Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bize ihanet edenlere saygımız olmaz

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin'i terör unsurlarından arındırarak gerçek sahiplerine vereceklerini söyledi. Erdoğan, tek bir terörist kalmayıncaya sürecek mücadelenin Afrin'in ardından İdlib ve Münbiç ile devam edeceğini belirtti, "Ta 11 bin kilometreden kalkıp gelenler, bu teröristlere maaşlarını verenler kusura bakmasınlar; eğer bizimle müttefikseniz müttefikliğin gereğini yapın, değilseniz onu söyleyin.

Haberler 26.02.2018 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ak Parti Gaziantep il kongresine katlmak üzere kente gelen Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, kongrenin yaplaca Karata Spor Salonu önündeki alanda toplanan binlerce kiiye hitap etti. Otobüs üzerinden kalabala seslenen Cumhurbakan Erdoan, Zeytin Dal Harekatnda ehit olan askerleri and. Bakara Suresi 154üncü ayeti Arapça okuyarak tercümesini yapan Erdoan, Kuran Kerimde ne buyuruyor; Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler, ancak siz anlamazsnz, siz bilemezsiniz. u anda askerlerimiz zrhl tayclarda giderken ne diyorlard, düüne gidiyoruz. te ahadete yürüyen düüne gider gibi yürür. u anda 2021 oldu, daha da olacak. Orada tek terörist kalmayncaya kadar, inallah oradaki teröristleri derdest edip o topraklar sahiplerine o yerleri teslim edeceiz dedi.

HçBR ZAMAN ZALMLERLE BERABER OLMADIK

Frat Kalkan Harekat ile topraklar gerçek sahiplerine verdiklerini ve müttefik ülkelerin Türkiyeye yönelik eletirilerini hatrlatan Cumhurbakan Erdoan, öyle konutu:

Biz Frat Kalkan Harekatnda bunu yaptk m? Cerablusta yaptk m? Rai de, El Babda yaptk m? Afrinde, dlibde Münbiçte de yapacaz. Kimse oralarn sahibi, onlar gelecek, sahibi olmayanlar deil. Ta 11 bin kilometreden kalkp gelenler, bu teröristlere maalarn verenler kusura bakmasnlar. Eer bizimle müttefikseniz müttefikliin gereini yapn, deilseniz onu söyleyin. Biz müttefiklerimizle beraber hep yürüdük, ihanet etmedik. unu bilin ki; bize ihanet edenlere saygmz olmaz. u anda Suriyede eer Esedden bahsediliyorsa, Esed katildir. Zira bir milyona yakn vatandan öldüren bu deil mi? Kimyasal silahlarla bunun yannda bütün konvansiyonel silahlarla kendi vatandan öldüren bu deil mi? Bu dünya, bu adama nasl sahip çkyor, yannda nasl yer alyorlar. Biz hiçbir zaman zalimlerle beraber olmadk, zulmetmedik, zulmedenlerle yan yana olmadk. u anda da bunu yapyoruz. Bugün biz Afrine gittiysek, bunun için gidiyoruz. Bunun için de devam edeceiz. Allah yar ve yardmcmz olsun.

RASTGELE TARLADAN VATAN OLMAZ

Rabia iareti yaparak tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkelerini dile getiren Cumhurbakan Erdoan, 81 milyonun ayrm yapmadan tek millet olduunu belirterek, 81 milyon tek milletiz. Tek bayrak diyorum, çünkü bayramzn rengi ehidin kan, hilal bamszlmzn ifadesi, yldz ehitlerimizin ta kendisidir. Bayraklar bayrak yapan üstündeki kandr, toprak, eer üstünde ölen varsa vatandr. Rastgele tarladan vatan olmaz, ama kanla yorulmusa ite o vatan olur. 780 bin kilometre kareyle tek vatanz. Tek devlet diyoruz; bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden baka devletimiz var m? Paralel devletmi. Neredeler, Pensilvanyada. Arkasnda kim duruyor, anlyorsunuz, ondan sonra niye böyle söylüyorsunuz diyorlar. Söylememize gerek yok. Senin stratejik ortana bu devlete darbe yapan eer orda saklyorsan, onu bize vermiyorsan kusura bakma. Benim milletime ben bunu anlatamam ve anlatamyorum da. Yapacanz tek i var, bu FETÖ denilen darbeciyi sizin bu ülkeye vermenizdir. Vermediiniz sürece kusura bakmayn diye konutu.

