Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bizim mücadelemiz teröre sözlü muhimmat sağlayanlarla"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de kendilerinden önceki dönemlerde üniversitelerde yaşanan sıkıntılara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Bu millete en büyük zulmü bağrından çıktığı toplumun değerlerine düşman, yasakçı, baskıcı Jakobenler yapmıştır. Bu böyle bilinmelidir" dedi.

Haberler 21.05.2017 - 12:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

VESAYET ODAKLARINI BERTARAF ETTK

Üniversite hocalarnn temel megalesinin örencilerinin fikri deil, saç sakal kyafeti olduu dönemleri dün gibi hatrladklarn söyleyen Erdoan, 2003den beri demokrasiden, hukuktan, merutiyetten asla taviz vermeden, devlet, toplum ve siyaset hayatmza nüfus etmi vesayet odaklarn ham dolsun bertaraf ettik diye konutu.

MLLET DÜMANLARININ DEVRNE SON VERDK

Bu vesayet odaklarnn insanlar makarnac, kömürcü, göbeini kayan adam diye aaladn belirten Erdoan, Millet dümanlarnn devrine son verdik dedi.

MÜCADELEMZ TERÖRE SÖZLÜ MÜHMMAT SALAYANLARLA

Katsay zulmünün üniversiteleri kasp kavurduu o günlerde sesi çkmayanlar bugün sabah akam bizi eletiriyorlar diyerek sözlerini sürdüren Cumhurbakan Erdoan, Varsn eletirsinler biz yolumuza devam edeceiz. Bizim mücadelemiz farkl düüncelerle deil, bizim mücadelemiz terörle, terör örgütleriyle ve bu cinayet ebekelerine sözlü ve fiili mühimmat salayanlarla eklinde konutu.

FRANSA ÖRNE

Fransada yeni Cumhurbakan ite kendi aleyhine hakaret içeren bir yayn yapt diye, bir gazeteciyi hemen içeri aldlar. Buyurun.. diyerek Batdan gelen basn özgürlüü eletirilerine yant veren Erdoan,Onlara böyle birey oldu mu hak. Türkiyedeki yarg böyle birey yapt zaman hakszlk. Terör örgütüne methiyeler düzmenin fikir hürriyetiyle alakas yoktur eklinde konutu.

REKTÖRDEN HEDYEL MESAJ...

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana konumasnn sonunda bn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep entürk, Mütevelli Heyet Bakan Prof. Dr. rfan Gündüz ve Üniversite Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoan tarafndan bn Haldun tarafndan çizilen devlet tasviri hediye edildi. Hediye takdimi srasnda bn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep entürk, bn Haldun tarafndan bizzat çizilmi olan siyaset dairesini görüyoruz. bn Haldun yaygn olarak piramit eklinde tasvir edilen devlet anlayna alternatif olarak, devleti daire eklinde çizmitir. Burada eitlikçi, kuvvetler dengesine yer veren, bir devlet anlay bulunmaktadr. Ve bizim slam devleti anlaymzn temelini bu düünce tekil etmektedir. nallah bundan sonraki uygulamalarmza k tutmasn arz ediyoruzdedi.

GANNUNN SÖZLER ALKI ALDI

Törenin onur konuklarndan olan Tunus En-Nahda Hareketi Lideri Raid Gannui de Cumhurbakan Erdoandan önce bir konuma yapt. bn Haldunun Tunuslu olduunu hatrlatp hayatndan kesitler anlatan Gannui, zor durumdaki slam sancan Türklerin kurtaracann müjdesini ilk olarak bn Haldunun verdiini söyledi. Gannuinin, Burdan tekrardan u soruyu soruyoruz. Tarih tekerrür edecek mi ?Türkler yeniden bu sanca alarak ümmetin onurunu, erefini ve ban havaya kaldracak m? Ve Filistin topraklarn özgürlüüne kavuturacak m? sözleri salondan büyük alk ald.

BATIYA BAIMLILIK

Son 200 yldr aydnlarmz Batdan ne alabiliriz diye tarttlar. lim ve fikir dünyamzda Batya kar gizli bir aalk duygusu ve bamllk olutu diyen bn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep entürk, yeni dönemde kendimize Batdan ne alabiliriz sorusunun yerini, Batya ve bütün dünyaya ne verebiliriz sorusunun alacan söyledi.

BN HALDUN ÖNCE DEL, ALTERNATFTR

entürk, bn Haldun modern pozitivist ve Avrupa merkezli sosyal bilimlerin öncüsü deildir, alternafidir. Sadece Bat kültürüne mahkum olmak istemeyen bir örenci bn Haldun Üniversitesini tercih etmelidirdiye konutu.

BATILILARA RN GÖZÜKMEK ADINA EZANI DETRMEK...

bn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyet Bakan Prof. Dr. rfan Gündüz de konumasnda, çatma ve ayrtrma, her kesimin kendi içine kapanmas ve kar tarafa geçerek kar tarafa kendini kapatmasdr. Diyalog, hogörü, tolerans ve bir arada yaama adna dinimizde deiiklik yaparak deil, inancmz hikmeti ve gerekçeleriyle ortaya koyarak, kart tezleri çürütmek ve kendi tezlerimizi spatlamaktr. Batllara irin gözükmek için Ezan ve Kelime-i Tevhidi deitirerek, hiçbir yere varamayz dedi.

SOSYAL BLMLERE YÖN VERECEK

Törenin açl konumasn yapan bn Haldun Üniversitesinin kurucusu Türkiye Gençlik ve Eitime Hizmet Vakfnin (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Bakan Arzu Akaln, Allahn izniyle bn Haldun Üniversitesi, Türkiye ve dünya açsndan yön verecek sosyal bilimcileri, yetitirmek gibi bir misyonu Allahn izniyle gerçekletirecek dedi.

Ana Sayfaya Git