Cumhurbaşkanı Erdoğan " Alman Ekonomi Bakanının beyanını şiddetle kınıyorum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda İkitelli İstanbul Şehir Hastanesi kredi anlaşması imza töreninde konuştu.

Haberler 22.07.2017 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, Alman ekonomi bakannn açklamalarna ilikin, lgili tüm kurumlarmz uluslararas yatrmclara yardmc olamaya önlerini açmaya hazrdr. Böylesine iyi niyetle muhataplarmza yaklarken bazlarnn ticaret ile siyaseti birbirine kartrmak da srar ettiklerini görüyoruz. Alman ekonomi bakannn hiçbir mesnede dayanmayan tamamen dolayl mesajlarla ülkemize yatrm yapan irketleri ürkütmeyi, tedirgin etmeyi amaçlayan beyanlarn iddetle knyorum. Bu asla siyasete, siyasette temsil makamnda olanlara yakmaz. Terör ile teröre bulaanlar ile siyaseti lütfen birbirine kartrmayn. Milli stihbarat Tekilatm, çileri bakanm aradm kendilerine sordum aldm yanta göre, u ana kadar hiçbir Alman irketiyle ilgili balattmz aratrma ve soruturma yoktur hepsi yalandr. Alman dostlarma tüm dünyaya unu hatrlatmak istiyorum; Türkiyeyi karalamaya gücünüz yetmez. Bu tür eyler de bizi korkutmaya gücünüz hiç yetmez. Bugüne kadar Alman firmalarnn nasl güvence altnda çaltrdysak bundan sonra da ayn ekilde güvence altnda çaltrmaya devam ederiz. Onlarn garantisi, güvencesi biziz. Biz kazan kazan esasna göre onlarla bugüne kadar çaltk. u anda olay farkl mecraya çekmek suretiyle Almanyann Türkiye olan münasebetlerini burada zedelemek, lekelemek isteyenler yanl yolda gidiyorlar diye konutu.

PKKYI KEND CADDELERNDE ALMAN POLSNN KORUMASINI ALMANYA BUNU NE LE ZAH EDECEK?

Cumhurbakan Erdoan, Türk milleti zor zamanlarnda yannda olan dostlarn hiçbir zaman unutmayacaktr. Ülkemize davet ettiimiz herkese gelin birlikte kazanalm çars yapyoruz. Türkiyedeki teröristleri Almanyada saklayan hükümet önce bunun hesabn vermelidir. Türkiyeden kaçan teröristler Almanyada niçin saklanyor? Onlara verilen maddi destekleri ne ile ifade edecekler? Ekranlarda sürekli yaynlanan ve ABnin yasak koymu olduu PKKy kendi caddelerinde Alman polisinin korumas altnda gösteri yapmasna müsaade eden Almanya bunu ne ile izah edecek? ifadelerini kulland.

Erdoan, Almanya kendine çekidüzen vermelidir, bizi de asla bu tehditlerle ürkütemez bilmelidir. Kendi yarglar ne kadar bamszsa bizim yargmz onlardan daha da bamszdr dedi.

Ana Sayfaya Git