Cumhurbaşkanı Erdoğan: Küresel güçlerin hesaplarına peşkeş çekilecek tek bir evladımız yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendi siyasetlerinde kışkırtma, tahrik, gençleri sokağa dökmenin olmadığını belirterek, "Bizim ne kavga siyasetine kurban edilecek ne de küresel güçlerin hesaplarına peşkeş çekilecek tek bir evladımız yok" dedi.

Haberler 23.05.2022 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Gençlik Kollar tarafndan Yeni Adana Stadnda organize edilen Bir Gençlik öleni etkinlii için vatandalar saatler öncesinden alana geldi. Güvenlik kontrolünün ardndan stada alnd. 33 bin kii kapasiteli stadn tribünlerinin tamamna yakn, Cumhurbakan Erdoan halka hitap etmeden doldu. Tribünlerde, 2023 yazl afilerin arasna üzerinde zle izle bizi sonuna kadar, yollar gidilecek Fizana kadar yazl Cumhurbakan Erdoann posteri açld. Türk bayraklar ve AK Parti flamalaryla süslenen statta koreografi ve konserler için de hazrlklar tamamland.

Akam saatlerinde Yeni Adana Stadna gelen Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, stadn önünde toplanan kalabala hitap etti. Cumhurbakan Erdoan, Birileri gençlerimizi ksr kavgalarna alet etmek isterken biz 81 vilayetimizin gençleriyle birlikte buradan kardelik mesajlar veriyoruz. Birileri nefret ve öfke diliyle konuurken biz tüm Türkiyeye Hac Bektan, Yunus Emrenin, Pir Sultann, Ahmeti Halilin sevgi diliyle konuuyoruz. Gelin canlar, bir olalm, sevelim sevilelim diyoruz. Srtn emperyalistlere, onlarn temsilcilerine dayayan muhtelislerin üç günlük ikbali uruna bu ülkenin gençlerini bozuk para gibi harcamasna müsaade etmeyeceiz. Gençlerimizin arasna nifak sokulmasna, fidan gibi delikanllarmzn heba edilmesine kesinlikle rza göstermeyeceiz. Ezeli ve ebedi kardeliimize halel getirmeyecek, bizi ayrmaya çalanlara meydana asla terk etmeyeceiz. Her kar topranda bir ehidin yatt bu mübarek vatan kavgadan, kaostan medet uman kan tüccarlarnn insafna brakmayacaz diye konutu.

KÜRESEL GÜçLERN HESABINA PEKE çEKLECEK TEK BR EVLADIMIZ YOK

Cumhurbakan Erdoan, kendi siyasetlerinde kkrtma, tahrik, gençleri sokaa dökmenin olmadn kaydederken, sözlerini öyle sürdürdü;

Bizim siyaset anlaymzda milleti dümanlatrmak, kutuplatrmak yoktur. Biz nefreti, öfkeyi, husumeti körükleyen deil sevgiyi, hogörüyü, kardelii, kucaklamay öne çkaran bir siyasi gelenein mensuplaryz. Bugün buraya sadece sizlerle kucaklamaya gelmedik. Ayn zamanda raf ömrü tükenmi, bayat senaryolarla milletimizi bölmeye heveslenen siyaset timsahlarna da net bir mesaj vermeye geldim. Türkiyenin geleceine kimsenin ipotek koyamayacan bir kez daha güçlü bir ekilde haykrmak için geldik. Milletimizin çelikten iradesine zincir vurulamayacan, dost, düman herkese ilan etmek için geldik. Gençlerimizin hayallerine set çekilemeyeceini kimi muhlis siyasetçilerin alnlarna kazmak için geldik. Dardan kulaklarna yüklenen suflelerle siyasetçilik oynayan çapszlara buradan sesleniyorum; biz bu ülkeyi sokakta bulmadk. Meydan, sokak terörünü yeniden harlamak isteyen müstevlilere brakmayacaz. Biz bu ülkeyi birilerinin ihsanyla kurmadk. Emperyalistlere, taeronluk yapanlarn kirli emellerine teslim etmeyeceiz. Gerektiinde 15 Temmuz gecesinde olduu gibi gösümüzü tanklara, ölüm kusan silahlara siper edecek ama istiklal ve istikbalimize asla leke sürdürmeyeceiz. Her bir gencimizin aydnlk yarnlarmzn her bir evladmz barmza basacak, koruyup, kollayacaz. Son 20 yldr olduu gibi 2023e giden kritik süreçte de 85 milyonun tamamn kardeimiz bilecek geleceine omuz omuza yürüyeceiz. Bakalar yönünü nereye dönerse dönsün. Bizim milletimizden, milletimizin delil irfanndan baka pusulamz yok. Bizim ne kavga siyasetine kurban edilecek ne de küresel güçlerin hesaplarna peke çekilecek tek bir evladmz yok. Her gün minarelerinden 5 vakit Ezan- Muhammedilerin yükseldii bu cennet ülke bizim yurdumuz, vatanmz en deerli varlmzdr.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, konumalarnn ardndan Yeni Adana Stadyumu içerisindeki programa geçti. Burada Cumhurbakan Erdoann konumalarnn ardndan Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln ile afak Sezerin de türkü dinletisi sunaca Bir Gençlik öleninde, Erdem Knay, Uur Ilak, Tuçe Kandemir ve Ouzhan Koç da sahne alacak.

