Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu adamın bu parlamentonun içerisinde yeri olamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın küfür ettiği şehit ailesinden Ahmet Gümren'le yaptığı telefon görüşmesinde "Bizim şehitlerimize, şehitlerimizin bacılarına bunlar en ufak bir hakarette bulunamazlar, bunların alnını karışlarız. Gereken de ne ise bunlara zaten sonuna kadar yapacağız. Bundan geri adım atmamız mümkün değil. Bu adamın bu parlamentonun içerisinde yeri olamaz" dedi.

Haberler 09.11.2021 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan Yardmcs ve Parti Sözcüsü Ömer çelik, Y Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkann 1997de Bingöl Gözer Köyü yaylasnda ehit edilen sa Gümrenin aabeyi Tahir Gümrene küfür etmesi olaynn ardndan, ehidin Adana Kozanda yaayan dier kardei Ahmet Gümreni ziyaret etti. çelik, ziyareti srasnda Ahmet Gümreni, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile telefonda görütürdü.

BUNLARA NE GEREKYORSA YAPACAIZ

Cumhurbakan Erdoan, görümede, Ahmet Bey öncelikle ben bu namus fukaras adama her yerde gerekeni söyledim. Bugün Bonak dernekleriyle bir toplantm vard. Orada da yine bütün o derneklerin bakanlarna söyledim. Tabi arkadalarm da gerekenleri söylüyorlar. Ancak çaramba günü benim grup toplantm var. Orada zaten tepeden trnaa bunlara ne gerekiyorsa yapacaz. Bizim ehitlerimize, ehitlerimizin baclarna bunlar en ufak bir hakarette bulunamazlar, bunlarn alnn karlarz. Gereken de ne ise bunlara zaten sonuna kadar yapacaz. Bundan geri adm atmamz mümkün deil. Bu adamn bu parlamentonun içerisinde yeri olamaz dedi.

Erdoan, Biz gereken neyse onu yapacaz. Ama asl önemli olan, bu adamn bu parlamentoda yerinin olmay. kincisi bunun genel bakannn da her eyden önce kendi üzerine düen görevi yapmas diye konutu.

BUNUN MLLETVEKLL DÜSÜN STYORUZ

Ahmet Gümren de Cumhurbakan Erdoana Tek dileimiz de budur Sayn Reisim. Allah raz olsun. Size güveniyoruz. Srtmzsnz. nallah gerei yaplr. Bizim milletvekillerimiz de inallah bir önerge verirler. Bunun milletvekillii düsün istiyoruz. Tek dileimiz budur. Öyle bir çat altnda bulunmasn istemiyoruz ifadeleriyle cevap verdi.

SADECE BR KYE DEL, TÜM EHTLERMZE YAPILMI BR SALDIRIDIR

Ömer çelik, ehit sa Gümrene Allahtan rahmet, ailesine basal temennisinde bulundu. ehidin ailesine yaplan bu çirkin saldrnn milletin tamamna yapldn belirten Ömer çelik, unlar söyledi:

Dolaysyla bu sadece bir kiiye, bir aileye deil, tüm milletimize, tüm ehitlerimize ve onlarn aziz hatralarna yaplm bir saldrdr. O sebeple herkes gördü ki milletimizin her ferdi, her kesimden insanmz bunu iddetle lanetledi, knad. Bu, affedilmeyecek bir çirkinlik olarak birilerinin sabkasna yazld. Tabi bu tip durumlarda gönül arzu ediyor ki en azndan böyle bir hata yapld zaman gerçek bir pimanlkla bir özür dilensin ama maalesef o özür bile doru düzgün dilenmiyor. Orada bile bir üste çkma gayreti, bir pikinlik söz konusu oluyor. Bu tabi çok üzücü bir ey, herkesin kendi alnna yaptrd bir etiketi seçmesiyle ilgili bir ey. Biz her zaman söylediimiz gibi, aziz ehitlerimizin hatrasn devletimizin ve milletimizin hayatnda asla unutmayacaz. Bunu her zaman çok aziz bir hatra olarak tayacaz ve ifade edeceiz. ehidimizin ailesine yaplan o çirkin saldr da milletimizin tamam tarafndan lanetlendi ve mahkum edildi. Bir kere daha tüm ehitlerimize rahmet diliyoruz. Buradaki ailemizin ahsnda tüm ehit ailelerimizin yannda olduumuzu bir kere daha ifade ediyoruz.

Ana Sayfaya Git