Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Dünya çapında başarıdır'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe'de yapımı tamamlanan Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin açılış töreninde konuştu. "Böyle bir eseri bu kadar kısa sürede hazır hale getirmek dünya çapında bir başarıdır." diyen Erdoğan, "Muhalefetin topa tuttuğu şehir hastanelerinin ne kadar önemli olduğunu bu süreçte çok daha iyi görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberler 30.05.2020 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 45 günde yapm tamamlanan Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesinin açln gerçekletirdi. Açl törenine Salk Bakan Fahrettin Koca, Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak, Aile ve çalma Sosyal Politikalar Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, AK Parti Genel Bakan Vekili Numan Kurtulmu, Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln, letiim Bakan Fahrettin Altun, stanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti stanbul l Bakan Bayram enocak, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Bakan Erman Ilcak, hastane çalanlar ve salk personeli de katld. Törende Prof. Dr. Feriha Özün kz Fulya Öz, gelini Büge Öz ve olu Ferhan Özde yer ald.

Tören öncesi Cumhurbakan Erdoan hastane içerisinde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi ald. Tören alannda sosyal mesafe kuralna uygun olarak sandalyelerin aralklarla dizildii, görüldü.

Cumhurbakan Erdoan açl töreninde yapt konumasnda, Koronavisrü salgnnda kaybettiimiz tüm hocalarmz, vatandalarmz ve Feriha Öz hocamzn yaknlarna basal diliyorum dedi.

Cumhurbakan Erdoan, Rönesans firmasna özellikle ahsm ve milletim adna ükranlarm ileteceim. Her iki hastaneyi de Rönesans yüklendi. Bunlardan bir tanesinin bedeli tamamen kendilerine ait. Bizden her hangi bir bedel istemiyorlar, biz sadece bir tanesinin bedelini kendilerine ödeyeceiz dedi.

SALIKTA, SALIK TURZMN HEDEFLYORUZ VE BUNU BAARACAIZ

Erdoan, Hemen pist burada, ayns Murat Dilmenerde de var. Malum Yeilköy Havaalan. Herhangi bir uluslararas hasta buraya gelmek istediini buraya inecek hemen yürüme mesafesi hastaneye gelecek. Ayns Yeilköy için de geçerli. Tedavi bitti hemen uçayla gitmek istedii yere gidecek. Salkta, salk turizmini hedefliyoruz ve bunu baaracaz. ayet salgn önemli bir durum ba gösterseydi, daha ksa sürede tamamlayacaktk. Teknolojinin en ileri seviyede olanlarn biz buraya transfer ettik diye konutu.

YABANCI HASTA SAYISININ KATLANARAK YÜKSELMESN BEKLYORUZ

Cumhurbakan Erdoan, Geçtiimiz yl 750 bine yaklaan yabanc hasta saysnn katlanarak yükselmesini bekliyoruz. Biz 90 akn ülkeye salk ürünlerini gönderdik. Burada nazlanmadk. Madem burada sknt var elimizden geleni yapacaz dedik eklinde konutu.

EHR HASTANELER

Erdoan, Muhalefetin bizi adeta topa tuttuu ehir hastanelerinin yüksek kapasitelerinin ne kadar önemli olduunu görüyoruz. 11 ehir hastanemizin her birini dünya çapnda salk kurulular olarak ina ettik. Dünyann en büyük mutluluunu salk olarak gördüü bir inançla ülkemizin dört bir yann salk hizmetiyle donattk diye konutu.

Erdoan, Biz bu salgn döneminde özellikle Hollandada birçok insanmz ölüme terk edilmiti. Biz onlar uçaklarmzla aldk, getirdik. imdi tedavileri devam ediyor. Biz bunlar ekonomimizi alt üst etmeyecek ekilde gayet dengeli bir sistemle yapyoruz. nallah salgndan sonra genel salk sistemimiz küresel düzeyde daha çok dikkat çekecektir dedi.

SANCAKTEPEYE EHR HASTANES

Erdoan, Sancaktepeye ehir hastanesi yaplmas konusunda ise 1008 odaly hamdolsun süratle yaptk. Ama biz yap ilet devret sistemiyle ehir hastanelerini yapyoruz. Rönesans gibi bir yüklenici firma bulursak biz de burada ehir Hastanesi yaparz. Aramas Salk Bakanndan. Ama imdilik acil bir durumumuz yok dedi.

SALIK TURZMDE KAMUNUN ÖNEML KÖE TALARI OLACAK

Salk Bakan Fahrettin Koca, törende yapt konumasnda, Bugüne kadar sala yaplan yatrmlarn ne kadar yerinde olduunu ve neden kalknmann merkezinde olmas gerektiini her zamankinden fazla gösterdi. Yetkin bir salk ordusu böyle bir dönemde toplumu ayakta tutmutur. Bata deprem olmak üzere doal afetlere kar da test etmi olduk. Bu hastaneler sadece afet, salgn döneminde kapsn açp, sonra kapanan hastaneler olarak açlmad. Normal zamanda da çeitli alanlarda hizmet verecek. Yurtdndan ve ehir dndan gelenler, uçaktan iner inmez hastaneye ulaacak. Salk turizmde kamunun önemli köe talar olacak. Büyüyen salk turizmi büyük bir katk salayacak olan bu hastaneler depremden etkilenmeyen yatay bir yapya sahip dedi.

Bakan Koca, son vakaya kadar tedbirlerin elden braklmamas gerektiini belirtti.

FERHA ÖZ, BR EVLAT OLARAK BENM AçIMDAN BR MELEKTR

Feriha Özün olu Prof. Dr. Ferhan Öz de törende bir konuma yaparak, Feriha Öz, bir evlat olarak benim açmdan bir melektir ve böyle bir modern ve gerçekten hastane gibi bir hastaneye isminin verilmesinden dolay sizlere ükranlarm iletmek istiyorum. çok teekkür ederim ailemiz adna dedi.

Konumalarn ardndan, açl kurdelesini Cumhurbakan Erdoan kesti. Kurdele kesimi srasnda da sosyal mesafeye uyulduu görüldü.

RAKAMLARLA SANCAKTEPE PROF. DR. FERHA ÖZ ACL DURUM HASTANES

* Toplam alan 125.000 m2

* Peyzaj ve otopark alan: 50.000 m2 ( 500 araçlk otopark mevcut)

* Kapal alan: 75.000 m2

* Yatak Says: 1008

* Ameliyathane Says: 16

* Banyolu Hasta Yatak Odas (youn bakm altyapsna sahip) : 576 (36 oda diyaliz alt yapsna sahip)

* Hasta Yatak Odas (youn bakm): 432 (36 oda diyaliz alt yapsna sahip)

* Acil Müahede Yata: 36

* Triaj Odas: 8

* CPR Odas: 2

* Tomografi Odas: 4

* MR Odas: 4

* X-ray Odas: 2

Ana Sayfaya Git