Cumhurbaşkanı Erdoğan: Büyük ve güçlü Türkiye silüeti ufukta gözükmüştür

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "İşçilerle Buluşma" programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Büyük ve güçlü Türkiye silüeti ufukta gözükmüştür." dedi.

Haberler 15.09.2021 - 06:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Türkiyede makroekonomide dengelerin tekrar yerine oturmaya baladn, göstergelerin, ekonomideki pozitif yükseliin artarak süreceine iaret ettiini söyledi.

Erdoan, Cumhurbakanl Külliyesinde Türkiye çi Sendikalar Konfederasyonuna (Türk-) bal içilerle bir araya geldi.

Buradaki konumasna, kendisini dinleyenleri selamlayarak balayan Erdoan, farkl sektörlerde alnlarnn teriyle ekmeklerini kazanan içilerle, bu gazi mekanda, milletin evinde bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyduunu ifade etti.

Bu bulumaya vesile olan Türk- Genel Bakan Ergün Atalay ile çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilgine teekkür eden Erdoan, unlar kaydetti:

Gösterdiiniz kadirinaslk, ahde vefa, gönüllerinizden kopup gelen u sevgi için her birinize ükranlarm sunuyorum. Hayata ETTde içi olarak balam, daha sonra kendi iini kurmu, siyasetin her kademesinde bulunmu, Büyükehir Belediye Bakanl, Babakanlk, Cumhurbakanl makamlarna gelmi bir kardeinizim. Emeiyle, aln teriyle, beden gücüyle çalmann hem yorgunluunu hem de bu ekilde evine helal rzk götürmenin verdii manevi hazz çok iyi biliyoruz. çalmak kadar, emeinin karln hakkyla almann ne kadar önemli olduunun da gayet önemle farkndayz. Belediye Bakanl döneminden, sorumluluunu üstlendiimiz her yerde ve her makamda çalanlarn haklarnn teslimi için gayret gösterdik. Gerektiinde bütçe imkanlarn zorlama, gerektiinde baka kalemlerden fedakarlk yapma pahasna tercihimizi hep çalanlarn emeklerinin karln verme istikametinde kullandk. Tabii ki sonuçta imkan-mümkün arasnda bir denge kurmak mecburiyetinde kalyoruz.

Bununla birlikte, Türkiyenin potansiyeline, milletin çalkanlna ve üretkenliine güvenerek çtay sürekli daha yüksee çkardklarn vurgulayan Erdoan, Türkiyenin son 19 ylda istihdam saysn 9,5 milyon artrrken, çalanlarn gelir seviyesini de kat ve kat yükseltmi bir ülke olduu gerçeinin asla unutulmamas gerektiinin altn çizdi.

Milli gelirin Türk liras olarak yaklak 11 kat yükselirken, asgari ücretin 16 kata yakn artmasnn bunun en somut örneklerinden biri olduuna iaret eden Erdoan, Ayn fevkalade yükselii emekli maalarnda da görmek mümkündür. Öyle ki 27 kat artan emekli maalar vardr. diye konutu.

Cumhurbakan Erdoan, bugüne kadar yaptklar tüm toplu sözleme görümelerinde hep çalanlarn gelirlerini ve refahlarn yükseltecek formüller üzerinde durduklarn belirterek, kamu içilerinin ücretlerindeki artlarn, özel sektörü de benzer yönde hareket etmeye yönelttii için burada çkan rakamlarn ksa sürede tüm çalanlara amil olduunu söyledi.

Salgn öncesi dönemin üzerine çktk

Biz, hep ülkemize kazandrdmz eser ve hizmetlerle insanmzn hayat kalitesini, gelirlerini yükselterek de refah seviyesini artrmak için mücadele ettik. diyen Erdoan, milletle birlikte ilan ettikleri 2023 hedeflerinde Türkiyeyi her alanda olduu gibi çalanlarn gelir seviyeleri konusunda da en üst sralara çkarmay planladklarn dile getirdi.

