Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu kadro ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştıracak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kimin terör örgütleriyle, suç çeteleriyle, yeminli Türkiye düşmanlarıyla yürüdüğünü milletimiz görüyor, biliyor. İnşallah, bu kadro hep birlikte ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştıracak, evlatlarımıza 2053 vizyonlarını gerçekleştirebilecekleri büyük ve güçlü Türkiye'yi miras bırakacağız" dedi.

Haberler 27.05.2021 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Erdoan, partisinin TBMMdeki grup toplantsnda yapt konumada, yaklak 14 aydr devam eden salgn sürecinde, milletin hem saln hem güvenliini hem an ve iini korumak için devletin tüm imkanlarn seferber ettiklerini söyledi.

BU KADRO ÜLKEMZ 223 HEDEFLERNE ULATIRACAK

AK Parti olarak en büyük baarlarnn tüm vatandalara çalacak i ve geleceklerine güvenle bakabilecekleri istikrarl bir iklim salamak olduunu kaydeden Erdoan, Son dönemde ülkemizdeki güven ve istikrar iklimini hedef alan çok yönlü saldrlarn gerisinde, insanmzn elindeki ite bu büyük imkan alarak, özellikle gençlerimizi karamsarla sürükleme gayesi olduu açktr. Allahn yardm ve milletimizin desteiyle, nice oyunlar ve tuzaklar bozduumuz gibi, bu sinsi operasyonu da akamete uratacamzdan kimsenin üphesi olmasn. nallah, bu kadro hep birlikte ülkemizi 2023 hedeflerine ulatracak, evlatlarmza 2053 vizyonlarn gerçekletirebilecekleri büyük ve güçlü Türkiyeyi miras brakacaz diye konutu.

YARGININ DIA BAIMLILIINA SON VERDK

Türkiyeye siyasetten teröre, ekonomiden d politikaya kadar her alanda ar maliyetleri olan 1990l yllarn istikrarszlk döneminin 3 Kasm 2002 seçimleriyle sona erdiini belirten Erdoan, Adalet insanolunun yeryüzüne geldii günden beri üzerinde en çok durduu, en çok araynda olduu, en çok hassasiyet gösterdii konu. Pek çok hususta olduu gibi adaletin temelinde de da bamll ortadan kaldrmak vardr. Adaletin, daha dorusu yargnn da bamll nedir? Vesayete selam duran, darbelerin, darbe giriimlerinin aparat olan, vicdann ve akln kiraya veren bir yarg, da bamldr. Biz ite buna son verdik. Adalet mülkün temeli, bamsz ve tarafsz yarg da adaletin temelidir. Geçmite belli bir ideolojiye hizmet eden, adeta oligarik bir yapnn sözcülüünü yapan Hakimler ve Savclar Kurullarn hatrlayn. Önce vesayet güçlerinin, ardndan FETÖnün yargy araçsallatrd, Hakimler ve Savclar Kurulunun de bunun bekçiliiyle görevlendirildii dönemlerin ac tecrübelerini, hep birlikte ar bedeller ödeyerek yaadk diye konutu.

BU UZLAMA TABLOSU ANAYASA çN UMUT VERC

Erdoan, bugün ayn kurulda milletin seçtii Cumhurbakan ve yine milletin seçtii vekiller tarafndan belirlenen üyeler olduuna vurgu yaparak, En son dün parlamentomuzda gayet güzel memnuniyet verici Hakimler ve Savclar Kurulu, hakikaten parlamentomuzu oluturan milletvekillerinin iradesi ile ekillendirilmi oldu. Adaylarnn belirlenmesinde uzlamay öne çkaran siyasi partilere ve milletvekillerine ahsm, Cumhur ttifak ve partim adna teekkür ediyorum. Bu uzlama tablosu, yeni Anayasa çalmalar için de fevkalade ümit ve memnuniyet vericidir. Siyaset kurumunun, demokrasimizin kazanmlarn ve milli iradeyi siyasi tarihimize mühürleyecek yeni bir Anayasa yapacana inanyorum dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ FELç ETTK

