Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gizli ambargolar tarihe karışacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Makine ve Kimya Endüstrisi bünyesinde kamu-özel sektör iş birliğinde üretilen 'milli deniz topu'nun test atışı törenine gönderdiği mesajında, "Donanmamız 5 farklı atış modu ile dakikada 80 atış yapabilen bu silah sayesinde daha da güçlenmiştir. Ayrıca yurt dışından tedarikte karşılaşılan yüksek maliyet ve gizli ambargolar da artık tarihe karışacaktır" dedi.

Haberler 03.12.2021 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Makine ve Kimya Endüstrisinin milli deniz topu kara at testi törenine video mesaj gönderdi. Erdoan, Türk savunma sanayisi açsndan tarihi önemde bir gün olduuna vurgu yaparak, Milli deniz topu kara at testlerinin baarl geçmesini temenni ediyorum. Deniz topu, donanmalarn vazgeçilmez unsuru olarak ön plana çkan silah sistemleridir. Sava gemilerinin vurucu gücü olan bu silah sistemleri, muharebe alannda çok kritik roller üstlenir. Türkiye olarak savunma sanayimizi yerliletirme çabalarmza yaklak 1 yl önce deniz topunu da ekledik. Dier alanlarda olduu gibi deniz topunda da Türkiyenin da bamlln ortadan kaldrmay hedefliyoruz dedi.

KAMU-ÖZEL SEKTÖR BRLNE ÖRNEK

Cumhurbakan Erdoan, özellikle son dönemde yurt dndan gelen ürünlerde, gerek maliyetlerde gerekse temin sürelerinde ciddi skntlar yaanmaya balandna iaret ederek, Ayrca görünür, görünmez birçok ambargoya ve engelleme giriimine de maruz kalyorduk. Bu proje kamu-özel sektör i birliinin en güzel örneklerinden biridir. Yeniden yaplandrdmz Makine Kimya Endüstrisi ve Tersaneler Genel Müdürlüü ile rek Makine, Anzatsan Mühendislik, Ermaksan Teknoloji firmalarmzn ortak gayretleri ile Türkiye bir defa daha baarlamayan baard. Sanayi ve Teknoloji Bakanlmzn da aktif destek verdii süreç sonunda hamdolsun 12 ay gibi rekor bir sürede milli deniz topumuzu ürettik. nallah birazdan kara at testi yaplacak olan deniz topu, donanmamzn en önemli silah sistemlerinden birini oluturuyor diye konutu.

DONANMAMIZ DAHA DA GÜçLENMTR

Türkiyenin, gelitirdii milli deniz topu ile artk bu silah sistemini üreten sayl ülkeler arasna girdiini vurgulayan Erdoan, unlar kaydetti:

Milli deniz topu 16 kilometre etkili menzile sahiptir. Donanmamz 5 farkl at modu ile dakikada 80 at yapabilen bu silah sayesinde daha da güçlenmitir. Milli deniz topu halihazrda kullanlan sistemlerden farkl olarak yerli ve milli imkanlarla gelitirilen dijital at kontrol sistemi ile donatlmtr. Bu silah sisteminin envantere girmesi ile birlikte Türk Deniz Kuvvetleri çok daha güçlü ve etkin bir hareket kabiliyetine kavuacaktr. Ayrca yurt dndan tedarikte karlalan yüksek maliyet ve gizli ambargolar da artk tarihe karacaktr. Bu önemli projenin hayata geçirilmesine destek veren tüm kurumlarmz, firmalarmz, mühendisinden, tasarmcsna herkesi tebrik ediyorum. Milli deniz topumuzun ülkemize milletimize ve Türk Silahl Kuvvetlerimize hayrl olmasn diliyorum.

Ana Sayfaya Git