Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu millete ihanet edenleri affetmeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun’da partisinin 6’ıncı İl Kongresi’ne katıldı. Kongrenin yapıldığı 19 Eylül Kapalı Spor Salonu’na ‘Afrin Fatihi Recep Tayyip Erdoğan’ pankartı asıldı, partili bazı gençler asker kamuflajı giyerek salona geldi. Partililerin tezahüratları ve alkışları eşliğinde kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine gösterilen güvene mazhar olmak için gece gündüz demeden çalışacağını belirtti.

Haberler 26.03.2018 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

15 yldr kendileri ile yartklarn ifade eden Cumhurbakan Erdoan, Kendi baar çtamz temel alarak mücadele yürüttük. Anamuhalefetin yüzde 25lerin üzerine çkamamas, orada çakl kalmasna bakarak asla rehavete kaplmadk, böyle bir yanln içerisine girmedik. Görevi devralrken Bir metal yorgunluu var. Bunu amamz lazm dedim. imdi Afrin harekatyla artk bir dirili hamlesinin içerisine girdik. Hiçbir zaman rakiplerimizin zayflndan ve acizliinden güç alarak hedefini belirleyen bir siyasi hareket olmadk. Ana muhalefetin bandaki zat gibi her seferinde, Yüzde 40 oy almazsam istifa ederim dedi. Seçimleri kaybettii halde pikince koltua yapanlardan oldu mu? Hala oturuyor orada. Sen söyledin, biz söylemedik. Biz hep daha yüksee çkmak, daha ileriye gitmek için çabaladk. Brakn oylarmzda düü olmasn, ayn oranlar elde etmeyi bile eksiklik, noksanlk olarak deerlendirdik. Bizim nazarmzda oy oranmz yüzde 50 olsa bile, yerinde saymak asla baar deildir dedi.

AK PART KEND ELDE ETT SONUçLARLA YARIIYOR

Millete inandklarn, milletin de kendilerine inandn ifade eden Cumhurbakan Erdoan, elde ettikleri her baarnn bir sonraki mücadelelerinin baar noktas olduunu belirterek öyle konutu:

Biz bu yola böyle çktk. Ak Parti tarihindeki tüm seçimlere bu perspektiften bakt. Ak Parti bakalaryla deil, kendi elde ettii sonuçlarla yarmtr. Bu bizim hzmz artrmt. 2019 seçimlerine de bu anlayla hazrlanyoruz. Bu konuda da kararlyz. Ülke ve millet dümanlarna esasl bir Osmanl tokad indirecek zafere komak istiyoruz. Atalarmz ne demi, Erken kalkan yol alr. Birileri bizim 2019 seçimlerinin startn imdiden vermi olmamz, kuruntularna, vesveselerine, asl astar olmayan spekülasyonlarna alet ediyor. Kimi çevreler bizim dinamizmimiz üzerinde kendilerince senaryolar gelitiriyor. Oysa biz parti olarak her an seçime hazr olan, her an seçim olacakm gibi çalan bir siyasi hareketiz. Bu allm bir parti deil, bir dava. te bunun farkll var. Milleti sadece seçim dönemlerinde hatrlayanlar, elbette bizim hizmet akmz anlayamaz. Giresunun yolunu yalnzca seçimden seçime bulanlar, bizim son 1 yl içerisinde Giresuna üçüncü kez gelmemizin srrna akl erdiremez. Dün Samsundaydm. Samsuna 1 yl içerisinde beinci kez gidiim oldu. Niye, durmak yok yola devam. Gerek yatrmlarla, gerek parti çalmalaryla bu ii sürdüreceiz. Rabbim yan gelip yatana deil, çalana veriyor. Biz de çok çalacaz

RAKPLERMZN BECERKSZLKLERNE BAKIP GEVEMEYECEZ

Siyasetin sevda ve muhabbet ii, kendini milletine adama, vakfetme ii olduunu ifade eden Erdoan, konumasn öyle sürdürdü:

