Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gara düştü, Allah'ın izniyle iş bitti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gara hadisesi, milletimizi ve devletimizi korumak için sınırlarımızın ötesinde güvenli bir alan oluşturma kararımızı pekiştirdi. Gara önemli, sıkıntılı bir bölgeydi ve Gara düştü, Allah'ın izniyle iş bitti. Bir süredir yürüttüğümüz ve önemli mesafe aldığımız harekâtlarımızı önümüzdeki dönemde tehditlerin hala yoğun olduğu bölgelere doğru genişleteceğiz” dedi.

Haberler 17.02.2021 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin Trabzon 7nci Olaan l Kongresine katld. Reis bizi uzaya götür sloganlaryla salonda karlanan Cumhurbakan Erdoan, kongrede yapt konumasna herkesin 3 aylarn tebrik ederek balad. Cumhurbakan Erdoan, Bu mübarek günlerin hürmetine Allahn bizi her türlü felaketten, musibetten muhafaza etmesini niyaz ediyorum. Artk 11 ayn geride braktmz koronavirüs salgn sebebiyle bir süredir sizlerle bir araya gelemedik. Karadenizi ve Trabzonu özlemiiz. Perembe gecesinden beri Kadir Topba Aabeyimiz ile Hafz Abdullah Nazrlnn cenazeleri için ksa süreli günübirlik Elaza gittim, ertesi gün de stanbula gidip gelme dnda buralardaydm. Hem sla-i Rahim yaptk hem de Rize ve Trabzonlu hemehrilerimizle hasret giderdik. Sizlerle bir kez daha bulumay bir araya gelmeyi etmeyi nasip eden Rabbime hamd ediyorum. Kongremizde görev alacak kardelerime imdiden tebriklerimi özellikle bildiriyor, Rabbimden kendilerine muvaffakiyetler diliyorum. Kuruluundan bugüne tekilatlarmzda görev almtm, tüm kardelerime ükranlarm sunuyor, dar- bekaya irtihal eden kardelerimize de Allahtan rahmet diliyorum dedi.

GRDKLER NLERDE BUNLARI BULACAK VE ORADA GEBERTECEZ

Terörle mücadele önemli mesajlar veren Garada 13 vatandan PKKl teröristler tarafndan ehit edilmesine deinen Cumhurbakan Erdoan, Tabii birkaç gündür yüreimiz ehitlerimizin acsyla buruk. Geçmii çocuk, kadn, yal her kesimden sivil katliamlar ile dolu, son olarak da silahsz insanlar acmaszca infaz edecek kadar alçalan bir terör örgütüyle mücadele ediyoruz. Bu son hadise, Türkiyenin PKK ile mücadele için brakn kuzeyinde ve Suriyede yürüttüü harektlarn, snrlarmzn emniyeti, milli güvenliimizin vatandalarmzn huzuru, geleceimiz açsndan ne kadar önemli olduunu bir kez daha ispatlad. Yine bu hadise, PKK terörüne kar içerde ve darda samimiyetsiz duru sergileyen örgütle ve uzantlaryla merdiven alt i birlii halinde olan herkesin, gerçek yüzünü de tekrar gösterdi. PKKya PKK diyemeyen, teröre terör diyemeyen, katliama katliam diyemeyen kafalarndaki sinsi oyunlar, kurduklar hain tuzaklar, çevirdikleri frldaklar gizlemeye çalan güruhun foyas ortaya döküldü. ehitlerimizin acs yüreimizi yakarken, ayn zamanda mücadele azmimizi de biliyor, bu böyle biline. Dedik ya; hangi inlerine girerseler girsinler, girdikleri inlerde bunlar bulacak ve orada geberteceiz. ehitlerimiz var ama biz biliyoruz ki, ehitlik yok olu deildir. Biz biliyoruz ki; Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz onlar diridirler ancak bilemezsiniz. Bu yolda yürüyenler zaten böyle yürüdüler diye konutu.

EY BATI, NEREDESNZ, NYE SESNZ çIKMIYOR?

