Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çok önemli bir imkan olduğunu düşünüyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Abdülhakim Sancak Camii'nin açılışına katıldı. İTÜ Ayazağa kampüsü içinde bulunan caminin açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Diyabet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, AK Parti İstanbul İl Balkanı Bayram Şenocak katıldı.

Haberler 07.09.2019 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan burada cuma namaznn ardndan ksa bir konuma yaparak, caminin önünde revakl avlusu, abdesthanesi ve çevresiyle beraber 11 bin 500 metrekarelik bir alan üzerinde ina edildiini belirterek, konumu itibaryla üniversite yerlekesi dndan da rahatça görülen caminin modern mimariyle yapldn söyledi. Cumhurbakan Erdoan, Vahdette kesret, kesrette vahdet fikriyle tasarlanan yapda, sadece ana ibadet mekan deil, tüm mimari unsurlar bu biçimde ele alnmtr. Minarenin yükseklii 39 metre olup, köklü bir eitim kurumunun camisi olmas hasebiyle kam kalem biçiminde tasarlanmtr diye konutu.

MESCT NASI

Erdoan, Bildiiniz gibi müjde büyük, Kim benim için dünyada bir mescit ina ederse ben de cennette onlar için bir mescit ina ederim buyuruyor Rabbimiz. Dolaysyla bu hayrn Ayazaa Kampüsünde özellikle gençlerimiz için çok önemli bir frsat, imkan olduunu düünüyorum. Bu hayrn Ayazaa Kampüsünde çok önemli bir imkan olduunu düünüyorum dedi.

Cumhurbakan Erdoan konumasnn ardndan Diyanet leri Bakan Ali Erba dua okudu. Ardndan Erdoan caminin açl kurdelesini kesti. Cumhurbakan Erdoan, caminin bahçesine dibudak aac dikti.

Ana Sayfaya Git