Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazı sonrası soruları yanıtladı

"Pençe harekatında etkisiz hale getirilenler, öldürülenlerin sayısı 45'i buldu. Maalesef bir şehidimiz daha var, uzman çavuşumuz. Şehitlerimizin sayısı böylece 3 oldu. Fakat tüm mağaralar, bütün inlere girmeye devam ediliyor"

Haberler 23.04.2022 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

STANBUL - Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Irakn kuzeyinde devam eden Pençe Kilit Operasyonunda etkisiz hale getirilen terörist saysnn 45i bulduunu belirterek, Maalesef bir ehidimiz daha var, uzman çavuumuz. ehitlerimizin says böylece 3 oldu. Fakat tüm maaralar, bütün inlere girmeye devam ediliyor. dedi.

Cumhurbakan Erdoan, cuma namazn kld Üsküdardaki Hz. Ali Camisinin çknda basn mensuplarnn sorularn yantlad.

Erdoan, Bursada infaz koruma memurlarn tayan otobüse yönelik terör saldrs ile Türkiye Gençlik Vakf (TÜGVA) Gaziosmanpaa Temsilciliine yaplan bombal saldrya ilikin soruya, özellikle Kuzey Iraktaki Pençe Kilit Operasyonunun u anda terör örgütünün can çekimesi anlamna gelen bir harekat olduunu söyledi.

Terör örgütünün de son çrpnlar olarak özellikle Kandilden gelen yakn, ykn gibi talimat yerine getirmenin gayreti ve hesab içerisinde olduunu dile getiren Erdoan, öyle devam etti:

u an itibaryla biliyorsunuz Pençe harekatnda etkisiz hale getirilenler, öldürülenlerin says 45i buldu. Maalesef bir ehidimiz daha var, uzman çavuumuz. ehitlerimizin says böylece 3 oldu. Fakat tüm maaralar, bütün inlere girmeye devam ediliyor. Orada da u anda havalar müsait olmas hasebiyle tüm ekiplerimiz, komandolarmz ellerinden gelen gayretleri yapyorlar. Bunun yannda tüm teknolojik imkanlarla füzelerimiz, kasrgalarmz bunlarla beraber de saldrlar devam ediyor. Sonuna kadar, bu temizlik harekat bitene kadar bu i devam edecek. Durmadan, usanmadan bu terörle mücadelemizi sürdüreceiz.

- Putin ve Zelenskiy ile görüme

Cumhurbakan Erdoan, bir gazetecinin Rusya- Ukrayna savanda atekesin tesisi için elinizden geleni yapmaya hazr olduunuzu defaatle hem Ukrayna Devlet Bakan Vladimir Zelenskiy hem de Rusya Devlet Bakan Vladimir Putine ilettiniz. Müzakerelerin stanbulda yaplmasnn ardndan iki lideri stanbulda ayn masaya oturtma giriiminiz de oldu. Peki sonuç nedir? Liderlerin stanbula gelme ihtimali var m? eklindeki sorusuna, u yant verdi:

Sonuç olumlu fakat tabii tam istediimiz gibi mi deil. Ama daha iyi olacak. Ümitsiz deiliz. Bugün kendileri ile arkadalarmz irtibat kuracaklar. Sayn Putinle Zelenskiyle de bugün, yarn tekrar bir görüme yapmay planladk. Bu görüme ile birlikte de inallah stanbulumuzdaki süreci liderler seviyesinde devam ettirmeyi de planlyoruz. Temenni ederim ki bu davetimizi icabet ederlerse üst düzeydeki bulumay da inallah stanbulumuzda gerçekletiririz.

- Taviz vermeden, en az hasarla inallah bu ii bitirmenin gayreti içerisindeyiz

TSKnin Irakn kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonuna ilikin deerlendirmesi sorulan Erdoan, unlar kaydetti:

Operasyonda u anda tabii Mehmetçiimiz, komandolarmz çok büyük baarlar elde ettiler, ediyorlar. Tabii bu inlerde, maaralarda birçok mühimmat ele geçirildi. O mühimmatla birlikte bunlarn temizlii devam ediyor. Kolay bir i deil. nlere giriyorsunuz, maaralara giriyorsunuz ve burada tabii çok da hassas, dikkatli olmanz gerekiyor. Yani oralarda herhangi bir kayba girmeden, en az kaypla inallah bu maaralarn temizlii gerçeklemesi gerekiyor. Bu konuda da gerek komuta kademesi gerekse oradaki komandolarmz hassas bir ekilde bu temizlik operasyonunu, temizlik harekatn devam ettiriyorlar. Taviz vermeden, en az hasarla inallah bu ii bitirmenin gayreti içerisindeyiz. Biraz süre alacak ama neticesi inallah milletimiz, vatanmz, devletimiz için hayrl olur.

Ana Sayfaya Git