Biz AK parti tekilat olarak büyüdükçe kibri artan deil, büyüdükçe tevazusu artan, topraa daha da yaklaan bir partiyiz. Tekilatma bunu özellikle söylüyorum. Biz Mevlanann diliyle, tevazuda toprak gibi olacaz. Asla gurur, kibir bizde olmayacak. Gurur, kibir rabbime aittir. Biz oylar yükselince böbürlenen deil, sorumluluu artan bir tekilatz. Bunu da böyle bileceiz. Biz hesaba çekilmeden nefsini hesaba çekin ilahi emrine rab olmu, muhasebeyi, murakabeyi rehber edinmi bir hareketiz. Omuzlarndaki mesuliyetin arln, üzerinde tad emaneti her hücresinde hisseden bir partiyiz. Nasl olsa 16 Nisan günü Giresunda yüzde 62 aldk, Türkiye genelinde yüzde 52 aldk diyip kesinlikle rehavete katlmayacaz. Rakiplerimizin becerisizliklerine bakp gevemeyeceiz. 2019da Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi ile yaptmz cumhur ittifakn gelmi geçmi en yüksek oy oranlaryla tantracaz. Onun için MHPli kardelerimizle el ele, omuz omuza vererek dayanma içerisinde inallah 2019 seçimlerinde sandklar patlatp, ümmetin, milletin beraberliini zirveye tayacaz. Türk siyasi tarihinde çr açm, ilklere rekorlarla imza atm bir hareket olarak 2019a da damgamz vuracaz. 2019 seçimlerinde elde edeceimiz baarlarla, tarihin akn deitirerek Türkiyede siyasetin rotasn yeniden belirleyeceiz. ki ilçe dnda Giresunun bütün ilçeleri Ak Partili. imdi hedef inallah 2019 Martnda tüm ilçelerin belediye bakanlklarn kazanmak. Bugüne kadar hiçbir beeri gücün önünde eilmedik. Bundan sonra da sadece Rabbimizin huzurunda rükuda ve secdede eiliriz. Baka yerde asla. Giresundan, Karadenizin o cokun dalgalar gibi setleri ykmasn bekliyoruz.

EL AçAN DEL VEREN EL OLDUK

Söylediklerinin birilerine hamaset gibi gelebileceini ifade eden Erdoan, Ak Partinin kodlarn bilmeyenler için bu ifadelerim hayal gibi görülebilir. Bundan 15 yl önce bizim hedef olarak gördüümüz seviyelerin birileri hayalini bile kuramyordu. Türkiyeyi 3.5 kat büyüteceiz, milli gelirimizi üç kat arttracaz, ihracatmz 5 kat yükselteceiz, IMFye olan borcumuzu sfrlayacaz. Merkez bankamzn kasasn dolduracaz dediimizde, birileri bizimle istihza ediyordu. IMFye borcumuz 23.5 milyar dolard. Göreve geldiimizde 2013te sfrladk. Sfrladktan sonra IMF bizden 5 milyar Euro borç istedi. Arkadalar bana sordular Verelim mi?, Verin dedim. Baktlar Türkler ciddi, IMF almaktan vazgeçti. Bütün mesele bu. mandr o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansz olan pasl yürek sinede yüktür. Göreve geldik. Merkez bankamzn döviz rezervi 27.5 milyar dolard, imdi 120 milyar dolar. Artk el açan deil, veren el olduk ifadelerini kulland.

BAY KEMAL BUNLARDAN HABERN VARMI?

Son 15 ylda ülkenin en büyük imkannn Ak Parti gibi bir iktidar tarafndan yönetilmesi olduunu ifade eden Cumhurbakan Erdoan, öyle konutu:

Maalesef en büyük talihsizlii CHP gibi bir anamuhalefet partisine sahip olmasdr. Biz bunca hizmeti hayata geçirirken ayn zamanda dünyann en çapsz ana muhalefet partisiyle de uramak zorunda kalyoruz. Biz Türkiyeyi hedefleriyle buluturmann kavgasn veriyoruz, anamuhalefet ise sanal gündemlerle milletimizi oylamaya çalyor. CHP uzun süre Gazi Mustafa Kemalin fotorafn kimin yere indirdiini sorgulad. Haftalarca uratlar. 40 yllk dedektiflere ta çkaracak çalmalar yaptlar. Sonuçta fotoraf kimin indirdiini bulmay baardlar. Ardndan Atatürkün askeri mi, yolda m olduklarnn kavgasn verdiler. Merhum Gazi Mustafa Kemalin partisini Pensilvanyann maskotuna çevirdikleri halde günlerce bu meseleyi konutular. Sandalyelerin havada uçutuu, yumruklarn konutuu edebe, ahlaka smayan üslupla yürütülen bir süreç yaand. Atatürkün resmini kaldrp, kendi resmini de yaptrp oraya koymutur. Bitmedi, bütün devlet dairelerinden Atatürkün posterini kaldrp oraya smet nönünün posterini yerletirdi. Posta pullar var ya, onun üzerinde de Atatürkün resmi vard. Onlar da kaldrp oraya da ne yapt? nönü kendi resmini koydu. Bay Kemal bunlardan haberin var m? Gençler sizler de bunu baz onlarn ininde veya izinde yürüyenlere anlatn. Bunlar önemli.