Cumhurbakan Erdoan, çözüm süreci diye hafzlara kaznan yöntemle, terör örgütünü suhuletle snrlardan çkarmann yollarn aradklarn hatrlatarak, PKK terör örgütünün bu hasbi ve harbi yaklammz kendi hain emelleri için kullanmaya çaltn görünce de, teröristlerin ban ezmekte tereddüt etmedik. Bugün kendi snrlarmzn içinde adeta felç ettiimiz terör örgütünü, Irak ve Suriye snrlarmzn ötesinde de tehdit olmaktan çkartma aamasna gelmi bulunuyoruz. Terör örgütünün siyasi alandaki uzantlarn da, demokratik hukuk devleti ilkesinden ayrlmadan yakn takip altnda tutarak, örgütün hareket alann tamamen ortadan kaldryoruz. Corafyamzda özellikle türemi en sinsi ve tehlikeli terör örgütlerinden biri olan FETÖyü devlet ve toplum hayatmzdan kazyp atmak için youn bir çaba gösterdik. Ayn ekilde, irili-ufakl pek çok terör örgütünü eylem yapamaz hale getirerek, saf d braktk dedi.

SUç ÖRGÜTLERN çÖKERTTK

Erdoan, suç örgütlerine kar da tavizsiz bir mücadele yürüttüklerini belirterek Geçmite siyaseti ve toplum hayatn yönetecek, yönlendirecek derecede etki sahibi olan suç örgütlerini, 19 yl boyunca ellerindeki tüm imkanlar alarak birer birer çökerttik. Bir dönem ülkenin dört bir yannda türemi, kerameti kendinden menkul, cafcafl lakaplarla anlan sözde babalarn racon kestii Türkiyeyi, hukuktan baka yöntemlerin geçerli olmad bir seviyeye getirdik. Özellikle uyuturucu suçlaryla mücadele ederken, kimsenin gözünün yana bakmadk. Dünyada, uyuturucu suçlarna en ar cezalarn verildii ülkelerin banda geliyoruz diye konutu.

GELN HANIMA GEREKEN DERS VERDLER

Terör örgütleriyle ve suç örgütleriyle yürütülen mücadelelerin ve yakalamalarn anlatld, CHP ve Y Partinin HDP ile ibirliine ilikin anlatmlar ile Y Parti Genel Bakan Meral Akenerin Rizeye yapt ziyarette gerçekletirilen protestolar konu alan video izleten Erdoan, Gelin Hanm beni onun yanna koyuyor ve onun ardndan da memleketim Rizeye gidiyor ve Gelin Hanma memleketimizde görüldüü gibi gayet güzel bir ders veriliyor. Nerede, nasl adm atacan iyi bilmek lazm. Oras Rize, sen Rizenin uana kalkp da böyle hakaret edip bebek katili Netanyahunun yanna koymaya kalkarsan cevab alrsn. Gelin Hanma çok ileri gitmeden bir ders verdiler, bu da Rizelinin edebini adabn gösterir. kizdere yetmedi bir de çayeline gitti, orada da zaten gerekeni yaptlar. Ondan sonra Trabzona gitmeye kalktn Trabzonda da hiç meydana çkmadan hemen uçaa geçip Ankaraya döndü. Bu daha bir, daha neler olacak neler. Daha dur bakalm bunlar iyi günler ifadelerini kulland.

