Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bir süre daha dişimizi sıkacağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti MYK toplantısında ; "Salgın tedbirlerini belirlediğimiz takvime göre aşamalı olarak kaldırdıkça inşallah ülkemizde üretim çarkları yeniden tam hız dönmeye, halkımızın ve devletimizin kasası tekrar dolmaya başlayacaktır. "Bu süreçte fedakarlık yapmaz ve salgını diğer ülkelerle eş zamanlı olarak geride bırakmazsak çok daha ağır kayıplar yaşayacağımızı da biliyoruz. Ülkemizin son 18 yılında yapılan ve Cumhuriyet döneminin tamamını katlayan başarıların mimarı AK Parti olarak inşallah bu sürecin de lokomotifliğini yapacağız." Açıklamasında bulundu.

Haberler 28.04.2020 - 18:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, Salgn tedbirlerini belirlediimiz takvime göre aamal olarak kaldrdkça inallah ülkemizde üretim çarklar yeniden tam hz dönmeye, halkmzn ve devletimizin kasas tekrar dolmaya balayacaktr. Yeter ki bu salgn bir an önce ve en az hasarla geride brakabilelim. dedi.

Erdoan, video konferans yöntemiyle yaplan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantsnda yapt konumada, maruz kalnan Kovid-19 salgnnn, en küçük bir rehavete, en küçük bir gevemeye izin vermeyen, hemen yeniden hortlama potansiyeli olan sinsi bir özellie sahip olduunu anlatt.

Elde edilen neticelerin, devreye alnan tedbirlerin yerinde olduunu gösterdiini belirten Erdoan, öyle devam etti:

Hastalktan yakamz kurtarabilmemiz için bu tedbirleri uygulamaya tavizsiz ekilde devam etmemiz gerekiyor. Milletimizin bu süreçte neler yaadnn elbette farkndayz. 65 ya üstü ve 20 ya altnn haftalardr evlerinden çkamadn unutmuyoruz. Faaliyetlerine ara veren iletmelerin sahiplerinin ve çalanlarnn yaad skntlar gayet iyi biliyoruz. Kimi zaman 4 güne kadar varan sokaa çkma yasaklarnn insanmz için ne demek olduunu görüyoruz. Hayat bu derece snrlandrmann ülkemize ve milletimize nasl bir maliyeti olduunun çok iyi farkndayz. Ancak ayet bu süreçte fedakarlk yapmaz ve salgn dier ülkelerle e zamanl olarak geride brakmazsak çok daha ar kayplar yaayacamz da biliyoruz. Bunun için hep birlikte sabrettik ve inallah neticeye doru yaklayoruz. Bir müddet daha diimizi skacaz, güzel günlere de kavuacaz.

Cumhurbakan Erdoan, Yaklak 1,5 ay bulan bu skntl dönemde tedbirlere riayet ederek bize destek veren, metanetle davranan 83 milyon vatandamzn her birine, ahsm, partim adna ükranlarm sunuyorum. Salk çalanlarmza, güvenlik görevlilerimize, milletimizin bu skntl döneminde ihtiyaç duyduu hizmetleri salayan herkese, ahsm adna, milletim adna ve partim adna teekkür ediyorum. ifadelerini kulland.

ÜLKENN KAYNAKLARINI DORUDAN MLLET çN HAREKETE GEçRYORUZ

Salgn döneminde salk hizmetlerini en üst düzeyde tutmann yannda verilen desteklerle her kesimden vatandan bu süreci en az skntyla atlatmasn salamaya çaltklarn vurgulayan Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

Özellikle ekonomik olarak alt gelir grubunda bulunan vatandalarmzn desteklenmesine özel önem verdik. ki ayr grup halinde 4,4 milyon haneye biner lira nakit destei saladk. Üçüncü faz nakit destei için bavurular 4,5 milyonu buldu. Ayrca esnaf sanatkardan sanayiciye kadar reel kesimin tüm taraflarn rahatlatacak çok sayda destek paketini uygulamaya koyduk. Geliri azalan veya tamamen kesilen çalanlar için pek çok program hayata geçirdik. Ekonomik stikrar Kalkan kapsamnda bugüne kadar açkladmz desteklerin tutar 200 milyar liray buluyor. Bu, Türkiyede dorudan reel sektöre ve en alt gelir grubuna verilmi en büyük destek rakamdr. Eskiden Türkiye, bu tür büyük kaynaklar, batan bankalar, çarçur edilen projeler, bitmeyen yatrmlar, sebepsiz krizlerin bedellerini ödemek için kullanrd. imdiyse biz ülkenin kaynaklarn dorudan millet için harekete geçiriyor, sarf ediyoruz. Bu, ülkenin ve milletin refah, huzuru, güvenlii, istikbali için harcanan her kuru doru yere gitmi demektir. Salgn tedbirlerini belirlediimiz takvime göre aamal olarak kaldrdkça inallah ülkemizde üretim çarklar yeniden tam hz dönmeye, halkmzn ve devletimizin kasas tekrar dolmaya balayacaktr. Yeter ki bu salgn bir an önce ve en az hasarla geride brakabilelim.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, dünyadaki deiimin mahiyetinin, ülkenin önünde yeni ve gerçekten çok büyük frsat pencerelerinin açlmakta olduuna iaret ettiine deinerek, Devlet ve millet olarak hep birlikte gereken iradeyi gösterip hazrlklarmz süratle tamamlayp çok çalarak bu tarihi frsat deerlendirmekte kararlyz. Ülkemizin son 18 ylnda yaplan ve Cumhuriyet döneminin tamamn katlayan baarlarn mimar AK Parti olarak inallah bu sürecin de lokomotifliini yapacaz. Salgn krizi bata olmak üzere ülkemizin yaad her sorun, her sknt, her tehdit bu sorumluluu üstlenme konusunda AK Partinin alternatifsiz olduunu gösteriyor. Önümüzdeki dönemde en büyük gücümüz olan milletimizin gönlündeki mümtaz yerimizi daha da güçlendirmenin gayreti içinde olacaz. Bu konuda en büyük görev sizlere düüyor. Rabbim yar ve yardmcmz olsun. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git