Garada 13 vatandan ehit edilmesine ses çkarmayan batl ülkelere tepki gösteren Erdoan, Son olarak 2 yüzba 1 baçavu ve aileleri de hepimiz biliyoruz ki; Allah yolunda, vatan yolunda evet onlar ehadete yürüdüler. Terör örgütünün destekleyenlerin riyakrlklar, öfkemizi kabartrken, ayn zamanda attmz admlarn, yaptmz harektlarn, izlediimiz politikalarn doruluunu da teyit ediyor. nanyorum ki bugünler için var olan bu analar, bu gençler, bu teröristlere, evvel Allah bu topraklar mezar edecekler mezar. Kendi güvenlik ve refahlar için dünyay atee vermekten çekinmeyenlerin tutarszlklar, bu tür durumlarda çok daha açk ekilde kendini belli ediyor. Nitekim bir baka ülkenin bana gelse, tüm dünyann ayaa kalkaca 13 masumun infaz hadisesinde gelen birkaç clz ses dnda, Türkiyenin yannda kimseyi göremedik. Ey bat, neredesiniz? Niye sesiniz çkmyor? Neden sustunuz? Sizde böyle bir ey olduu zaman yaygaralarnzdan geçilmiyor. 15 Temmuz hadisesi oldu, sesiniz çkmad. imdi bu hadise, yine sesiniz çkmyor. Sesiniz çksa da çkmasa da biz görevimizi biliyoruz, bu teröristlere Allahn izniyle bu ülkede frsat vermeyeceiz eklinde konutu.

GARA DÜTÜ ALLAHIN ZNYLE BTT

Garada yürütülen harekatla ilgili konumasn sürdüren Erdoan, askeri harektlarn ilerleyen dönemde tehditlerin youn olduu bölgelere doru geniletileceini kaydetti. Erdoan, Gabarda, Tendürekte, Bestler Derelerde, bütün oralar onlara biz, zindan ettik, mezar ettik. Bundan sonra yine ayn ekilde buralar, bunlara mezar olacak. nlerine kadar giren bizim Mehmetçiimiz, jandarmamz, güvenlik korucularmz, bundan sonra da ayn ekilde inlerine kadar girerek, buralar bunlara mezar olacak. Durmak yok yola devam, bu böyle bilinsin. Yaadmz aclar, millet olarak bizi birbirimize daha da yaknlatryor, balarmz sklatryor. Gara hadisesi, milletimizi ve devletimizi korumak için snrlarmzn ötesinde güvenli bir alan oluturma kararmz pekitirdi. Gara önemli, skntl bir bölgeydi ve Gara dütü Allahn izniyle i bitti. Bir süredir yürüttüümüz ve önemli mesafe aldmz harektlarmz önümüzdeki dönemde tehditlerin hala youn olduu bölgelere doru genileteceiz dedi.

NLERNDE ONLARIN BAINI EZECEZ

Cumhurbakan Erdoan, Garadaki harekatla ilikin çileri Bakan Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakan Hulusi Akarn CHP ve Y Parti genel bakanlarn ziyaret edip bilgilendirdiini ifade ederek, öyle konutu:

Bugün çileri Bakanm, Milli Savunma Bakanm, bir heyet olarak, önce Cumhuriyet Halk Partisi Genel Bakann ziyaret ettiler ve bu olaylarla ilgili kendilerine bilgilendirme yaptlar. Ardndan Y Partiyi ziyaret edip onlar da bilgilendirdiler. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Bakan, Cumhur ittifakmzn bir kanad. Sayn Devlet Bahçeli ise zaten Mecliste biz sizi dinleyeceiz, biz size inandk, güvendik biliyoruz, dolaysyla bize gelmenize gerek yok dedi ve u anda yola devam ediyoruz. Cumhur ttifak olarak, bizim dayanmamz zaten malum, farkl. Birbirimize inanyoruz, güveniyoruz, dayanma içindeyiz ve Allahn izniyle bu dayanma kendini zaten bütün arazide de vatan sathnda da gösteriyor. Teröristlerin bize gelmesini beklemeyecek, biz gidip inlerinde onlarn ban ezeceiz. Snrlarmzda ve snrlarmzn ötesinde kahraman askerlerimizle, içerde jandarmamzla, polisimizle, güvenlik korucularmzla, teröristlere nefes aldrmayacaz. Sadece bununla da kalmayacaz, bir daha benzer saldrlara uramamak için de güvenli hale getirdiimiz yerlerde ne kadar gerekiyorsa o kadar kalacaz

ÖNÜMÜZDEK DÖNEM MLLETMZLE YEN MÜJDELER PAYLAACAIMIZ BR DÖNEM OLACAKTIR

Gelecek dönemin milletle yeni müjdeleri paylaacaklar bir dönem olacan kaydeden Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Trabzondaki kadnlara seslenerek, Tonyann kadnlarnn cesaretini görüyorum. Ayn ekilde Akçaabatn, çarbann Ortahisarn, Arsinin, Sürmenenin hanmlarnn cesaretini görüyorum. nanyorum ki sizlerle beraber çarbann kadnlar da ayn cesaretle bu yolda yürüyor ve yürüyecek. Sizlerle gurur duyuyoruz. Biz sizlere inandk. u heyecannzla unu görüyorum; sizlerde bize inandnz. Öyleyse Allahn izniyle bu davay kimse çökertemez. nallah önümüzdeki dönem, bu dorultuda milletimizle yeni müjdeleri paylaacamz bir dönem olacaktr dedi.

