Cumhurbaşkanı Erdoğan: HDP, bu hanımefendiyi veto etmiştir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in "Ben Başbakanlığa talibim" sözleri ile ilgili, "HDP tarafı, hanımefendinin cumhurbaşkanlığı adaylığını asla kabul etmeyeceğini zaten açıklamıştı. Yani bir anlamda HDP, Millet İttifakı’ndaki gizli ortaklık hakkını kullanarak bu hanımefendiyi veto etmiştir. Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ile yönetilen, bundan sonra da aynı sistemin devam edeceği gün gibi aşikarken, hayali bir makama talip olmasının gerisinde, bu vetonun, bu dayatmanın sineye çekilmesi vardır" dedi.

Haberler 07.10.2021 - 01:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Erdoan, partisinin TBMMdeki grup toplantsnda milletvekillerine hitap etti. Erdoan, Meclisin kalknma köprüsünün adeta kilit ta olduunu vurgulayarak, Bu Meclis, Türkiyenin milli iradenin temsilcileri eliyle yaplan ilk anayasasn hayata geçirme erefine de nail olacaktr. Biz Türkiyenin gündemine getirdiimiz ülkemizin ilk sivil anayasasn hazrlama teklifimizde gerçekten samimiyiz. AK Parti ve Cumhur ttifak olarak kendi hazrlklarmz yapyoruz. Meclisteki dier partilerden de kendi hazrlklarn en ksa sürede kamuoyuyla paylamalarn bekliyoruz. ayet, dier partilerin anayasa teklifleri ile kendi hazrlklarmz uzlatrabilirsek yasama yl bitmeden Meclis bünyesinde bu ii neticeye ulatrabiliriz. Tabii bunun için öncelikle dier partilerin anayasa tekliflerini kamuoyuna açklamalar, uzlama salanamamas halinde ise siyasi partiler olarak zaten yaklamakta olan 2023 seçimlerinde hep birlikte milletin terazisine çkarz. Milletimizin sandktaki karar bamz gözümüz üzerinedir. Hiç üphesiz burada temel belirleyici ülkemizin farkl görülerinin nasl bir araya getirileceidir dedi.

KÜçÜK REVZYONLARLA DÜZELTLEBLECEK TAL MESELELER

Cumhurbakan Erdoan, Türkiyenin Cumhurbakanl Hükumet Sisteminde elde ettii avantajlarn ne kadar kritik seviyede olduunu salgn döneminde hep birlikte yaadklarn belirterek, Tarihimizin en köklü yönetim reformunda 3 ylmz tamamlarken geriye dönüp baktmzda, gerçekten iyi bir i yaptk diyebiliyoruz. Eksikler, aksaklklar, düzeltilmesi gereken hususlar yok mudur, elbette vardr. Hepsinin de farkndayz, hatta bu dorultuda yaptmz kapsaml çalmalar da elimizde mevcuttur. Bunlarn hepsi de çok basit dokunularla, küçük revizyonlarla düzeltilebilecek tali meselelerdir. Yeni anayasa süreci baarl bir ekilde neticelenirse, devamnda bu sorunlar kendi mecrasnda çözülür. Böyle bir imkann olmamas halinde ise seçim sonrasna kadar ortaya çkacak tecrübe ve birikime göre biz Cumhur ttifak çats altnda kendi düzenlemelerimizi hayata geçirme yoluna gideriz. Milletimize her hal ve art altnda 2023 sonras için büyük ve güçlü Türkiye hedefimiz dorultusunda daha kolay ve hzl ilerlememizi salayacak yeni bir yol takip ediyoruz diye konutu.

LK 4 MADDEY DETRME FKR KME ATTR?

Cumhurbakan Erdoan, srf birilerine ho gözükmek için, srf günü kurtarmak için aklna geleni söyleyenlerden siyaset ve devlet adam olmayacan kaydederek, Biz yeni anayasa diyoruz, birileri de çkyor, gerekirse ilk 4 maddeyi de deitiriz diye hemen PKK güdümündeki siyasi yapya göz krpmaya çalyor. Buradan soruyorum; anayasann ilk 4 maddesini deitirme fikri, CHPnin ve tüm CHPlilerin iradesi midir? Yoksa Klçdarolunun kiisel gündemi midir? Eer bu CHPnin kurumsal iradesiyse ortada ülkemiz açsndan çok derin bir sorun var demektir. Bu durumda CHP, anayasa gibi temel bir konudan balayarak, tümüyle HDPnin vesayetine girmi demektir. Eer Klçdarolunun kiisel görüü ise bu durumda da partisinin politikalarndan farkl ajandaya sahip bir siyasetçi ile kar karyayz demektir dedi.

Cumhurbakan Erdoan bu konuya ilikin CHP ve HDPlilerin yapt açklamalar da grup toplantsnda izletti.

HDP, HANIMEFENDY VETO ETMTR

Cumhurbakan Erdoan, Y Parti Genel Bakan Meral Akenerin Ben Babakanla talibim sözleriyle ilgili de Bir de CHPnin ban çektii ittifakn, dier orta olan parti ve onun orta olan hanmefendi var. CHP bir yandan, bir türlü ittifaka ad konamayan partisi HDPyi bir yandan eski orta partiyi idare etmek için adeta 40 takla atyor. HDPnin Millet ttifaknn orta olduu, ayan bir gerçek olarak ortaya çkmtr. Y Partinin bu gerçee kör, sar kalarak, kendi konumunu koruma çabas artk sürdürülebilir deildir. Bu partinin bandaki hanmefendinin cumhurbakanlndan vazgeçip babakanla talip olmas da esasen bu trajikomik görüntü ile ilgilidir. HDP taraf, hanmefendinin cumhurbakanl adayln asla kabul etmeyeceini zaten açklamt. Yani bir anlamda HDP, Millet ttifakndaki gizli ortaklk hakkn kullanarak, bu hanmefendiyi veto etmitir. Türkiyenin Cumhurbakanl Hükümet Sistemi ile yönetilen, bundan sonra da ayn sistemin devam edecei gün gibi aikarken, hayali bir makama talip olmasnn gerisinde bu vetonun, bu dayatmann sineye çekilmesi vardr ifadelerini kulland.

