Cumhurbaşkanı Erdoğan: Askerimiz Kandil’e ilerledikçe Muharrem’i efkar basıyor

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi eleştirdi. Kandil'e düzenlenen hava saldırısına değinen Erdoğan, "Yahu siz bugüne kadar terörle mücadeleye yönelik meydanlarda bir cümle kullandınız mı? Yahu siz zaten teröristlerle beraber yürüyorsunuz.

Haberler 12.06.2018 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Bursada, Atatürk Stadyumu Meydannda vatandalara hitap etti. Sözlerine gecikmeden dolay vatandalardan helallik isteyerek balayan Erdoan, Osmanlya bakentlik yapan, cumhuriyetin kuruluuna destek veren demokrasimize ve kalknmamza öncülük eden Bursay gönülden selamlyorum. Önce sizden bir helallik istiyorum, anonsu erken yapm dolaysyla Nideden buraya geliim gecikmeli oldu. Sizi beklettim, hakknz helal edin. Saolun varolun dedi.

16 YILDA BURSAYA 44.5 KATRLYONLUK YATIRIM YAPTIK

Cumhurbakan Erdoan, 16 yllk AK Parti iktidarnda Bursa yaplan yatrmlara deinerek, Türkiyeyi Bursa ile birlikte büyüttük. 2023 hedeflerimize de birlikte ulaacaz. Biz öyle hizmetin projenin yatrmn sadece vaadini yapanlardan deiliz. Biz icraat ve yatrmlarmzla konuuyoruz. Son 16 ylda Bursaya 44,5 katrilyon yatrm yaptk. Bunun içinde eitimde 7 bin 886 adet yeni derslii ehrimize kazandrdk. Bay Muharrem öretmenmi ya, örensin. Birkaç yla kadar Bursaya, Nilüfere, Mustafa Kemal Paaya toplamda 7 bin 250 kiilik yeni yurtlar açyoruz. 43 bin seyirci kapasiteli stad yaptk. O buraya ayr yakt. Eski stadn yerine de inallah Millet Bahçesi yapyoruz. Buras yeil Bursann güzel bir örnei olacak. Bir çok ehrimize tematik müzeler kazandracaz. Bunlardan birisi de Bursaya olacak. Bursaya bir Türk slam Eserleri Müzesi kazandracaz diye konutu.

BUNU BAY KEMALE SORAYIM MI ?

Salkta 24ü hastane olmak üzere toplam 59 adet tesisi Bursaya kazandrdklarn vurgulayan Erdoan, imdi de Bursaya bir ehir hastanesi yapyoruz. Yatak kapasitesi 1355 olan ehir hastanesini önümüzdeki yl hizmete açyoruz. Bunu ben Bay Kemale soraym m? SSK müdürlüü yapt ya. Bir gösterelim baarl SSK müdürünü ifadesini kullanarak CHP Lideri Kemal Klçdarolunun SSKda Genel Müdürlük yapt yllara ait bir videoyu vatandalara izletti. Cumhurbakan Erdoan, izlettii videonun ardndan ise Hastane deyince akla ne gelir hijyen gelir. Bay Kemalin genel müdür olduu o hastanelerde hijyen yoktu. Bay Kemal siz busunuz dedi.

çIRAI DA USTASINA çEKM

Cumhurbakan Erdoan, stanbul Bursa aras 2.5 saatten 1 saate iniyor. Bay Kemal, Bay Muharrem bunlar biz yaptk sizlerin geçmiinde bunlar var m ya? Hzl tren hatt tamamlandnda Bursa Eskiehir aras 1 saat olacak. Bursaya yüksek hzl tren gar yapacaz. Bursaya 18 baraj, 15 gölet yaptk. znik Barajnn yapmna baladk. Uluda ülkemizin en güzel milli parklarndan biri. Uluda 4 mevsim turizmin yaplaca merkez haline getireceiz dedi.

BAY KEMAL SENN EKONOM DERS ALMAN GEREK

Erdoan, Klçdarolu çkm Malatyada 7.4 büyüme, çiftçi kardeim, esnaflar size bu yansd m? diyor. Bay Kemal, senin ekonomi dersi alman gerek. Bu derslikler, bu yurtlar, bu yollar bunlar neyle yaplyor? Büyüyen ülke yapabilir, büyümeyen ülke bunlar yapabilir mi? Ama anlamaz. Öbürü ustasna çekmi, çrak. Büyüyen Türkiye olmasa bu yaplr myd? diye konutu.

BZ ONLARA YIKIM EKB DYORUZ

Erdoan, Muhalefetin kötü bir huyu var. Bunlar istiyor ki emek vermeden iktidar olsunlar. Vatan yansa ateinde snacak kadar gözü dönmü bir muhalefetimiz var. Bunun için biz bunlara ykm ekibi diyoruz.Bu çolpa herifler milletimizin kazanmlarna göz dikmiler. Getir, göster makbuz ne oldu hepsi yalan. Yok böyle bir ey çünkü hayatn yalan ifadesini kulland. Cumhurbakan Erdoan, mega endistri kurduklarn ve bunun Klçdarolu ile ncenin anlayamayacan belirterek öyle konutu:

BUNLAR KAYDA GRYOR, SONRA ARVDE

Ama Bursa çok iyi anlar. Bursa da bu projenin içerisinde yer alyor. Ne diyor gel bakalm buraya Muharrem ifadesini kullanp bu kez Muharrem nceye ait bir video izletti. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, nceye ait videoyu izlettikten sonra, Evet doru diyor. Bay Muharrem 24 Haziranda sen birinci olamazsan çekip gidecek misin? Bunlar ayn ya, ayn. Bunlar kayda giriyor bunlar arivde. Türkiye bunlarn aslndan ne gördü ki, çakmasndan onu görsün. Hk mk ediyor. çk delikanlca brakrm de. Derdi cumhurbakanl deil, tek derdi CHPye dönüp orada mevzi tutmak. Ortaya data data ortada CHP brakmadlar. Dün sakn ha Afrine girmeyin diyorlard, bugün sakin ha Kandile girmeyin diyorlar. Bunlar biliyor çocuklarmz geliirse, okursa bunlarn geçmiini örenir. Bay Muharrem, istersen çorba da verirler. Kraathane demek okuma evi demek. Ören. Kraathane demek okuma evi demek. Kraat arapça okuma, hane ev. imdi bunu Türkiye genelinde yaygnlatracaz. Derdimiz gençliimizi buralara çekelim, 24 saat açk olsun. Aynen Cumhurbakanl Külliyemiz gibi. Gelsin orada dersini çalsn. Herhangi bir ücret de vermeyeceksin. Orada dersini çalacaksn.

Cumhurbakan Erdoan, terör konusunda da Klçdarolu ile nceyi eletirdirdi, mitinglerde bu konuya deinmediklerini söyledi. Erdoan sözlerini öyle tamamlad: Askerimiz Kandile ilerledikçe Muharremi efkar basyor. Anlalan buna sadece Amerikadan deil, Kandilden de bizi kurtar diye telefonlar geliyor. Cumhurbakan aday deil sanki telefon operatörü. Klçdarolunun Afrine girmeyin feryadlarn düününce Muharrem ncenin efkarna armamak gerekiyor. Asl neyse, çakmas da o. Bu iler öyle mikrofonu eline alp da, dinlemedii, dinlese de anlamad, anlasa da gönlüne sdramad ilerle güya kendince dalga geçmeye benzemez.

Ana Sayfaya Git