Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon üzerindeki köpüğü de alacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Döviz kurundaki aşırı dalgalanma ve fiyatlarda aşırı yükseliş gibi tatsız hadiseleri bu yolda önümüze çıkan dikenler, çakıllar olarak görüyoruz" dedi.

Haberler 05.01.2022 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Geniletilmi l Bakanlar Toplantsnda konutu. Erdoan, yln ilk toplantsnn ülke ve partisi için hayrlara vesile olmasn dileyerek, AK Partinin kuruluundan bugüne kadar kurumsal geleneklerini gelitirerek koruduunu ve yaattn söyledi. Üye saylarnn sürekli arttn belirten Erdoan, Tabii burada asl olan üye saysn kat üzerinde artrmak deil, her üyemizi partimizin faaliyetlerine faal olarak dahil edebilmektir. Bunu baardmzda 84 milyon vatandamzn her birine ulama, dokunma ve gönlünü kazanma hedefimizi çok daha kolay bir ekilde hayata geçirebiliriz dedi.

NSANIMIZLA ç çEYZ

Erdoan, 2022nin kendileri için hazine deerinde bir dönem olduunu belirterek, Ülkemizdeki muhalefet icraatta tembel, vatandalarmzla ilikisinde de riyakardr. Onlar sadece seçimden seçime vatandamza gider, tiyatro havasnda oy ister, sonra da bir daha döner arkalarna bakmazlar. Meydanlarda verdikleri sözlerin hiçbirini göreve gelince hatrlamazlar, hatrlatana da saldrrlar. Biz ise yln 365 günü insanmzla iç içeyiz. Böyle olmak mecburiyetindeyiz. çünkü biz siyaseti milletimiz için yapyoruz, milletimizle birlikte yürütüyoruz. Siyaset kaps hacet kapsdr. Derdi, sknts, talebi ve teklifi olan herkesin ilk çalaca kapnn AK Parti tekilatlar olmasndan daha tabii bir ey yoktur. Elbette her talebi karlamak mümkün deildir. Derdine çözüm bulunabilecek vatandan skntsn gidermek zaten boynumuzun borcudur. Bunun mümkün olmad durumda ise talep sahibi vatandamza durumu izah ederek onun gönlünü almak, irtibatn sürdürmesini salamak da en bata gelen görevimizdir. AK Parti tekilatlarnda görev üstlenen hiç kimsenin meseleye bunun dnda bir bak açsyla yaklamas bizim açmzdan kabul edilebilir bir durum deildir diye konutu.

BU KAPI SADECE SYASET KAPISI DEL

Partililere seslenen Erdoan, öyle konutu:

imiz çok olabilir, mesuliyetimiz ar olabilir, vaktimiz snrl olabilir, kiisel skntlarmz olabilir. Her ne olursa olsun önceliimizi vatandalarmzn gönlünü kazanmaya vereceiz. Bunu baaramyorsak o görev yerlerini bouna igal etmeyeceiz. çünkü, bu kap sadece siyaset kaps deil. Bu kap çok daha büyük bir medeniyet, kültür, tarih ve inanç davasnn günümüzdeki temsilcisidir. Yaptmz hata, braktmz eksik, yol açtmz kayp sadece ahsmz deil nöbetçisi olduumuz davamz da etkiler. te bunun için hep birlikte çok çalmamz, çok emek vermemiz, çok iyi neticeler almamz gereken bir döneme giriyoruz. 2022 senesi partimizin kuruluunun üzerinden 21 yl, iktidara geliimizin üzerinden 20 yl geride brakacamz bir dönüm noktasdr. Partimizin son 10 ylndaki en önemli hedefinin sembolü olarak 2023ü belirtmitik. 1 yl sonra bu günlerde inallah 2023e nasl ulatmz, 2023 seçimlerini nasl organize edeceimizi konuacaz. Yaadmz corafyada bin yldr her günümüz, her aymz, her ylmz zorlu bir mücadele ile geçmitir. Bu süreçte kimi zaman geleceimizi belirleyecek önemde kritik yol ayrmlar ile kar karya geldiimiz de olmutur. Yaadmz u dönemin de böylesine kritik olduuna inanyorum. Hiç uzaa gitmeye gerek yok, sadece geçtiimiz 8-9 ylda yaananlara baktmzda bile bu gerçei görebiliriz. AK Partinin milletimize en büyük hizmeti demokraside ve kalknma altyapsnda ülkemize salad tarihi kazanmlar yannda, ite bu oyuna meydan okumu olmasdr.

ELBETTE SIKINTILAR YAADIK, BEDELLER ÖDEDK

Erdoan, çok daha büyük bir atlmn içine girdiklerini belirterek, unlar kaydetti:

Türkiyeyi dünyann en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirecek admlar atyoruz. lk defa 2011 ylnda Türkiye hazr, hedef 2023 diyerek ilan ettiimizden beri yaanan her hadisenin gerisinde ite bu kavga vardr. Gezi olaylarndan 17/25 Aralka, çukur eylemlerinden 15 Temmuza kadar her saldr ayn gaye ile tertip edilmitir. Hamdolsun bugüne kadar bizi yolumuzdan döndürmeye muvaffak olamadlar. Elbette skntlar yaadk, bedeller ödedik. Ama büyük ve güçlü Türkiye trenini raynda ve rotasnda tutmay da baardk. Dünya, salgnla balayan salk krizi ve ekonomik krizle sarslrken, Türkiye hedeflerine doru yürüyüünü hzlandrmtr. Ekonomi yönetimimizin önceliini yatrm, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla odakl büyüme olarak belirledik. hracatta 2021i açklad 225 milyar dolarn üzerinde bir rakamla tamamlamamz doru yolda ilerlediimizin göstergesidir. Bu millet, sanayici çalyor; ama ana muhalefet yavrular ile birlikte bu çalmalar görmüyor. Hazineye ait tarm arazilerini kira ile kullanan çiftçilere bir müjde verelim. çiftçilerimizin bu yerlerin ecri misil bedelinin yarsna kiralamay zaten salamtk. Bu 55 bin çiftçimizin kira sözlemelerinin yllk art bedelini yüzde 22den yüzde 9a indiriyoruz. Bu uygulamadan yeni hazine arazisi kiralayacak çiftçilerimiz de faydalanabilecektir.

ÖNÜMÜZE çIKAN DKENLER OLARAK GÖRÜYORUZ

Erdoan, her alanda milletin yannda olduklarn belirterek, Bununla birlikte skntlar da yaamyor deiliz. Döviz kurundaki ar dalgalanma ve fiyatlarda ar yükseli gibi tatsz hadiseleri bu yolda önümüze çkan dikenler, çakllar olarak görüyoruz. Milletçe canmz actsa da bunlar ksa sürede geride brakacak ve ülkemizi dünyann en büyük 10 ekonomisi arasna mutlaka dahil edeceiz. Açkladmz tedbir paketi ile döviz kuru üzerindeki köpüü hzla almtk, enflasyon üzerindeki köpüü de süratle alarak ülkemizi hak etmedii bu görüntüden kurtaracaz. Vatandamz ne döviz kurundaki dalgalanmann ne fahi fiyat art yükü altnda brakmamakta kararlyz. Sizlerden ricam; bu süreçte vatandalarmza daha çok ulamamz, yaptklarmz ve yapmakta olduklarmz onlara daha sk anlatmamzdr. Muhalefet diye karmza çkartlan yamal bohçann kifayetsizliini ve tutarszln örnekleri ile gösterin. Türkiye 2023 hedeflerine ulatnda, milletimizin elde edecei kazanmlar sk sk anlatn diye konutu.

Ana Sayfaya Git