Cumhurbaşkanı Erdoğan: Boynumuzun borcudur

Astsubay adaylarının mezuniyet töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir terör örgütü eliyle ve bu örgüt bahane edilerek yerle yeksan edilen medeniyetimizin kadim şehirlerindeki yıkımları durdurmak, oluk oluk akan Müslüman kanını engellemek için elimizden geleni yapmak boynumuzun borcudur." dedi.

Haberler 26.11.2017 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, muvazzaf astsubay adaylarnn mezuniyet töreninde konutu. Oluk oluk akan Müslüman kann engellemek için elimizden geleni yapmak boynumuzun borcudur diyen Erdoan, Msrda Cuma namaznda DEAn yapt katliam iaret ederek, Bunlara nasl Müslüman deriz? Bütün bu bölgede yeni terör oluumlarnn engellenmesi için bu hamleleri yapmak zorundayz dedi.

Erdoann konumasndan satr balar: Askeri okullarn ayn çat altnda toplanmasyla askeri eitimde yeni bir dönemi balattk.

Okullarmzn müfredat kaliteli subay astsubay yetitirecek ekilde batan sona yenilendi. 15 Temmuz öncesi askeri okullarmzda 10 bin 328 örencimiz eitim görüyordu. u anki say 10 bin 348. Hiçbir bolua mahal vermeyecek ekilde bu reform süreci baar ile tamamlanmtr

FIRAT KALKANININ NE OLDUUNU ANLAYABLYOR MUYUZ?

Okulumuzun eitim öretim kadrosunu emekleri için tebrik ediyorum. Biz her frsatta binlerce yla sahip medeniyetimize ve kültürümüze atfta bulunarak maziden atiye bir köprü kurmaya çalyoruz. u anda mezuniyet töreninde bir araya geldiimiz astsubay okulumuzun geçmiinde karmza çkan manzara dahi tek bana bu hassaslmz teyit edecektir. Biz tarihi hakikatlerimizi bilmezse Suriye, Irak, Kafkaslar.. politikalarmz nasl oluturabiliriz. Bölgemizde yaanan hadiseler sebebiyle birilerinin çkarlar zayflyor olabilir ama bizim canmz yanyor. Mustafa Kemalin ifadesiyle Misak- Milliyi bir tarafa atabilir miyiz? Frat Kalkannn ne olduunu anlayabiliyor muyuz? Bizim oralara yönelik hassasiyetimizin altnda tarihi gerçekler yatyor.

BUNLAR NASIL MÜSLÜMAN, BUNLAR KATL

Soçide düzenlenen zirve, Suriye konusunda insani trajedileri önlemeye ve bölgenin geleceini mümkün olan en adil artlarda oluturmaya yönelik çabalarn bir ürünüdür. Bir terör örgütü eliyle ve bu örgüt bahane edilerek yerle yeksan edilen medeniyetimizin kadim ehirlerindeki ykmlar durdurmak, oluk oluk akan Müslüman kann engellemek için elimizden geleni yapmak boynumuzun borcudur. Bizden, gözümüzün içine bakla bakla 911 kilometre Suriye snr, 350 kilometre Irak snr boyunca bir terör koridoru oluturulurken, kenara çekilip beklememizi isteyenler olabilir. Onlarn ne istedikleri deil, bizim ülke ve millet olarak ne istediimiz önemlidir. te buyurun dün, Msrda Cuma namaznda DEAn yapt katliam... Bunlara nasl Müslüman deriz? Bütün bu bölgede yeni terör oluumlarnn engellenmesi için bu hamleleri yapmak zorundayz. Bir terör koridoru oluturulurken kenara çekilmemizi isteyen olabilir. Bunlarla ilgili karar birileri bizim admza veremez. Maruz kaldmz çok yönlü saldrlarn, bizi oyundan çkarp yedek kulübesine bile deil, sahann tamamen dna atmaya matuf hamleler olduunun farkndayz. Varsn, onlar kendi hesaplarn yapsnlar. Biz ülkemize güvenimizle, milletimizin desteiyle, ordumuzun gücüyle bu oyunu kendimiz ve kardelerimiz için en hayrl neticeye ulatracak ekilde yönlendirmekte kararlyz.

ZULÜM DÜZENLERNN HçBR ZAMAN KALICI OLMADIINI BLYORUZ

15 Temmuz gecesi FETÖnün emirlerine uymayan, darbecilerimize direnen tüm askerlerimize teekkürlerimi sunuyorum. Bize durmak dinlenmek yok. Ecdadmz ülkemizi bize vatan olarak miras brakt. Bizde bu vatan topraklarn gerektiinde kanmzla yourarak torunlarmza brakacaz. Orman kanunlar sadece ücra köelerde deil devletlerin bulunduu yerlerde de geçerli olabiliyor. Zulüm düzenlerinin hiçbir zaman kalc olmadn biliyoruz.

BRLER FARKLI GÖRÜNÜMLER ALTINDA AYNI MSYONU YÜKLENMEYE çALIIYOR

imdi baka birileri farkl görünümler altnda ayn misyonu yüklenmeye çalyor. Biz bu milletin sinir uçlaryla oynayp iflah olan hatrlamyorum. Rabi olarak ifade ettiimiz 4 ilke geleceimizin teminatdr.

TE O ZAMAN TENDÜREKTE, CUDDE, BESTLERDE F-16 OLURUZ

Türkiyenin birliine, beraberliine, kardeliine yönelik her saldr, bu iklimi bozmaya yönelik her söz, ister içeriden olsun ister dardan her kutup, her adm dorudan bizi canevimizden vurmay hedefliyor. Ha ülkemizin ortasna bir atom bombas atmsnz ha milletimizin birliine, beraberliine yönelik bir fitneyi atelemisiniz. Bizim gözümüzde ikisi arasnda fark yoktur. Bu vatan topraklar üzerinde kimse operasyon düünmesin, aklndan böyle bir ey geçirmesin. te o zaman Tendürekte F16 oluruz, Cudide F16 oluruz, Bestler Deresinde F16 olur bombalarla onlarn üzerine yaarz

Ana Sayfaya Git