MÜCADELESZ GEçM TEK BR GÜNÜMÜZ BLE YOKTUR

Bu milletin mücadelesiz geçmi tek bir gününün olmadn söyleyen Cumhurbakan Erdoan, Milletimizin bu corafyadaki istiklal ve istikbal davas Malazgirt davasnn ve bu davann özellikle zaferinin ardndan Anadoluyu yurt haline getirmeye balamasndan beri sürmektedir. Bu akam Cumhurbakanl Külliyesinde Unesco 2021 Yunus Emre Yl ve Dünya Dili Türkçe programmz var. Yunusun 700üncü vefat yl dönümü nedeniyle düzenlediimiz bu program vesilesiyle yaadmz topraklar, fetihle ve gönül kazanmayla nasl vatan haline getirdiimizi bir kez daha hatrlayacaz. Dünyann en gözde corafyasnda hüküm süren bir millet olarak, mücadelesiz geçmi tek bir günümüz bile yoktur. Sahip olduumuz vatann güzelliinin, bu uurda akttmz her damla aln terini ve her damla kan hak ettiine inanyoruz. Hem corafi olarak mirasçs olduumuz medeniyetlerin zenginliine sahip çkmak, hem kendi kadim medeniyetimizi yeniden yükseltmek için daha çok çalmak mecburiyetinde olduumuzu biliyoruz diye konutu.

NSANIMIZIN REFAHINI, GÜVENLN, HUZURUNU GÜçLENDRECEK ADIMLARI ATTIK

Vatan topraklar üzerinde yaayan her bir insann refahn, güvenliini ve huzurunu güçlendirecek admlar attklarn kaydeden Cumhurbakan Erdoan, Karmda bize her yer Trabzon diyorlar. Bunun için geçtiimiz 18 ylda ülkemize her alanda Cumhuriyet tarihinin tamamnda yaplanlarn kat ve kat fazlas yatrm, hizmeti, eseri kazandrdk. Vatan topraklar üzerinde yaayan her bir insanmzn refahn, güvenliini, huzurunu güçlendirecek admlar attk. Bize her yer Trabzon diyorlar. HAlar, SHAlar, Aknc, Sürmeneli hemehrimin eseri olarak ortada ifadelerini kulland.

UZAYA GÖNDERECEMZ BAYAN DA OLABLR

Cumhurbakan Erdoan, salonda Reisim bizi uzaya götür tezahüratlar üzerine de, Onun çalmasn biliyorsunuz Oflu yapyor. Bu çalmann neticesinde kim kazanrsa onu uzaya göndeririz. Bu bir bayan da olabilir, erkekte. Herkes olabilir. Kim kazanrsa o. Türkiye inallah yeni bir adm bu ekilde de atm olacak. Türkiyeyi kalknma ve demokrasi mücadelesinde en ileri seviyeye çkardk. imdi önümüzde 2023 hedefleri var. nallah Türkiyeyi bu hedeflerle buluturarak, gençlerimize 2053 vizyonlarn hayata geçirebilecekleri bir ülke brakacaz ifadelerini kulland.

Yaptmz hizmetlerden ülkemizin kuzeyinden güneyine, dousundan batsna her kar topra istifade etmitir diyen Cumhurbakan Erdoan, Trabzona demir yolu müjdesi de vererek, Akçaabat-Arsin güzerghndaki rayl sistemi hayata geçirmek için çalyoruz. Trabzon-Erzincan hzl tren projemizin güzergh etüt çalmalarn seneye tamamlyor, ardndan inaatna balyoruz diyerek konumasn tamamlad.

SALONDA LGNç PANKARTLAR

Kongrenin düzenlendii Hayri Gür Kapal Spor Salonuna partililer tarafndan ilginç pankartlar asld. Ay yüzeyinde astronotlarn yer ald fotoraf karesi üzerine Bize her yer Trabzon yazl pankart asld. Salondaki dier pankartlarda ise Ne güzeldur ne güzel u Tonyann dalar. Sen yanmzda ol Reis, biz aarz yollar ile Türkiyenin Tsine yeilin her rengine ho geldin Reis, Erenlerin ehrine ifadeleri yer ald.

Ana Sayfaya Git