CESUR YÜREKL SANATçILARIMIZI TEBRK EDYORUM

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, AK Parti Gençlik Kollar tarafndan organize edilen Bir Gençlik öleni etkinliinde Yeni Adana Stadnda toplanan cokulu kalabal yeil zemine inip, selamlad. Daha sonra hazrlanan kürsüye çkp, stad dolduran gençlere seslenen Cumhurbakan Erdoan, Bugün burada bizlerle birlikte olan 28 farkl bölgeden siyasi parti gençlik tekilat gençlerine teriflerinden dolay teekkür ediyorum. Gençlik ölenimizde sizlere keyifli vakitler geçirten cesur yürekli sanatçlarmz ahsm, milletim adna tebrik ediyorum. Bana sizler gibi yol arkadalar, dava arkadalar, kalbi imanl, zihni aydnlk, ufku açk yol arkadalar verdii için rabbime binlerce, milyonlarca kez hamd ediyorum. Siz Türkiyeyi hedeflerine ulatracak, dünyay deitirecek gençliksiniz. Siz propaganda edileni, verileni, dayatlan deil kendi tarih ve kültür hazinesindeki hakikatleri arayp, bulacak gençliksiniz. Siz dalmlar toplayacak, gizlenmileri açacak, karanlklar günele aydnlatacak gençliksiniz. Siz çürümülüün, sinsi oyunlarn, kirli mecralarn içinden kendi medeniyet deerlerinizin klavuzluunda syrlp, erdemli yollar açacak gençliksiniz. Sizde bunu görüyorum, size inanyorum dedi.

SEN KM, SULTAN ABDÜLHAMDE SAYGISIZLIK KM

Abdülhamid Hann hayat boyunca devrinin emperyalistleri ve onlarn içerideki maalaryla mücadele ettiini, bir medeniyet ve millet sevdals olduunu kaydeden Cumhurbakan Erdoan, unlar kaydetti: Varsn birileri Gezi olaylarn Abdülhamid Hann devriliine benzeterek emperyalistlere selam dursun. Biz ecdadn izinden yürümeyi sürdüreceiz. Tabii burada 6l masann etrafnda buluanlara tek tek Abdülhamid nezdinde yaplan bu ecdat, tarih ve deer dümanlna katlp, katlmadklarn sormak da hakkmzdr. Gençlerimizin kimin, kim olduunu, hangi müterekte etrafnda bulutuunu bilmeye hakk var. Siz ite bu emperyalist azllara hak ettikleri cevab verecek gençliksiniz. Gençler Sultan Abdülhamide laf atan, dil uzatan hanmefendiye unu sormak laz 33 yl hasta dev diye takdim edilen Osmanly bir kar toprak kaybetmeden yöneten Sultan Abdülhamide hakaret haddini amazlktr. Bu haddini aanlara bu millet inanyorum ki 2023 seçimlerinde haddini bildirecektir. Meral Hanm sen kim, Sultan Abdülhamide saygszlk kim ve o 6l masalarda olanlardan 3 tanesi var ki bunlar Sultan Abdülhamide bugüne kadar laf söyletmemilerdi. imdi ne oldu bunlara da sus pus oldular. Ne oldu da bunlara da ayn masann etrafnda oturduklar halde Sultan Abdülhamid cennet mekan, ona laf atanlara haddini bildiremediler. 33 yl dile kolay, bu millet ecdadna hakaret edenlere haddini bildirecektir.

