Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle video konferansta bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gençler ve sporcular ile video konferansta bir araya geldi.

Haberler 20.05.2020 - 02:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Video konferansta Cumhurbakan Erdoan ve Bakan Kasapolunun yan sra Bakan Yardmcs Hamza Yerlikaya, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Basketbol Federasyonu Bakan Hidayet Türkolu, sporcular; brahim çolak, Taha Akgül, çalar Söyüncü, Sümeyye Boyac, Eda Erdem Dündar, Serap Özçelik Arapolu, Melih Mahmutolu, Ramil Guluyev, Abdullah Öztürk, Busenaz Sürmeneli, Deniz Selin Ünlüda, Bilal çilolu, Rukiye Yldrm, Mete Gazoz, Eda Tusuz, lke Özyüksel, çala Büyükakçay, Esra Bayrak, Busenaz çakrolu, Ahmet Önder, Uur Akta, Bahattin Hekimolu, Rza Kayaalp, Zeynep çelik, Yasemin Adar, Alican Kaynar, Emre Sakç yer ald.

Erdoan, Sizlerin ahsnda, istikbalimizin umudu tüm gençlerimize buradan selamlarm gönderiyorum. Gönül corafyamzn genç yüreklerine, Türkistandan Suriyeye, Arakandan Bosnaya, Orta Asyadan Afrikaya kadar dünyann dört bir ucundaki kardelerimize sevgilerimi iletiyorum. Bu gece idrak edilecek Kuran- Kerimde bin aydan daha hayrl olduu müjdelenen mübarek Kadir Gecenizi ayrca tebrik ediyorum. Rabbimden bizi ramazana kavuturduu gibi bayrama da salk, afiyet ve huzur içinde eritirmesini niyaz ediyorum. Milli günlerimizin, bayramlarmzn, tarihimize altn harflerle yazlm kahramanlk destanlarnn cokusunu yeterince yaayamyoruz. Buna ramen siz gençlerimizin kendi bayramnza, 19 Mays ruhuna sahip çkmasndan memnuniyet duyuyorum. çünkü 19 Mays, üyesi olmaktan gurur duyduumuz aziz milletimizin direni azminin sembolü, hürriyet aknn nianesidir. 19 Mays, esarete kar özgürlüün, ylgnla kar umudun ve cesaretin ilk admdr. 19 Mays, çanakkalede balayan tüm zorluklara, imkanszlklara ramen 1. Dünya Sava boyunca asla pes etmeyen bir milletin yeniden dirili cehdidir. 19 Mays, stiklal Harbimizi balatmann yan sra son devletimiz Türkiye Cumhuriyetinin kuruluunun, milletimizin de kurtuluunun müjdesi olmutur. Böylesi derin manalar içeren bir günün, gençlerimize armaan edilmesi asla tesadüf deildir. 19 Mays, tarihi anl zaferler ve mücadelelerle dolu milletimiz için bir gurur vesilesi, siz gençlerimiz için ise bir ilham kaynadr. Sadece 19 Mays deil, Kurtulu Savamzn tüm safhalar, bu topraklardaki bin yllk mevcudiyetimizin her bir aamas, hayat mücadelenizi sürdürürken örnek alacanz kymetli birer hazinedir. Bunun için öncelikle hamasetten ve husumetten uzak bir ekilde adil, hakikate ve hakkaniyete uygun olarak tarihimizi örenmeniz gerekiyor. Köklerimizle, bizi biz yapan deerlerimizle irtibatmz ne kadar diri tutarsak, hayatta o kadar güçlü oluruz. Her birinizin 101 sene önce Samsunda atlan o ilk admn anlamn ve önemini kavrayarak, hayatnza yön vereceinize inanyorum. Ülkemiz maziden ilham ve cesaret alarak, istikbalini ina ediyor. Ya istiklal ya ölüm parolasyla çktmz bu kutlu yolculukta, engellere, sabotajlara ve ihanetlere ramen kararllkla yürüyoruz. Bu yürüyüte en büyük güç ve güven kaynamz siz gençlerimizsiniz. dedi.

BU YIL çNDE 46 TANE OLMAK ÜZERE 2022 YILINA KADAR OTEL KONFORUNDA 93 YEN ÖRENC YURDUNU DA HZMETE AçACAIZ

Erdoan, Sizlerin bilhassa siyasette ülkenin kaderine yön veren karar mekanizmalarnda yer almanza büyük önem veriyoruz. Nitekim gençlerimize olan güvenimizi, göreve geldiimizde seçilme saç 30 iken bunu 25e, ardndan da 18e düürerek gösterdik. Gençlerimizin potansiyelini en üst seviyede kullanabilmesi için her alanda kendilerine destek olduk. Gençlik merkezlerimizi bu amaçla kurduk ve ülke sathnda yaygnlatrdk. Yine göreve geldiimizde 76 üniversitemiz varken, u anda 206 üniversitemiz var 81 ilimize dalm olarak. Yani her üniversiteye gidecek olan genç, artk yaad memleketinden ayrlmadan o memleketindeki üniversitede de eitim-öretimine devam edebilir. 81 ilimizde 336 gençlik merkezimiz ve 90 genç ofisimiz kültür sanattan spora, kiisel geliimden kodlamaya, yabanc dilden giriimcilie kadar hemen her alanda sizlere hizmet veriyor. diye konutu. Koronavirüs nedeniyle gençlik merkezlerinin faaliyetlerinin tamamnn dijital ortama aktarldn dile getiren Erdoan, her yl 10 binlerce gencin arland gençlik kamplarnn saysnn 39a ulatn, 81 ildeki 236 ilçede toplamda 774 örenci yurdunun gençlerin kullanmna sunulduunu belirtti.

