Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Parti MYK öncesi konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yoluyla düzenlenen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Kurallara uymaz ve süreci uzatırsak bunun bedelini de hep birlikte öderiz. Türkiye'nin fazladan bir gün dahi kaybetmeye tahammülü yoktur. Bir an önce 2023 hedeflerimize doğru eskisinden çok daha kararlı ve süratli bir şekilde ilerlemeye devam etmeliyiz." dedi.

Haberler 06.05.2020 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, video konferans yöntemiyle yaplan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantsnda yapt konumada, Kazanmlar riske atacak, salgn yeniden azdracak risklere girmeyeceklerini dile getiren Erdoan, Gerektiinde normalleme takviminde baz konular öne alma, ileriye öteleme veya ilave tedbirler hakkmz mahfuzdur. Dünyadaki ve ülkemizdeki gelimelere göre, Cumhurbakan Yardmcmzn koordinasyonunda hazrladmz planlar sürekli güncelleyeceiz. Rehavete ve karamsarla mahal vermeden ülkemizi inallah bu salgn musibetinden kurtaracaz. Milletimizin bu konuda bize duyduu güven ve verdii destek en büyük güç kaynamzdr. Bugüne kadar sabrla, metanetle ve fedakarlkla yanmzda yer alan halkmzdan bir müddet daha bu hassasiyetini sürdürmesini bekliyoruz. diye konutu.

SALGININ ÜSTESNDEN GELMEK 83 MLYON OLARAK BZM ELMZDEDR

Erdoan, Hep söylediim gibi bu salgnn üstesinden gelmek 83 milyon olarak bizim elimizdedir. Salgn ne kadar çabuk yenersek, normal hayatmza o derece hzl döneriz. Kurallara uymaz ve süreci uzatrsak bunun bedelini de hep birlikte öderiz. Türkiyenin fazladan bir gün dahi kaybetmeye tahammülü yoktur. Bir an önce 2023 hedeflerimize doru eskisinden çok daha kararl ve süratli bir ekilde ilerlemeye devam etmeliyiz. Dünyann siyasi ve ekonomik olarak yeniden ekillendii bir döneme giriyoruz. Bu kritik dönüm noktasnda karmza çkan frsatlar deerlendirmek için öncelikle önümüzdeki salgn engelini amalyz. Bunu baardmzda aydnlk bir gelecein bizi beklediinden en küçük bir üphemiz yoktur. Yeni sürecin öncülüünü yapmak da 18 yldr olduu gibi yine AK Partiye yani buradaki heyete düüyor. ifadelerini kulland.

KARIMIZDAK TABLO ÜLKE VE MLLET OLARAK KENDMZE DAHA FAZLA GÜVEN DUYMAMIZI SALIYOR

Erdoan konumasn öyle sürdürdü:

Sadece bu örnek dahi meslek kurulularnn seçim yöntemiyle ilgili düzenlemenin aciliyetini ve ehemmiyetini göstermitir. Daha önceki yllarda bu konuda bir hazrlk yapm ve belirli bir seviyeye getirmitik. Bu çalmay derhal yeniden ele almal varsa eksiklerini tamamlayp en ksa sürede Meclisin takdirine sunmalyz. Ayn ekilde yarg reformu strateji belgemizde yer alan taahhütlerimizden henüz kanunlamam olanlarla ilgili hazrlklar da hzlandrmalyz. Yatrm, üretimi, istihdam, ihracat, büyümeyi arzu ettiimiz seviyeye getirmek için hep birlikte çok çalmalyz. Yaadmz süreç gelimi diye tabir edilen ülkelerin sadece salk sistemlerinin deil ekonomik altyaplarnn ve sosyal dokularnn da öyle sandmz gibi güçlü olmadn gösterdi. Türkiye her bakmdan gelimi ülkelerden çok daha salam bir duru sergileyerek bu sarsntl dönemi geride brakma safhasna gelmitir. Karmzdaki tablo ülke ve millet olarak kendimize daha fazla güven duymamz salyor. Salgn sürecindeki kazanmlarmz inallah bölgesel ve küresel düzeyde çok daha büyük baarlara dönütüreceiz. Dardaki dümanlara ve içerideki gafillere ramen her alanda yürüttüümüz istiklal ve istikbal mücadelemizi zafere ulatracaz. Rabbim yar ve yardmcmz olsun.

Ana Sayfaya Git