Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'te soruları yanıtladı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) döviz müdahalesi konusunda, "Böyle bir şey gerekli olduğu zaman Merkez Bankası bu tür müdahaleleri yapar, yapma hakkına sahiptir." dedi.

Haberler 02.12.2021 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, partisinin TBMM Grup Toplantsnn ardndan Mecliste gazetecilerin gündeme ilikin sorularn cevaplad.

Uzman ve pratisyen hekimlere yönelik düzenleme konusundaki soruya Erdoan, 5 bin, 2 bin 500 lira; bu tür zamlar geliyor. yantn verdi.

TCMBnin, dövize 6 yl sonra dorudan müdahalede bulunduu hatrlatlarak deerlendirmesi sorulan Erdoan, Bu, Merkez Bankasnn zaten yasasnda olan bir ey. Böyle bir yetkisi, hakk var. Böyle bir ey gerekli olduu zaman Merkez Bankas bu tür müdahaleleri yapar, yapma hakkna sahiptir. dedi.

3600 ek göstergeyle ilgili 2022yi iaret ettiniz, Yl sonuna kadar. dediniz ama takvim belli mi? sorusu üzerine Erdoan, Ama ile fakat ile konumaya gerek yok. O da olacak. 3600 ek göstergeyle ilgili u anda bütün çalmalar ilgili bakan arkadamz Vedat Bey, onlar yürütüyorlar. ifadelerini kulland.

- Toplumun yanl yerlere sevk edilmesine frsat vermeyin

Cumhurbakan Erdoan, Asgari ücret yaknda belli olacak. Rakamlarn yükselmesiyle iten çkarmalarn olabilecei endiesi var. Bu konuda bir deerlendirmeniz olur mu? sorusu üzerine unlar kaydetti:

Niye hep böyle endieler üzerinden konuuyorsunuz da olumlu bakmyorsunuz? Yani özellikle bu noktada toplumun yanl yerlere sevk edilmesine frsat vermeyin. Daha dün akam televizyon programnda ne dedim? Biz halkmz ezdirmeyeceiz. imdi de asgari ücret çalmasn Bakanmz balatt, ksa zamanda inallah onu da açklayacaz. Asgari ücret noktasnda da bugüne kadar olmuun çok çok fevkinde inallah bir neticeyi açklam olacaz.

Ana Sayfaya Git