Cumhurbakan Erdoan, son olarak 500 bin Suriyeliye ev sahiplii yapan Gaziantep halkna misafirperverliinden dolay teekkür etti.

SEFER GÖREV EMR çIKTII ANDA BATA AHSIM OLMAK ÜZERE YOLA çIKARIZ

Erdoan, Karata Spor Salonunda, AK Parti Gaziantep l Kongresine katld. Salonu dolduran kalabala hitap eden Cumhurbakan Erdoan, 2019 ylnda yaplacak seçimler için çok çallmasn istedi. 7 milyar dolarlk ihracat ve 5 milyar dolarlk ithalat ile ekonomi devi diye tanmlad Gaziantepten bahseden Erdoan, Kii bana düen d ticaret rakamnda bölgesinin lideri, Türkiyenin beinci büyük ehri olarak Gaziantepi hesaba katmayan hiçbir ekonomik programn baar ans olamaz dedi.

Cumhurbakan Erdoan, konumasnn banda salonu dolduran kalabalktan yükselen Reis bizi Afrine götür sloganlarna, htiyaç olduu anda bizler emir- komuta zinciri içerisinde hiç endie etmeyin; sefer görev emri çkt anda, bata ahsm olmak üzere hep birlikte yola çkarz diye karlk verdi.

Darbe giriimi gecesi sokaklara çkanlarn, darbecileri engellediini hatrlatan Erdoan, Sizler 15 Temmuzda genel bakannzn, Cumhurbakannzn çarsna uyarak meydanlara, caddelere, sokaklara dökülmediniz mi? Bu FETÖcülere meydanlar dar etmediniz mi? Gerçi, 251 ehidimiz oldu, 2193 gazimiz oldu; ama FETÖcüler hedeflerine ulaamad. Onlara her taraf dar edildi. imdi de yine ayn ekilde elhamdülillah, 2021 terörist bugün etkisiz hale gelmi durumda diye konutu.

ENSAR OLDUNUZ, MUHACRLER BARINIZA BASTINIZ

Komu ülkelerdeki problemlerin yansmalarnn bölgede hemen görüldüünü dile getiren ve Gaziantepe misafir ettii 500 bin Suriyeli dolaysyla teekkür eden Erdoan, Gaziantep misafir ettii yaklak 500 bini bulan snmacyla Suriyedeki insani krizin skntlarn iliklerine kadar yaayan ehirdir; ama siz ensar oldunuz, muhacirleri barnza bastnz. Yllardr devam eden kriz süresince Suriyelilere ensar olan Gazianteplilere ükranlarm sunuyorum. Sizler bu asil duruunuzla sadece kardelik ve komuluk hukukun gereinin yerine getirmekle kalmadnz, dünyaya unutulmayacak insanlk dersi verdiniz dedi.

CERABLUSA 140 BN SURYEL DÖNDÜ

Zeytin Dal Harekatnn baaryla sürdürüldüünü ve amaçlarnn, buralarn teröristlerden arndrlarak, gerçek sahiplerine teslim edilmesi olduunu vurgulayan Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi:

Frat Kalkan Harekatyla huzur ve güvenli hale getirdiimiz bölgeye 140 bin Suriyeli geri dönerek topraklarnda hayatlarn sürdürmeye baladlar. nallah Afrin harekatnda da ayn ekilde yine bölgedeki kardelerimiz tekrar kendi topraklarna, kendi evlerine dönmek suretiyle inallah bu mülteci hayatna son vermi olacaz. 37nci gününe giren harekatn baaryla devam etmesi sonrasnda birkaç yüz bin Suriyeli kardeimizin geriye döneceini anlyorum. Biz Münbiçte ve dier bölgelerde de güven ve huzuru saladkça Suriyelilerin tamam evlerine, yurtlarna geri dönerek vatan hasretinden kurtulacaklardr.

