kabul edip iselletirirsek mücadelemizi öyle sürdürürüz. Attmz normalleme admlarnn bu kurallar çerçevesinde deerlendirilmesini istiyorum. Eski günlere tamamen dönmüyoruz sadece salgn döneminde hayatmz biraz daha kolaylatrmaya çaltryoruz. Devam eden çalmalarmz gözden geçirerek eksiklerimizi tamamlyoruz.

ERTELEDMZ PRMLERN TUTARI 40 MLYARI BULDU

6 ay süreyle ertelediimiz SSK ve Ba-kur primlerinin tutar 40 milyar liray buldu. Salgn sonras siyasi ve ekonomik bakmdan ülkemizi daha avantajl bir konuma getirmek istiyoruz. Sosyal koruma kalkann daha da güçlendireceiz. Milletimizi ve ülkemizi gelitirmeye, kalkndrmaya güçlendirmeye kararlyz.

JAPONYA BABAKANI LE HASTANE AçACAIZ

Yüksek standartlarda hizmet veren kamu salk kurulularnn yan sra özel salk kurulularnnda dahil olmas ülkemize mahsus bir durumdur. Yeilköy ve Sancaktepe hastaneleri ile Hadmköy hastanesinin inaasn inceledik. 21 Maysta hastanenin açln Japonya Babakan Sayn Abe ile gerçekletireceiz. 11-17 Mays sosyal güvenlik kurumu haftas dolaysyla çalanlarmzn gayretleri emekleri için teekkür ediyorum. Salgn döneminde 43 ilac daha ödeme kapsamna aldk. Salgnla mücadele gösterdiimiz baary tedbirleri salgn sonrasnda da devam ettirerek üretim ve istihtam gelitireceine inanyorum.

4 GÜN SOKAA çIKMA KISITLAMASI

Dün saat 11 ile 15 saatleri arasnda 65 ya üstü vatandalarmza sokaa çkma imkan verdik. Bu vatandalarmzn kurallara uyarak görmekten memnun olduk. Cuma günü de 15-20 ya grubu ayn imkandan yararlanacaktr. Herhangi bir olumsuzluk olmad sürece önümüzdeki haftalarda da uygulanacaktr. 16-17-18-19 Maysta yine sokaa çkma kstlandrlmas uygulanacaktr.

9 EHRN GR çIKI SINIRLANDIRILMASI SONA ERD

Geçtiimiz hafta 7 ilimizdeki ehirler aras giri çk snrlandrmasn sonlandrmtk. Bu haftada yaptmz deerlendirmede 9 ehirimiz için daha ehirler aras giri çk snrlandrmasn sona erdirmeyi kararlatrdk. Bunlar; Adana, Diyarbakr, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmara, anlurfa, Tekirda illerimizdir.

EMEKLLERE MAA ÖDEMES

Emeklilerimizin maa ödemelerini 15 maatan itibaren yatrarak bayrama kadar bitireceiz. Mays ay isizlik sigorta ödemelerini de öne çektik. 4.4 milyon vatandamza biner lira nakit destei verdik. siz kalan vatandalarmza yönelik 3. faz nakit destei programnda ödemeler balad. Say 900 bini buldu.

çAY ÜRETCSNE MÜJDE

2020 yl için ya çay alm fiyat 3 lira 27 kuru olarak belirlenmitir. Bu rakam 13 kuru destekleme ile 3 lira 40 kurua denk gelmektedir.

Hasat ile beraber ya çay almlar balayacaktr. Hayrl olmasn diliyorum. Ilsu barajnn 6 türbününden ilkini 19 Maysta hizmete alacamzn müjdesini de kamuoyu ile paylamak istiyorum

MHPYE TEEKKÜR

Dünyada olduu gibi ülkemizde de güçlü liderlik güçlü devlet gerektirir. 15 Temmuz darbe giriimini milletimizle birlikte akamete urattktan sonra Cumhur ittifak ile yönetimimizi daha güçlü hale getirdik. MHPli kardelerime, sayn Bahçeli ile Cumhur ittifakna destek veren tüm kesimlere ükranlarm sunuyorum. Türkiyenin maruz kald tüm olaylara ramen hiçbir oyun bu kutlu yürüyüü bozmaya yetmeyecektir. Akdeniz ve Egedeki tüm çkarlarmz korumaya devam edeceiz. Yurt dndaki finansal kurulular kullanarak ekonomimizi çökerteceklerini, ayaklarmza pranga vuracaklarn düünenleri hüsrana uratmaya devam edeceiz. Demokrasi ve hukuk içerisinde milletimizden istedikleri destei bulamayanlarn darbeden d müdahaleye kadar her türlü faist destee sarlmalar beyhudedir.

Milli iradeden yetki alarak mürudiyet kazanmak varken 70 yldr defalarca denedikleri ekilde, kaostan terörden krizden darbeden mücadeleden medet umanlara bouna beklediklerini bir kez daha göstereceiz. Türkiyenin terörle mücadelesinin baarsz olduunu, ekonomisinin çöktüünü görmek için adeta yanp tutuanlara o duyguyu yaatmayacaz. 12 Mays hemireler günü vesilesiyle canla bala çalan salk çalanlarna ükranlarm sunuyorum. Rbbim yar ve yardmcmz olsun.

Ana Sayfaya Git