CHPYE AFRN ELETRS

Afrinde yürütülen Zeytin Dal Harekatna ilikin deerlendirmelerde bulunan Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti:

Bölücü örgütün Suriye kolu sadece Afrinden ülkemize 700ün üzerinde saldr veya taciz düzenledii günlerde dahi bunlar, PYDye terör örgütü demek için elimizde yeterli delil yok tezini savunuyorlard. CHP, snr ötesi operasyonlarmz baladmzda bu defa ordumuzun Suriyedeki terör bataklklarnn kurutulmasnn önüne geçmek için seferber oldular. Baktlar bunlar bir ie yaramyor. Bu sefer Afrin operasyonunu baka türlü sabote etmenin çabasna dütüler. Özgür Suriye Ordusundaki kardelerimize saldrarak onlar tahkir ederek bu kahramanlara olmadk iftiralar atarak Zeytin Dal Harektnn baarsn gölgelemek istediler. YPG, PYD terör örgütüne gösterdikleri hüsnü niyetin binde birini dahi Mehmetçiklerimiz ile omuz omuza çarpan OSÖya göstermediler. Bunlar hayatlarn ortaya koydular Mehmetçiimiz ile beraber. Özgür Suriye Ordusu bu mücadeleyi sürdürürken bunlar PYDye, YPGye vermi olduklar destei Özgür Suriye Ordusuna vermediler. O beenmedikleri Özgür Suriye Ordusu mensuplar, Frat Kalkan Harekatnda 614 ehit verdi. Zeytin Dal operasyonunda ise u ana kadar 302 ehit verdi. 7 yldr bir milyon masumu hunharca katleden eli kanl bir diktatöre duyduklar sempatinin, yani Esedi kastediyorum, ona duyduklar sempatinin onda birini o zalimin bombalar altnda can veren Suriyeli kardelerimize göstermediler. Rejimin bekasn düündükleri kadar Türkiyenin ve Türk milletinin güvenliini düünmediler.

ANA MUHALEFETN çAPSIZLIKLARI KARISINDA UTANIYORUM

Nasr tutmu kalplerin bir gün olsun Suriyeli mazlumlar için hüzünlenmediini kaydeden Cumhurbakan Erdoan, Lal olmu dilleri bir gün olsun hunharca katledilen çocuklar için tepki vermedi. Dou Gutadan bu sabah oradan bir hanmefendinin mektubunu aldm ve bu hanmefendi ne diyor biliyor musunuz? Ne olur diyor sayn cumhurbakanm Afrinde attnz admlar Dou Gutada da atn. Artk diyor bizim dayanma gücümüz kalmad. 250 bin kiilik Dou Gutada u anda 20 bin kii kald. Herkes Dou Gutay terk ediyor, boaltyor. Bizim de akbetimiz ne olacak belli deil. Ama bu bay Kemal gibilerin çark etmekte üstüne kimse yok. Merhametsizlikte de bunlar zirveyi kimseye kaptrmadlar. Bir gece öncesine kadar Afrine girmeyelim diyenlerin ertesi gün özür dilemek yerine, arka arkaya mesaj yaynlamalarnn takdirini ise ben milletime brakyorum. Giresunlu kardelerimin tabiriyle bunlar yumurtadan yün krpmaya çalan frsatçlar. Bu frsatç ana muhalefetin hedeflerimize ulamada bize katk salamas mümkün deil. Ancak ne oldu Afrin dütü, bu sefer kalktlar Genelkurmaya silahl kuvvetlere tebrik göndermeye. Ya sizin zerre kadar ufkunuz olsa, bu yanln içine dümezsiniz. nann bu ülkenin bir evlad olarak, iktidar partisinin genel bakan olarak, ayn zamanda bu ülkenin cumhurbakan olarak bunlarn çapszlklar karsnda utanyorum. Türkiyenin Cumhurbakan olarak hali hazrdaki genel bakann elinde bu partinin dütüü durumdan ben rahatsz oluyorum. çünkü güçlü anamuhalefet, güçlü iktidar demektir. Ama bunlar bununun farknda deil. Artk krediyi tamamen tükettiler. 2019 seçimlerinde bu müflis siyasi anlaylarndan sanda gömüleceklerine inanyorum dedi.

Cumhurbakan Erdoan, Afrinde yürütülen Zeytin Dal Harekatnda etkisiz hale getirilen terörist saysnn 3747 olduunu belirterek konumasn tamamlad. Cumhurbakan Erdoana adnn yazl olduu Giresunspor formas ile Türk bayra tablosu hediye edildi.

Ana Sayfaya Git