Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ahmet Kaya'nın topraklarımıza getirilmesi için her şeyi yaparız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün yine Ahmet Kaya ile ilgili böyle bir imkan olsa, ailesi Ahmet Kaya'nın topraklarımıza getirilmesini kabul etse, biz elimizden gelen her şeyi yaparız." dedi.

Haberler 20.06.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Kral FMle birlikte 15 ulusal ve 200 yerel bölgesel radyodan ortak canl yaynlanan Mehmetin Gezegeni Seçim Özel programnn konuu oldu.

Kendisinin okuduu Necip Fazl Ksakürekin Canm stanbul iirinin dinletilmesiyle balayan programda, Kral FMin 1990l yllarda gerçekletirdii ve Cumhurbakan Erdoann stanbul Büyükehir Belediye Bakan olduu dönemde katld programlardan kesitler dinletildi.

Erdoan, Canm stanbul iirinin Ksakürekin stanbulu ne kadar güzel anladn, tanmladn ve stanbulu tanmlarken de stanbula ak olmann ne kadar farkl bir ey olduunu ortaya koyduunu söyledi.

Erdoan, kendisinin de bir stanbul a olarak okuduu bu iirin de içinde bulunduu 10 iirin yer ald kasedi cezaevine girmeden ksa bir süre önce hazrladn söyledi.

Bu iirin o duygularla dolu msralar arasnda stanbula akn ne demek olduunun bulunduunu belirten Erdoan, Bugün bile az önce dinlerken yine oralara gittim. imdi de Üsküdarda olduum için. Beyolu tepinirken Alar Karacaahmet derken, geçenlerde Nakkatepedeki piknik alanlarn dolarken yine aklma bu gelmiti. dedi.

Program srasnda cezaevine girmeden önce telefonla katld radyo program ile Gülhane Park ve Cumhuriyetin 75inci ylnda Kral FM tarafndan düzenlenen Kazlçeme konserindeki baz kesitler de dinleyicilerle paylald.

Merhum Sanatç Ahmet Kayann da katld konserden anlarn verildii programla ilgili konuan Cumhurbakan Erdoan, Burada Cumhuriyetin 75. Yl dönümüne katlan sanatkarlar geceye çok farkl zenginlik kattlar. Hepsine ayr bir sevgim, muhammetim var. Fakat bunlarn içinde özellikle Ahmet Kayann, rahmetlinin o akamki anneme olan o arks, o türküsü, annem öldükten sonra ben de çok farkl bir dünyay meydana getirdi. Ne ne zaman Ahmet Kayann bu afak Türküsünü dinlediim zaman çok duygulanrm. Annemle adeta har neir olmaya balarm. ifadelerini kulland.

Böyle bir eye biz hazrz

Ahmete o otelde yaptklar o hainlii, o ihaneti, o alçakl, sanatçya, sanata sevgi diye konuanlar, köelerinde yazanlarn o gece ne yaptklarn da hiç mi hiç unutamyorum diyen Erdoan, unlar kaydetti:

Kendi sanatçsna sahip çkan deil, kendi sanatçsn bu ülkeden kovana kadar ellerinden geleni yaptlar ve ne oldu Ahmet, vatan topraklarnda deil, gurbette durdu. Babakanlm döneminde, o zaman Kültür Bakanlmz vastasyla aslnda Ahmet Kayann bir nakli mekan ile kendi topraklarmza getirilmesini de arzu ettim. Eine de haber gönderdik. Bugün yine Ahmet Kaya ile ilgili böyle bir imkan olsa, ailesi Ahmet Kayann topraklarmza getirilmesini kabul etse, biz elimizden gelen her eyi yaparz. Bizim inancmzda buna nakli kubur deriz. Yani kabrin tanmas deriz. Böyle bir eye biz hazrz.

Sunucunun, Yeni düzenden sonra bazlar Cumhurbakanm diyor. Bazlar da Bakanm diyor ifadesini kullanmas üzerine Erdoan, Her ikisi de kabulümüzdür. dedi.

Ordu-Giresun Havalimanndaki olay

Erdoan, Ordu-Giresun Havalimanndaki olay hakknda, i Ordu Valimiz yargya götürmesi halinde ki götürecek, polislerimiz hakeza. Tabii bu konuda yargnn verecei karar ben u anda bilemem ama yargnn verecei karar bu ite (mamolunun) önünü kesebilir. dedi.

rnakn, Eruhun AK Partiye geçmesi önemli

rnakn, Eruhun AK Partiye geçmesinin önemli olduunu belirten Cumhurbakan Erdoan, Bu her geçen gün daha da iyi bir konuma gelecek. Terör oralardan silindikçe, terör oralarda yok edildikçe inanyorum ki benim Kürt kardelerim AK Parti ile geçmite olduu gibi büyük oranda bütünleecekler. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git