Son yllarda ard ardna yaanan darbe giriimleri, ekonomik saldrlar, salgn musibeti ve afetler sebebiyle biraz gecikme yaanm olsa da bu hedefe sk skya bal olduklarn vurgulayan Erdoan, unlar kaydetti:

Son dönemde sanayi üretiminde, ihracatta, istihdamda, büyümede hzl bir yükselile salgn öncesi dönemin bile üzerine çktk. Ayn ekilde turizm bata olmak üzere hizmetler sektöründe süratli bir toparlanma yaanyor. Makroekonomide dengeler tekrar yerine oturmaya balad. Göstergeler, ekonomideki pozitif yükseliin artarak süreceine iaret ediyor. Tüm bu olumlu gelimeler, hem içilerimizin hem memurlarmzn toplu sözlemelerinde oldukça tatminkar artlar yapmaya kavuma imkan salad. Mesela geçtiimiz ay imzalanan Kamu çileri Toplu Sözleme Sözlemesiyle 700 bin kamu içimizin ücretlerinde çok ciddi iyiletirmeler yaptk. Bu kapsamda asgari ücret ile 4 bin lira arasnda ücret alan içilerimize seyyanen 500 lira zam yaptk. Böylece 4 bin liraya kadar olan içilerimizin ücretlerinde yüzde 34, tüm içilerimizin ücretlerinde ortalama yüzde 25 art gerçekleti. Sosyal yardmlar, ilave tediye ikramiyeleri gibi ödemelerle aylk giyinik ücret tutar 9 bin liray amtr.

Türkiye büyüdükçe, refah seviyesi artacak

Memurlarn maalarnda da benzer ekilde en düük ücretlerde yüzde 31i geçen oranlarda art yapldn belirten Erdoan, bir süre önce emeklilerin bayram ikramiyelerinde de arta gittiklerini anmsatt.

Bu ekilde çalanlarn gelirlerini artrrken, esnafndan sanayicisine her kesimi gözeten uygulamalar gelitirdiklerini, kapsaml sosyal destek programlaryla her vatanda koruyup kolladklarn ifade eden Erdoan, unlar kaydetti:

Eer bu ülkenin kazancndan 84 milyonun tamamnn faydalanmasn temin etmeyeceksek, bunca gayrete, bunca mücadeleye, bunca kavgaya ne gerek var? Ülkemizi dünyann en büyük 10 ekonomisinden biri haline getireceiz derken, bunu sadece u veya bu kesim için deil, içisinden memuruna, esnafndan emeklisine herkes için söylüyoruz. Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, zenginletikçe her bir vatandamzn da refah seviyesi artacaktr. Allahn izniyle büyük ve güçlü Türkiye silüeti ufukta gözükmütür. Biz, millet olarak birliimize, beraberliimize, kardeliimize sk skya sahip çktmz müddetçe, bu hedefe ulamamza kimse engel olamaz. Ülkemizin siyasetten ekonomiye, savunmadan altyapya her alanda kat ettii mesafeyi görenlerin panikleri doru istikamette ilerlediimizi gösteriyor. nallah hem asrlk kayplarmz telafi ettiimiz hem de aydnlk geleceimize güvenle baktmz bir dönemin eiindeyiz. Sembolü 2023 hedeflerimiz olan bu süreci istikrar ve güven iklimini koruyarak devam ettirdiimizde evlatlarmza hepimizin hayali olan bir ülke brakacamzdan kimsenin üphesi olmasn.

çiler, Erdoana günün ansna hediye takdim etti

Cumhurbakanl Külliyesindeki bu bulumalarn bu kararlln, azmin ve dirayetin bir kez daha tüm dünyada ilan olarak gördüünü aktaran Erdoan,Rabbim hepinizden raz olsun. Her birinize kazasz, belasz, verimli, huzurlu çalmalar diliyorum. dedi.

Konumasnn ardndan, Cumhurbakan Erdoana içiler, kendi elleriyle yaptklar Türk bayra, baret ve feneri günün ansna takdim etti. Daha sonra aile fotoraf çektirildi.

Programa, Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilgin, Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank ile Türk- Genel Bakan Ergün Atalay da katld.

Ana Sayfaya Git