Cumhurbaşkanı Erdoğan: Büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa ediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'de bir hilal uğruna çok sayıda güneşlerin battığını belirterek, "Ama karşılığında istiklalimizi ve istikbalimizi kazandık. Bugün de sınır içi ve dışında istiklal ve istikbalimizi korumak için hazır bekleyen nice güneşlerimiz aydınlığında büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa ediyoruz" dedi.

Haberler 19.03.2021 - 01:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Cumhurbakanl Külliyesinde Devlet Övünç Madalyas ve Berat Tevcihi Töreninde konutu. Erdoan, ehitlerin ve gazilerin en büyük mükafat Allah nezdinde alacaklarn söyledi. Erdoan, yurtiçi ve dnda yürütülen terörle mücadele operasyonlarnda ehit veya gazi olanlarn bu topraklar vatan yapma mücadelesinin son neferleri olduunu belirtti. Erdoan, öyle konutu:

Yurdu yaatmak için kendi hayatlarndan vazgeçen kahramanlarmz sayesinde alnmz ak, bamz dik, gönlümüz ferah ekilde gelecee yürüyoruz. Bin yldr sadece bu topraklar deil, aldmz nefesi bile çok görenler kimi zaman ordularla, sinsi tuzaklarla hep üzerimize geldiler. Haçl Seferlerinden stiklal Harbimize kadar hep bu saldrlarla mücadele ettik. Bugün de terörle mücadele diye ifade ettiimiz; ama çok kapsaml bir çarpmann ifadesi olan kavgay ayn amaçla veriyoruz. Her ne kadar bazlar anlamamakta srar etse de bayramzn ve ezanmn sembolü olduu bu kavga milletimizin corafyamzdaki bin yllk varlk yokluk mücadelesinin ta kendisidir. Bazlar sanyor ki, biz bu mücadeleyi yürütmesek, karmzdakiler gizli açk saldrlarndan vazgeçecekler. Tam tersine biz bu mücadelede en küçük geveklik gösterdiimiz gün Sevrden beter dayatmalarla karmza çkacaklardr. ayet bugün karmza çkamyorlarsa siyasetten ekonomiye, alt yapdan savunma sanayine kadar her alanda sahip olduumuz güç sayesindedir.

GÜç KAYNAIMIZ 84 MLYONUN KARDELDR

Erdoan, belgesellerdeki aslan-srtlan ilikisini anmsatarak, aslann güçlü olduunda srtlann etrafta dolap aslana hiçbir ey yapamadn ama aslan zayf duruma dütüü an tüm srtlanlarn aslann tepesine çökerek onu lime lime ettiini kaydetti. Türkiyenin bu nedenle güçlü olmas gerektiini vurgulayan Erdoan, Türkiyenin en büyük güç kayna da 84 milyon vatandann kendi içindeki birlii, beraberlii, kardeliidir dedi. Selçuklu ve Osmanl devletlerinin d saldrlardan ziyade içerideki bölünmeler nedeniyle ykldn belirten Erdoan, Henüz yüzüncü ylna bile ulaamadmz bugünkü devletimizin de bu akbete duçar olmasna izin vermeyeceiz. Bir olacaz, iri olacaz, diri olacaz, hep birlikte karde olacaz. Vazgeçmeksizin hep birlikte Türkiye olacaz diye konutu.

Erdoan, kutlu mücadelede verilen her bir ehidin ve gazinin istiklal ve istikbalin tescili olan mühürler olduunu vurgulayarak, Bu yolda akttmz her damla kan gibi, döktüümüz her damla gözya ve ter de geleceimizi aydnlatan birer k huzmesidir. ehit yaknlarmz ve gazilerimiz olarak sizler ite böylesine mukaddes davann ön saflarnda yer alyorsunuz. Elbette milletimiz ve devletimiz size borcumuzu ödeyemez. Sizlere salanan imkanlar ve bugün takdim edeceimiz madalyalar sadece ükranmzn minnettarlmzn küçük birer nianesidir dedi.

BU KRL EMELLERE ULAAMAYACAKLAR

çanakkalede bir hilal uruna çok sayda günelerin battn belirten Erdoan, Ama karlnda istiklalimizi ve istikbalimizi kazandk. Bugün de snr içi ve dnda istiklal ve istikbalimizi korumak için hazr beleyen nice günelerimiz aydnlnda büyük ve güçlü Türkiyeyi ina ediyoruz. Dün var güçleriyle yüklendikleri halde bu millete diz çöktürmeyi baaramadlar, bugün de terörden darbeye kadar her yolu denediler; ama milletimize diz çöktüremediler inallah gelecekte de bu kirli emellere ulaamayacaklar. Demokrasi ve kalknma yolunda attmz her yeni admda, kazandmz her mücadeleyle geleceimize daha güvenle bakyoruz. Türkiyeyi 2023 hedeflerine kavuturma konusundaki srarmzn sebebi; üzerimizde oynananlar bir daha teebbüs edilemeyecek ekilde yerle yeksan etmektir eklinde konutu.

STKLAL MARIMIZ, MLL ANDIMIZ OLAN

2021 yln Yunus Emre ve Hac Bekta- Veli yl ilan ettiklerini anmsatan Erdoan, Bu sene ayn zamanda TBMMde kabulünün 100üncü Yl nedeniyle stiklal Mar yldr. stiklal Marnn her bir kelimesi, her bir satr, her bir dörtlüü verdiimiz mücadelenin tarihi önemini anlatan mesajlarla doludur. Ayn zamanda milli andmz olan stiklal Marmz bize niçin birlik olmamz, vatanmza niçin sahip çkmamz, niçin devletimizi güçlendirmemiz gerektiini de anlatyor. stiklal Marmzdaki ruhu hep birlikte içselletirmemiz, 7den 70e milletimizin tüm ferlerine alamamamz bu bakmdan büyük önem tayor diye konutu.

Cumhurbakan Erdoan, konumasnn ardndan 32 ehit yakn ve gaziye Devlet Övünç Madalyas ve Berat verdi.

Ana Sayfaya Git