Erdoan, 2002den bu yana yurt yatak kapasitesinin 182 binden 678 bine çkarldn belirterek, Bu yl içinde 46 tane olmak üzere 2022 ylna kadar otel konforunda 93 yeni örenci yurdunu da hizmete açacaz. Yine gençlerimize verilen aylk 9 lira olan beslenme yardmn 420 liraya yükselttik. Sadece 2019 ylnda verdiimiz beslenme yardm 1,5 milyar liray buldu. Bugün itibaryla 1 milyon 591 bin gencimizi bu desteklerimizden faydalandryoruz. diye konutu. Spor alanndaki yatrmlarn meyvelerinin de toplandn ifade eden Erdoan, 2002 ylnda 206 bin olan faal sporcu saymz, 4 milyon 606 bine ulat. Sporcu yetitirmede önemli bir rol üstlenen antrenörlerimizin 18 bin 674 olan says ise 251 bini at. dedi.

BÖLÜCÜ TERÖRE BOYUN EMEDMZ GB SOKAK TERÖRÜNE DE ASLA MÜSAADE ETMEYECEZ

Cumhurbakan Erdoan, Gençlerimizin salgn sürecinde ortaya koyduu özverili, fedakar çalmalar takdirle karladm belirtmek istiyorum. Sivil toplum kurulularmzda, Vefa Sosyal Destek Gruplarnda yer alan tüm gençlerimize ülkem ve milletim adna teekkür ediyorum. Elbette her ey gibi gönüllü faaliyetlerde bulunmak da bir nasip, uur ve aidiyet meselesidir. Van ve Adanada olduu gibi milletle ban koparmlarn, brakn insanmza yardm etmeyi, yaplan yardma bile tahammül gösterememesi gayet doaldr. Gezi olaylarnda aaç bahanesiyle sokaklar atee verenler, polisimize kurun skanlar, esnafn maln mülkünü yamalayanlar da ayn zihniyetin mensuplardr. 1960 darbesinden itibaren Türkiye ne çektiyse, hangi operasyona maruz kaldysa, hepsinin de arkasnda bunlarn silüeti vardr. 1970lerde gençlerimizi birbirine krdrp kanlar üzerinden siyasi ikbal devirenler de yine bunlardr. Biz artk bu güruhu çok iyi tanyor, sinsi emellerini çok iyi görüyoruz. nsanmzn inancna hakaret ederek, milletimizin sinir uçlaryla oynayarak ne yapmaya çaltklarnn da gayet iyi farkndayz. Bölücü teröre boyun emediimiz gibi sokak terörüne de asla müsaade etmeyeceiz. Hukuk, demokrasi ve özgürlükleri güçlendirirken siyasete iddet bulatrmaya çalan ehir ekyalarna asla göz yummayacaz. Türkiyenin birliine, beraberliine, ebedi ve ezeli kardeliine kastedenler hak ettikleri cevab hukuk içinde muhakkak alacaklardr. Bu ülkenin gençlerinin arasna kimse nifak tohumlar ekemeyecektir. Gençlerimizden sosyal medyada sahte isimler, sahte hesaplar arkasna saklanan provokatöre kar uyank olmalarn bekliyorum.

ÜLKEMZN SALGINLA MÜCADELESNE EN BÜYÜK KATKILARDAN BRN YURTLARIMIZ VERD

Erdoan, Ülkemizin salgnla mücadelesine en büyük katklardan birini yurtlarmz verdi. Yurt dndan gelen vatandalarmzn 14 günlük karantina sürecinde yurtlarmz gerçekten hayati bir rol oynad. Salk çalanlar bata olmak üzere salgn sürecinde kalacak yer ihtiyac olan herkese yurtlarmz kaplarn açt. Yurtlarmz salgna kar mücadelede bir süre daha aktif olarak kullanmaya devam edeceiz. Erdoan,

Yüksek örenim örencilerinin 6 Haziranda yaplacak burs ve kredi ödemelerinin bugünden itibaren balatldn belirterek, nallah bayrama kadar bu ödemeleri tamamlayacaz. dedi.

Sürecin sporcular olumsuz etkilememesi için çalmalarn sürdüünü vurgulayan Erdoan, 2019da yetenek taramas sonucunda seçilen 110 bin örencinin eitimlerini, antrenörler eliinde uygulamal ve teorik olarak online yayn üzerinden sürdürdüünü anlatt. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, sporcularn dahil olduu, bilgilendirici içeriklerle kamu spotlaryla sosyal medya canl yaynlaryla evde kalan vatandalar için 7 gün 24 saat faaliyetlerin gerçekletirildiini belirtti. Evde Kal Hareketsiz Kalma projesinin ünlü sporcular ve alannda uzman antrenörler eliinde devam ettiini aktaran Erdoan, ayrca EBA TVde spor eitim programlarnn yaynlanmaya baladn söyledi. Erdoan, koronavirüse kar elde ettikleri baarlarn kalc olmasnn kendilerine bal olduuna iaret ederek, Rehavete düersek Allah korusun çok daha büyük skntlarla yüzlememiz kaçnlmazdr. Bilhassa gençlerimizin Bana bir ey olmaz gibi hatal bir düünceye kaplmamas önem arz ediyor. Bunun için sokakta, ilerinde, okulda, pazarda, yani nerede olursak olalm maske, mesafe, temizlik olarak belirlediimiz üç kurala muhakkak riayet edeceiz. diye konutu.

Erdoan, Normallemeyi kesinlikle 20 Mart öncesi rutinimize geri dönü olarak alglamayacaz. Virüsün bir süre daha bizimle olduu gerçeini dikkate alarak hayatmz buna göre düzenleyeceiz. Tüm bu hususlara riayet ettiimizde inallah ksa sürede korona virüs salgnnn üstesinden geleceimize inanyorum. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git