EER UYUTURUCU ARIYORSAN AYNAYA BAK

Cumhurbakan Erdoan, Allahtan korkmaz kuldan utanmaz diye bir tabir olduunu belirterek, Tam da böyle bir profille kar karyay Allahtan korksa iftira atmaz, kuldan utansa yalan söylemez. Sürekli yapt için rahatlkla bu sözleri ifade edebiliyoruz. Dün yine çkm, Merkez Bankasnn stanbuldaki binasndan, Man Adas iftirasna, uyuturucu paras ve rüvetten kurlara kadar ilgili ilgisiz bakmadan aklna ne gelirse sallam da sallam. Söylenenleri alt altna yaznca ortaya gerçekten kopmu, kendi hayal dünyasnda yazd senaryolar hakikat sanmaya balam bu hal çkyor. Bay Kemal, eer uyuturucu aryorsan aynaya bak. AK Parti çats altnda uyuturucu ile itigal eden insan bulamazsn. Böyle bir iftiray da AK Partiye atamazsn. Hayat boyunca devletten ald maa dnda bir i yapmam, yatrm nasl yaplr, iletme nasl kurulur, i nasl yaplr konusunda en küçük bir fikri olmayan bu zatn zrvalarna tek tek cevap vermeyi zül adlediyorum dedi.

NEREDE BELEDYE

Klçdarolunun yapt iin adnn siyasetle ve siyasetçilikle ilgisi olamadn söyleyen Erdoan, Artk bu zatn yapt i sorumsuzluun da ötesine geçerek ülkeye zarar verecek boyuta ulamtr. Bu kii artk, milli güvenlik sorunu haline dönümütür. Türkiyede bir iktidar sorunu yok ama ciddi bir muhalefet problemi ile kar karya olduumuz gerçektir. nallah 2023 sadece Cumhur ttifak eliyle büyük ve güçlü Türkiyenin inasn deil ayn zamanda muhalefetin bu prangadan kurtuluunun da müjdesini alacamz bir yl olacaktr. u anda Ankara, stanbul büyükehir belediyelerini kazandnz. Asfaltlarn yenileyemiyorsunuz, asfaltlarn. çukurlardan geçemiyoruz. Nerede belediye? Sular akmyor, her taraf susuz. Nerede belediye? Niye sular akar hale getiremiyorsunuz. Siz dertli deilsiniz; ama biz dertliyiz. Bu ülkenin bizim hizmetlerimizin, eserlerimizin izi olmayan tek bir kar topra yoktur diye konutu.

BZ, ÜNVERSTEMZ TERÖR KILIKLILARA BIRAKAMAYIZ

AK Partinin 19 senede devrim niteliinde admlar atarak yükseköretimde barnma sorununu kökünden çözdüünü kaydeden Erdoan, Birkaç ehrimiz dnda ülke gelinde örencilerimiz yurtlara yerletirilmitir. Açkta kalan örencilerimizle ilgili de çözüm çalmalarmz yatrmlarmz devam ediyor dedi. Boaziçi Üniversitesinde yaanan protestolar hakknda da deerlendirmelerde bulunan Erdoan, Üniversite örencimizin harç diye bir sorunu yok. Ama bazlar bu güzel iklimi zehirlemek için olmadk yollara bavurmaktan, olmadk ilere kalkmaktan çekinmiyor. Kendi hocalarna bile saygs olmayan bu tipleri biz örenci olarak kabul etmiyoruz. Avrupada, Amerikada bu tiplerin hiçbirini bir gün bile üniversitede barndrmazlar. Bizde ise srf hükumete sknt çkaryorlar diye bu saygsz, sevgisiz, kötü niyetli adeta terörist tiplere arka çklyor. nallah bu sorunlar da kendi mecras içinde, hiç kimsenin hakkna, hukukuna helal getirmeden ama kötü niyetlilere de meydan brakmadan en ksa sürede çözeceiz. Biz, üniversitemizi terör klkllara brakamayz. Örenci ilim, irfan, hikmet için gelecek; bunun dnda asla. Biz bu tür gençleri hocalarmza teslim etmek sureti ile bu admlar atmak istiyoruz ifadelerini kulland.

TEKNOFEST KUAINA BIRAKACAIZ

Cumhurbakan Erdoan, AK Partiyi milletin kurduunu belirterek, Milletimizin desteiyle önce 2023 hedeflerimize ulaacamza, ardndan gençlerimize 2053 vizyonumuzu yani Teknofest kuana brakacamza, emanet edeceimizden üphe duymuyorum. Hep birlikte çok çalr, milletimizin gönlünü kazanr, desteini alrsak inallah 2023te bir kez daha ülkeyi yönetme sorumluluunu üstleniriz. Dünyada eine az rastlanr bir süreklilik içinde, tarihimizin en büyük demokrasi ve kalknma hamlesini kesintisiz sürdürme imkan bulabiliriz. Bunu salamak bizlerin, buradaki heyetin elindedir dedi.

Cumhurbakan Erdoan, konumasnn ardndan Demokrat Partiden istifa ederek, AK Partiye katlan Afyonkarahisar scehisar Belediye Bakan Ahmet ahine rozetini takt.

Ana Sayfaya Git