DEA, ORTADAN KALKMA NOKTASINA GELD

Türkiyenin terörle kararl mücadelesinin sürdüünü ve bunda baarl olduunu dile getiren Erdoan, öyle devam etti:

PKKsndan DEAna, FETÖsüne kadar terör örgütleri eyleme geçtiklerinde Gaziantep bundan en büyük zarar gören ehirlerimizden birisi oldu. Allahn izniyle PKKy topraklarmz içinde hem de Irakta her gün eziyoruz ve ezeceiz. Suriyede PYD ismiyle kendine zemin arayan bölücü örgütü orada da tamamen yok edene kadar durmayacak, mücadeleden vazgeçmeyeceiz. DEA denilen slam ve Müslüman düman örgüt de artk tamamen ortadan kalkma noktasna gelmitir. Yllarca kendi ülkelerinde ne kadar psikopat varsa örgütlü ekilde tevik edip, DEA saflarnda savamaya bölgemize gönderdiler. Kardelerimizin ve bizim bamza bela olan katil sürüsünün en azndan bir ksm imdi geldikleri yere geri döndüler. 60 bin kiinin ismini ilgili ülkelere bildirdik. 6 bin kiiyi de bizzat kendimiz snr d ederek geldikleri ülkelere iade ettik. kazlarmz kulak ard edip snrlarndan çklar bilerek kontrol etmeyenler artk bu kiilerle varsn kendileri urasnlar. FETÖ derseniz darmadan olmu vaziyette. Açlan davalar yava yava neticelenmeye balad. Müebbet, arlatrlm müebbet ve yüklü cezalarla bedel ödüyorlar, ödeyecekler. Elbette sada solda kalm artklar olabilir ama onlar da eninde sonunda yakay ele vermekten kurtulamayacaklardr. Devletimiz, milletimiz bu alçak örgütün mensuplarnn kalemlerini krm, defterlerini dürmütür. Gelinen noktadan geriye dönü asla söz konusu deildir. Bundan sonras zaman ve süreç iidir.

çATLAK SESLERE ALITIK

Gaziantepe yaplan yeni stadyumda maçlarn oynanmas ile atl durumdaki eski stadyum alanna daha önce cami yaplmasn istediini hatrlatan Erdoan, buna kar çkanlar olduunu ancak ne olursa olsun caminin yaplacan belirterek, öyle konutu:

Duyuyorum ki baz çatlak sesler bunu engellemeye kalkyor. Bakanlar burada, sayn Valiye de gerekli talimat tekrar vereceim, Belediye Bakan burada, camiyi yapacak olan hayrseverimiz de burada. Öyle deil mi vazgeçmedik? çok açk net söylüyorum, kim olursa olsun hiçbirini kafaya takmayn. Bu Cuma Camisi bu milletindir. Hiç kimse bunu engelleyemez. Bu ülke bir hukuk devletidir. Bu hukuk devletinde de u STKnn sesi böyle çkm, unun öyle sesi çkm. Biz o çatlak seslere altk. Bizim iimiz var ve dolaysyla bu yolda inançla, azimle yürüyeceiz, yürüyoruz. Bunu kimse engelleyemez. nallah hemen bu projelerin son halini tekrar görmek isterim. Hemen adm atalm, temeli atp süratle ii balatalm.

çFTçYE DESTEMZ SÜRÜYOR

Gaziantepteki çiftçilere 1,3 milyar liralk tarmsal destek saladklarn hatrlatarak, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunu eletiren Erdoan, Klçdarolu, çiftçi destek alamyor, öyle, böyle diyor. Eline, diline dursun. Gaziantepli çiftçiye verdiimiz destek 1.3 milyar lira, eski rakamla 1,3 katrilyon destek vermiiz. Gözü var görmez, kula var duymaz, dili var hakikati söylemez. Gaziantepe o kadar çok hizmet yaptk ki anlata anlata bitiremiyoruz. Gaziantep 5inci etap OSBde son iki ylda yaklak 1 milyar dolarlk yatrmla ina edilen 150 yeni fabrikada 10 bin vatandamz istihdam ediliyor. Bu manzara Gaziantepe yaplan kamu yatrmlarnn boa gitmediini, iadamlar tarafndan üretim ve istihdama dönütüünü gösteriyor dedi.

