Cumhurbaşkanı Erdoğan: Haysiyetimize saldırana eyvallah edecek değiliz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Medeniyetimizin zengin birikimini ihya etme kabiliyetimizi harekete geçirerek maruz kaldığımız ön yargıların, ithamların, dayatmaların, hatta saldırıların üstesinden gelebileceğimize inanıyorum. Elbette yüzümüze tokat atana, ayağımıza çelme takana, canımıza kastedene, haysiyetimize saldırana eyvallah edecek değiliz" dedi.

Haberler 28.04.2022 - 01:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Mushafn takdim ve tantm program Üsküdarda bulunan Büyük çamlca Camii Konferans Salonunda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann katlmyla gerçekletirildi. Kuran-I Kerim okunmasyla balayan programda Hattat Hüseyin Kutlu ve Diyanet leri Bakan Ali Erba konuma yapt. Ardndan Cumhurbakan Erdoan kürsüye çkt.

Cumhurbakan Erdoan, Eser slam medeniyetinde bu alanda ekol haline gelmi on farkl dönemin yeniden yorumlanmasyla hazrlanmtr. Türk slam sanatnn en güzide eserlerinden biri olarak tarihimizdeki yerini alacana inandm stanbul Mushafn hazrlayan Hüseyin Kutlu hocamz, ahsm, ailem, milletim adna tebrik ediyorum. Bilindii gibi stanbul ecdadn alimlere ve sanatkarlara gösterdii ilgi salad itibar, verdii destek sayesinde asrlar boyunca doudan ve batdan gelen pek çok ilim ve sanat erbabna ev sahiplii yapmtr. Özellikle hat sanatnn slam dünyasndaki tüm güzide isimleri stanbula göç ederek faaliyetlerini burada sürdürmülerdi diye konutu.

BATI MEDENYET DÜNYAYI çERK ÜRETMYLE STLA ETMTR

Tarih, farkl medeniyetlerin yükseliine ve düüüne ahitlik ettiini belirten Erdoan, Dünyann son birkaç asrna ise Avrupa ve Amerika merkezli bat medeniyetinin damga vurduunu söylemek herhalde yanl olmaz. Bu sürecin elbette kölelikten katliamlara, sömürüden istismara kadar uzanan boyutlar vardr. Ama bat medeniyeti dünyay asl sanatyla, kültürüyle, sinemasyla, dizisiyle, müziiyle, resmiyle, sporuyla yani modern tabiri ile yumuak güç unsurlar denen içerik üretimiyle istila etmitir. Tabi burada teknolojinin bizatihi kendisiyle muhteviyatnn ayrmn iyi yapmak gerekiyor. Mesela interneti, sosyal medyay ve benzeri uygulamalar kullanmak herkesin hakkdr. Herkese kolaylk salar. ayet bu teknolojik imkann içeriini siz üretmiyor, dilini ve mesajlarn siz yönetmiyorsanz hak ve kolaylk olarak gördüünüz ey ksa sürede sizi gönüllü ekilde esir alan bir silaha dönüür. Benzer örnekleri tüm medya mecralar tüm iletiim araçlar için vermek mümkündür dedi.

ÖTEKLETRMENN YÜKSELE GEçT BR DÖNEME GRDK

Erdoan, Bu mecralarn yeni bir faizm dalgasnn araçlar haline dönümeye balamas dünyay ve insanl hzla geçmitekilerden çok daha güçlü bir tehdidin kucana doru itmektedir. Geçmite yaanan aclardan, felaketlerden, zulümlerden yeterince ibret alnmam olacak ki, dünya yeniden rkçln, slam dümanlnn, ötekiletirmenin yükselie geçtii bir döneme girdik. Avrupa ülkelerindeki seçimlerde rkç partilerin iktidara ortak olma hatta tek bana iktidara gelme seviyesinde desteklere ulamalar üzüntü ve kayg verici bir tablodur. Müslümanlar olarak bu kötü gelimelere kar en büyük gücümüz, en büyük imkanmz hiç üphesiz inancmzdr. manmzdr. Onunla birlikte birliimiz ve beraberliimizdir. Bunun yannda medeniyetimizin zengin birikimini ihya etme kabiliyetimizi harekete geçirerek maruz kaldmz ön yarglarn, ithamlarn, dayatmalarn, hatta saldrlarn üstesinden gelebileceimize inanyorum. Elbette yüzümüze tokat atana, ayamza çelme takana, canmza kastedene, haysiyetimize saldrana eyvallah edecek deiliz ifadelerini kulland.

ÖZGÜN KÜLTÜR VE SANAT çERKLERMZLE MD DÜNYAYA AçILDIK

Devletimizi güçlendirerek, ekonomimizi gelitirerek siyasi ve sosyal birliimizi tahkim ederek mücadelemizi sürdüreceiz diyen Erdoan, Bunu yaparken asl mesafe kat etmemiz gereken yumuak güç alanlarn, sanat, kültürü, edebiyat, akademiyi, medyay, sporu ihmal etmeyeceiz. En az dier hususlar kadar bu alanlara da ihtimam göstereceiz. Bu anlayla biz de ülkenin temel alt yap eksiklerini tamamladkça milletin demokrasi ve özgürlük taleplerini karladkça vaktimizi ve enerjimizi bu alana daha çok vermeye baladk. Mimarimizi yeni bir yorumla tekrar ihya ettik. Evet, Mimar Sinan Camiini ina ederken bu anlayla hareket ettik. Büyük çamlca Camiini ina ederken bu anlayla hareket ettik. Birileri rahatsz olabilir. Varsn onlar rahatsz olsun. Ama biz onlar rahatsz oluyor diye o izi sürmekten geri duramayz. Hatta hatta televizyon dizilerinden müzie sinemadan bilgisayar oyunlarna kadar geni bir alanda özgün kültür ve sanat içeriklerimizle imdi dünyaya açldk. Bilim insanlarmz, sanatçlarmz, edebiyatçlarmz, sivil toplum temsilcilerimiz, uluslararas düzeydeki çalmalar ve baarlaryla elhamdülillah takdir topluyor. stanbul Mushafn da medeniyetimizin bu alandaki inkiafnn yeni bir iareti, yeni bir sembolü olarak görüyorum eklinde konutu.

Erdoan konumasnn ardndan mushaflar inceledi, hatra fotoraf çektirdi.

Ana Sayfaya Git