Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletin iradesini hiçe saymak, insaf dışı olur

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, TBMM girişinde yaptığı açıklamada, "Özellikle millet 16 Nisan'da iradesini ortaya koymuştur. Bu yüksek katılımla iradesini ortaya koyan milletimizin, özellikle bu yaklaşımını hiçe saymak öyle zannediyorum ki hakikaten insaf dışı olur" dedi.

Haberler 24.04.2017 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram özel oturumu izlemek için geldii Meclisteki eref holünde, gazetecilerin gündeme ilikin sorularn yantlad. Basn mensuplarnn yeni döneme ilikin deerlendirme istemelerinin üzerine Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi:

nanyorum ki parlamento bu hassasiyet içinde çalmalarn sürdürecektir. Bütün mesele, duygusall bir kenara brakp, hissiyat bir kenara brakp, öncelikle bilimsel uygulamalarn altnda, gelecee yürümektir. Milletin iradesine de sayg duyarak gelecei ina ve ihya etmek en önemli admmz olacaktr. Özellikle millet 16 Nisanda iradesini ortaya koymutur. Bu iradenin dünyada çok örnekleri var ancak 16 Nisanda bizim milletimizin ortaya koyduu irade çok çok farkl. çünkü katlm orannn bu denli yüksek olduu pek nadirdir. Bu yüksek katlmla iradesini ortaya koyan milletimizin, özellikle bu yaklamn hiçe saymak öyle zannediyorum ki hakikaten insaf d olur. Ben milletime çok teekkür ediyorum. imdi de milletimin vekilleri önümüzdeki dönemi bu parlamentoda çok daha güçlü klacaktr.

Ana Sayfaya Git