AFRNN MAR VE HYASINDA GAZANTEPE HTYAç VAR

Frat Kalkan Harekat ile terör unsurlarndan temizlenen bölgelerin alt yapsnda Gaziantepte önemli çalmalar yapldn, ayn ekilde Afrinin imar ve ihyasnda da ihtiyaç buna duyulacan kaydeden Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi:

Türkiyenin Gaziantepin yan banda süren bir operasyon var. Bu harekatn en önemli lojistik merkezinden biri Gaziantep. Gaziantepli kardelerimizin operasyona katlan askerlerimize, polislerimize, jandarmaya gösterdii muhabbeti yakndan biliyorum. O hanm kardelerimizin elleriyle sardklar sarmalar, yaptklar içli köfteleri, tatllar, kazan kazan yemekleri askerlerimize ikram eden sevgileri birlikte yiyecekleri paylaan tüm kardelerime ahsm ve milletim adna teekkür ediyorum. Frat Kalkan Harekat bölgesinin altyapsn da büyük ölçüde Gaziantep kurmutur. u anda orada yürütülen çalmalarda bu ehrimiz en büyük yükü omuzlamtr. Afrin bölgesi güvenli hale getirildiinde orann imarnda, ihyasnda da Gaziantepe yine ihtiyaç duyacaz. Gaziantepli kardelerimiz bu operasyonlarn ve devamnda yürütülen hizmetlerin angarya deil istiklalimizin ve istikbalimizin yap talar olduunun çok iyi farkndadr. Tarih boyunca hep bölgenin parlayan yldz olan Gaziantep üretimi, ticareti, cömertlii, irfan ile öncü ve örnek bir konumdadr. Biz de ite buradaki manzaradan ve ülkemizin her köesinde yaayan vatandalarmzn desteiyle moraliyle hedeflerimize kararl admlarla ilerliyoruz.

TÜRKYE BÜYÜDÜKçE, SIKINTILARININ çAPI DEYOR

Yllardr sürdürülen terörle mücadelede, Frat Kalkan Harekat, Zeytin Dal Harekat ile FETÖnün darbe giriiminde ehit olanlar anan Cumhurbakan Erdoan, Türkiyenin büyümesiyle skntlarnn çapnn da deitiini dile getirdi. ehadete koan bir milletin fertleri olunduunu vurgulayan Erdoan, toplumun da ehitlerine ve gazilerine sahip çktn söyledi. Büyük ban büyük derdi olur sözünü hatrlatan Erdoan, Türkiye; büyüdükçe, güçlendikçe, ekonomide, diplomaside her alanda bir üst lige çktkça skntlarn çap deiiyor. Dünkü Türkiyenin en büyük sorunu siyasi istikrar salamakt. Büyük hedef belirleyip, ulamaya çalmak yerine küçülme yaamadan mevcudu korumak en önemli baar kriteriydi. Bugün 2017 ylnda elde ettiimiz yüzde 7,5 büyümeyi bile yeterli görmeyen Türkiye var. Hamdolsun bugün terör ve darbe bata olmak üzere istikrarna yönelik tehditleri yekvücut olarak karlayp üstesinden gelen bir Türkiye var. Terör örgütlerine zihni ifal edilmi 3-5 çapulcunun silahl macera alanlar olarak bakarsak yanlrz. Küresel güç mücadelesinin en alçak, en çirkin araçlardr. Onun için asla bölünmeyeceiz her zaman iri, diri, bir ve beraber olacaz diye konutu.

Cumhurbakan Erdoan, konumasnn ardndan anlurfaya geçerken, tek liste ile gidilen kongrede ise mevcut il bakan Eyüp Özkeçeci, göreve yeniden seçildi.

Ana Sayfaya Git