AMPYON SPORCULARA KUTLAMA

Erdoan, Dünya Kadnlar Boks ampiyonasnda dereceye giren sporcular kutlarken, unlar söyledi: Dünya Kadnlar Boks ampiyonasnda 5 altn 2 bronz alarak Dünya ampiyonu olduk. Kendileriyle görütüm, kutluyorum. imdi hedef Paris Olimpiyatlar ve ayn baary göstermek. Gençler sizlere bugün Hazreti Lokmann oluna verdii u öütlerle seslenmek istiyorum. Allaha irk koma, günahtan ve yalandan sakn, namazn dosdoru kl, tövbeyi geciktirme, selama, duaya, gülümsemeye önem ver. Kaslarak yürüme, bararak konuma, ilim meclislerine katl, cahilden ve kötü komudan uzak dur. Erken kalk, az konu, sözünü datma, istiare et. Doru arkadalar seç, tembel olma, acele etme, efkatli ve ikramsever ol. Baa gelene de sabret. Bu ilkeler rehberiniz ve hayat biçiminiz olduu sürece Allahn izniyle sizi hedeflerinize ulamaktan alkoyacak hiçbir beer güç tanmyoruz. Gelecein tohumu olan bu gençlik karmda ve bu gençlik boy verdikçe dostlarmzn yüzlerindeki tebessüm artarken, husumetlilerimizin yüreklerindeki korku dalar aacaktr.

BAY KEMAL, BAKIRKÖY BELEDYESNE SIINMITI

15 Temmuz darbe giriiminde darbecilere kar sokaklara çkp, hainlerin emellerine ulamasna engel olan gençlerin olduunu, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun tanklarn arasndan geçip, Bakrköy Belediyesine sndn kaydeden Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

Hatrlarsanz 15 Temmuzda darbecilere kar sokaklara çkp, hainlerin emellerine ulamasna engel olan gençlerimiz vard. Bu gençlerin ellerinde modern silahlar, arkalarnda emperyal güçler, önlerinde küresel baronlar yoktu. Bay Kemal, tanklarn arasndan gelip, geçip Bakrköy Belediyesine snmt. Hatrlayn onlar, çünkü o günden bugüne 6-7 yl geçti. Hafza-i Beer Nisyan ile Malüldür. 15 Temmuz kahraman gençlerin tek silah iman dolu kalpleri, cesaretle dolu yürekleri, ülke ve millet sevgisiyle ldayan gözleriydi. çary yaptk, meydanlara dedik ve gençlik meydanlara yürüdü. Türkiyenin gerektiinde yedi düvele meydan okuyarak elde ettii her kazanm gençlerimizin bu hasretleriyle ortaya koyduklar onurlu durular, verdikleri erdemli mücadeleleri, elde ettikleri baarlar sayesindedir. imdi karmda ben Teknofest gençliini görüyorum. Teknofest gençlii ile beraber de inallah 2023 seçimlerine yürüyoruz. Zeka, azim, iman sizde.

TYATROVAR OVLARLA KENDMZ KANDIRMIYORUZ

11 yl önce 2023 hedeflerini milletle paylatklarnda tek parti faizminin art birilerinin kendilerini hayal görmekle itham ettiini ifade eden Cumhurbakan Erdoan, sözlerini öyle tamamlad:

Fakat onlar unu bilmiyorlard. Bu hedefleri belirlerken eldeki imkanlara deil, karmdaki gençlere güveniyordum. Onlar bilmiyorlard ki biz bu hedefleri birer birer hayata geçirirken gençlerimizin önüne daha büyük vizyonlar koymann peindeydik. te Cumhuriyetimizin 100üncü kurulu yl dönümüne atfettiimiz 2023 hedeflerimizin arifesine geldik. imdi tüm gücümüzü ve enerjimizi gençlerimize fethin 600üncü ylna atfettiimiz 2053 vizyonunu kazandrmak için seferber ediyoruz. nallah sizler de daha sonraki nesiller için 2071 vizyonunun altyapsn kuracaksnz. Böylece Türkiye, gelecek asra, dünyada ve belki de uzayda söz sahibi ülkelerin ilk sralarnda yer alm olarak girecektir. Dikkat ederseniz birileri süresi anlk, saatlik, günlük, haydi bilemediniz haftalk yalanlarla kendilerini avuturken biz 10, 30, 50, 70 yl sonrasnn Türkiyesini konuuyoruz. Bunu da kendi kendimize yapmyoruz. Tiyatrovari ovlarla kendi kendimizi kandrmyoruz. Tüm hayallerimizi sizlerle, gençlerimizle birlikte kuruyoruz. Tüm hedeflerimizi gençlerimizle birlikte belirliyoruz. Tüm vizyonlarmz gençlerimiz için oluturuyoruz. çünkü bizim bir derdimiz var. Bizim bir akmz var. u stat Adanaya bizim eserimizdir. Buraya biz ina ettik. Biz hazrladk, Adanaya buyurun emrinizdedir dedik. Biz hizmet siyasetiyle yola çktk. Eser siyasetiyle yola çktk, unutmayn Eek ölür semeri, insan ölür kalr eseri. Biz bununla varz. Rabbimize ve milletimize kar sorumluluklarmz var.

Ana Sayfaya Git