çLER BAKANIMIZIN YANINDA OLDUK

Cumhurbakan Erdoan, çileri Bakanmz Süleyman Soyluyu hedef alan saldrlarn gerisinde, ülkede salanan huzur ve güven ikliminden duyulan rahatszlk olduunu ifade ederek, Terör örgütleri gibi, suç örgütleriyle mücadelesinde de çileri Bakanmzn yannda olduk, yanndayz ve yannda olacaz. Hedefin çileri Bakanmz deil büyük ve güçlü Türkiyenin inas gayretleri olduunu anlamak için kullanlan araçlara ve onlar kullananlarn siluetlerine bakmak yeterlidir. Ülkemizde yllarca bakanlk, Babakanlk ve Meclis Bakanl yapm, partimizin genel bakanln yürütmü Binali Yldrm arkadamzn da olu üzerinden hedefe alnmas, asl niyeti gösteren bir baka iarettir. imdiye kadar nasl ahsmz, partimiz ve çalma arkadalarmz üzerinden ülkemize yönelik hiçbir saldrya eyvallah etmediysek, bu tezgah da Allahn izniyle bozacaz. Hiç endieniz olmasn. Buradan sesleniyorum, Bay Kemal, Bay Meral sizi buradan ekmek çkmaz bouna uramayn dedi.

HçBR DDA ORTADA BIRAKILMAYACAK

Erdoan, suç çetelerinin mensuplarn, dünyann neresine kaçarlarsa kaçsnlar takip ettiklerini kaydederek, Tpk FETÖcüler gibi, tpk PKKllar gibi, bu suçlular da ülkemize getirip yargya teslim edene kadar pelerini brakmayacaz. Esasen, suç örgütü mensuplarnn yalanlarna ve iftiralarna kar gereken cevaplar muhataplar tarafndan zaten verilmitir. Bununla kalnmam, taraflarn bavurular üzerine Ankara ve stanbul Anadolu Yakas Basavclklar da gereken tahkikatlara balamtr. Geçmiten bugüne hiçbir iddia, hiçbir itham ortada braklmayacak, her ey yarg tarafndan aratrlp, tüm yalanlar, iftiralar ortaya dökülecektir. Türkiyenin demokratik bir hukuk devleti olduundan hiç kimsenin üphesi olmasn diye konutu.

BOUNA URAMAYIN SEçM HAZRAN 2023TE

Cumhurbakan Erdoan, Türkiyede sosyal kaos denemeleriyle, terör örgütleriyle, darbe giriimleriyle, ekonomik tuzaklarla baarlamayan deiimin, siyasete müdahaleyle yaplacan söyleyenler olduunu belirterek, Bouna uramayn seçim Haziran 2023te. Tabii, dardan ve içeriden kendilerine verilen gaz fazla kaçrp seçimle veya seçimsiz iktidar sözü edenleri de unutmamak gerekiyor. dedi.

CHP GENEL MERKEZ TECAVÜZCÜLERN GAL ALTINDADIR

CHPyi eletiren Erdoan, Kifayetsiz muhterislerin tek yaptklar, kendi içlerindeki taciz, tecavüz, hrszlk, arszlk hadiselerini örtmek için kürsülerden cevaplar belgeleriyle defalarca verilmi yalanlar, iftiralar tekrarlamaktan ibarettir. Geçenlerde bir CHPlinin taciz sebebiyle cezaya çarptrld malum. Evet açk konumak gerekirse, u anda buray bay Kemalin iyi dinlemesi lazm. CHP Genel Merkezi tacizcilerin, onlar koruyanlarn igali altndadr. u anda CHP Genel Merkezi tecavüzcülerin, onlar koruyanlarn igali altndadr. u anda CHP Genel Merkezi hrszlarn, onlar koruyanlarn igali altndadr. u anda CHP Genel Merkezi terör örgütlerinin siyasi uzantlarnn ve teröristleri koruyanlarn igali altndadr. u anda CHP Genel Merkezi milletimizin deerlerine sava açm marjinallerin ve onlar koruyanlarn igali altndadr ve evet, u anda CHP Genel Merkezi suç örgütlerine payandalk ve piyonluk yapanlarn igali altndadr. Millet ittifak ad altnda CHP yönetimiyle yol yürüyen herkes de bu utanç tablosunun ortadr deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git