Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ'yü Balkanlardan da söküp atacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "El birliği içerisinde çalışarak FETÖ ihanet çetesini Balkanlardan da söküp atacağız. Balkan coğrafyasındaki Sırp, Hırvat, Boşnak, Arnavut ve diğer tüm kesimleri asırlarca birlikte yaşadığımız, gelecekte de yine her alanda iş birliği içinde olacağımız dostlarımız olarak biliyoruz" dedi.

Haberler 02.09.2021 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Türkiyenin Srbistan Yeni Pazar Bakonsolosluunun açl törenine gönderdii video mesajda, Srbistan Cumhurbakan Aleksandar Vucice bakonsolosluun açl sürecinde verdii destek için teekkür etti. Erdoan, Yeni Pazar Bakonsolosluumuzun açl, Türkiye-Srbistan ilikilerinin daha da gelimesine katkda bulunacaktr. Bakonsolosluumuz yalnzca vatandalarmzn deil, siz Sancakl kardelerimizin de hizmetinde olacaktr. Sancakl kardelerimizi Türkiye ile Srbistan arasnda bir dostluk köprüsü olarak görüyoruz. Aramzdaki güçlü gönül bann ikili ilikilerimiz üzerindeki olumlu etkilerini hep birlikte müahede ediyoruz. Bakonsolosluumuz gerçekletirecei faaliyetlerle bu ban daha da pekitirilmesini salayacaktr. Srbistan ile i birliimiz kazan-kazan temelinde her alanda günden güne geliiyor. adamlarmz Srbistann her bölgesinde istihdam oluturan, ülkeye katma deer salayan yatrmlar hayata geçiriyor. Sancakn altyapsnn gelitirilmesine yönelik çalmalar da tüm hzyla sürüyor. Yeni Pazar-Tutin yolu inallah önümüzdeki yl hizmete girecek. Belgrad-Saraybosna otoyolu ve hayata geçirilecek dier ulatrma projeleri de Sancakn bölgeyle bütünlemesini salayacak. Biz müteebbislerimizi Srbistan ve Sancak bölgesinde yatrm yapmalar konusunda tevik etmeye devam edeceiz. TKAmzda kalknma projeleri gerçekletiriyor. Tüm bu konularda verdii destekten dolay deerli dostum Sayn Vucice teekkür ediyorum diye konutu.

LK DESTEK VEREN LDERLERDEN BR DE SAYIN VUCC OLDU

Erdoan, Sancakl vatandalara 15 Temmuz darbe giriiminde sergiledikleri dayanmann aralarndaki kardelik hislerini bir kez daha gösterdiini belirterek, öyle konutu:

15 Temmuz gecesi bize ilk destek veren liderlerden biri de Sayn Vucic oldu. Sayn Vucicin ülkemiz için kritik bir zamanda sergiledii bu cesur duruu asla unutamayz. El birlii içerisinde çalarak FETÖ ihanet çetesini Balkanlardan da söküp atacaz. Balkan corafyasndaki Srp, Hrvat, Bonak, Arnavut ve dier tüm kesimleri asrlarca birlikte yaadmz, gelecekte de yine her alanda i birlii içinde olacamz dostlarmz olarak biliyoruz. Balkan haklarnn dostluk, dayanma ve i birlii ruhuyla hareket ettikleri takdirde müreffeh bir gelecein onlar beklediine inanyorum. Bu düüncelerle Bakonsolosluumuzun ülkelerimiz için hayrlara vesile olmasn temenni ediyorum.

Ana Sayfaya Git