Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nefsinin peşinden gidenlerle bizim işimiz yok

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan bazı yerlerde partilerinden aday gösterilmeyenlerin başka partiden aday olup karşılarına çıktıklarını belirterek, "Nefsinin peşinden gidenlerle de bizim işimiz yoktur. Seni aday yaparken her şey güzeldi. Aday yapmayınca ne oldu? Ölümüne kadar aday mı olacaksın, var mı böyle bir şey. Bana milletim böyle yetki vermiyor" dedi.

Haberler 28.03.2019 - 01:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Düzce Antpark Meydannda halka seslendi. Düzcenin 17 Austos ve 12 Kasm 1999 depremlerinde ar yaralar aldn belirten Cumhurbakan Erdoan, depremde hayatn kaybedenler için dua etti. Cumhurbakan Erdoan depremin izlerini silmek için her türlü gayreti gösterdiklerini belirterek, Felaketin ac hatralar hafzalarmzda hala kalsa da depremin yol açt izlerini silmek için her türlü gayreti gösterdik. Yklan Düzceyi yeniden ina etmek için yeniden çaltk. 2003 ylndan bugüne kadar 600 milyon lira kaynakla ehrimizde 6 bin 660 konutu, altyapsyla ina ettik. çevre düzeni, sanayi, üretimiyle gelecei aydnlk Düzce var dedi.

Vatandalar sanda gitmeye davet eden Cumhurbakan Erdoan, Tüm vatandalarmz mutlaka sanda gitmeye davet ediyorum. Türkiye bugüne kadar karsna çkan tüm zorluklarn üstesinden u içinde bulunduumuz birliiyle, beraberliiyle en önemlisi de milli iradenin üstünlüüne olan ball sayesinde gelmitir. Milli iradenin tecelli ettii yer seçimdir, sandktr. Pazar günü sanda gitmeyen her vatandamz kendi iradesini oraya gidip oyunu kullananlarn insafna terk ettiini bilmelidir. çünkü seçim sonuçlar toplam seçmen saysna göre deil, sanda gidip oyunu kullananlarn tercihlerinin dalmyla ortaya çkar. Kullanlmayan her oy, bu ülkenin ve milletin bana çorap örmek isteyenlerin ekmeine sürülmü bir ya gibidir. Kzgnlk, küskünlük, ders verme hissiyat baka eydir, sandkta milli iradeye sahip çkmak baka eydir. Bizim gayemiz tpk Taptuk Emrenin dergahndan içeriye eri odun sokmayan Yunus Emre gibi AK Parti kapsndan yanl isim girmesine engel olmaktr. Bunu yapacaz. nsann olduu her yerde hata, eksik, noksan da vardr. Önemli olan bunlar düzeltme iradesidir diye konutu.

NEFSNE HZMET çABASIDIR

Cumhurbakan Erdoan, AK Partiden aday gösterilmeyenci baka partilerden aday olanlar eletirerek öyle konutu:

Millete ve ülkeye hizmet etmek için kendisine tahsis edilen imkanlar çarçur edenlerin, hele hele istismar edenlerin bizim dünyamzda yeri olamaz. Milletimizin gönlünü kran, bizim gönlümüzü krm demektir. Bunun hesabn mutlaka verecektir. Milletimize saygszlk eden, kibirli davranan, kendini ulalmaz yapan herkes bizi de defterinden silmi demektir. Yollar da ayrm demektir. Dier partinin adaylar bu yanla düebilir, ama bir AK Partili asla böyle bir yanla düemez. Baz yerlerde bizden aday olamayanlarn gidip baka partiye aday olup karmza çktklarn görüyorum. Dün Adyamanda, Vanda bunlar gördüm. Tabi ki acdm. Bir taraftan dava diyeceksin, öbür taraftan da kalkp hiç olmayacak bir siyasi partiden aday olacaksn. AK Partiden siyaset yaparken ve srf aday olamadm diye baka yere gitmisen, bunun ad ehrine hizmet davas deil, nefsine hizmet çabasdr. Nefsinin peinden gidenlerle de bizim iimiz yoktur. Seni aday yaparken her ey güzeldi. Aday yapmaynca ne oldu? Ölümüne kadar aday m olacaksn, Var m böyle bir ey. Bana milletim böyle yetki vermiyor. çaltn sürece, layk olduun sürece eyvallah. Bir siyasi parti, ilkeleriyle ayaktadr, prensipleriyle ayaktadr. Ona uyanlar yola devam, uymayanlar sen istirahat et.

FORMÜLLER BZLER YIPRATMAK VE GÜçLER YETERSE YIKMAKTIR

Cumhurbakan Erdoan, Türkiyenin tökezlemesini isteyenlerin kendilerini ypratmak istediini ifade ederek, öyle devam etti:

Asl dikkat etmemiz gereken bu seçimlerin gerisindeki asl niyetlerdir. Türkiyenin tökezlemesini isteyenlerin formülü bizi ypratmak ve güçleri yeterse ykmaktr. Bu adam Kürt de deil biliyor musunuz? Kürtler üzerinden istismar yapan ne idüü belirsiz birisi. imdi ben soruyorum. Dün Van ve Adyamanda da sordum. Türkiyede Kürdistan diye bir bölge var m? Kürdistanda nereye oylar verilecekmi, malum HDPye. Tabi bunlara oradan mama çkmaz, o ayr mesele. Ankarada yaayan Kürt kardelerime sesleniyorum. Siz Mehmet Özhaseki kardeim dururken, soyad Yava olan bu adama m vereceksiniz? 5 dönem Kayseri gibi büyük ehre belediye bakan olmu Özhaseki dururken, oyunuzu gidip bu Yavaa m vereceksiniz. Bu adam durmadan seçim kaybeden birisi. Batda diyor MHP, AK Partiye oy vermeyeceiz diyor. Sen kimsin? Benim Kürt vatandalarmn, kardelerimin oylar senin iradende mi? Senin ipoteinin altnda m? Pazar günü bunlara bir Osmanl tokad vuralm. Dünyann kaç bucak olduunu anlasnlar. Eer bu Kürdistan çok seviyorsa anlalan o Irak kuzeyinde Kürdistan var, def ol git. Bu ülkeyi bölemeyeceksiniz, bu ülkeyi böldürtmeyiz. Kim olduuna, hangi partiden olduuna, fikrine, zikrine bakmakszn peinen karmzdakini destekleyeceklerini söylüyorlar. Böyle bir ortamda öyle veya bu sebeple sanda gitmemek bize deil, ülkeye ve millete ceza vermektir. Hiçbir vatandamn böyle bir vebali göze alacaklarn düünmüyorum. Pazar günü tarihimizin en büyük katlm oranlarnn biriyle seçimi gerçekletireceimizi sanyorum. Bizim demokrasi tarihimizde sandk, unutmayn namustur. Bu uurda nice mücadeleler, aclar çekilmitir. Sandkta oyunu kullanan herkese bunun en iyi ekilde sonuçlara yansmasn takip etmelerini istiyorum.

BUNLARIN KILAVUZU KARGA

CHPnin bandaki zat, 17 ylda ne yaptnz? diye soruyor. Bay Kemal, bak sadece Düzceye ne yaptmz inallah izlemisindir. Hiç olmazsa CHPye gönül veren kardelerimiz de izlemitir. Bay Kemalin skntlar var. Ayn zamanda bakar kördür. çünkü gönlü mühür. Geçen Hataya gitmi. Bakana Burada baraj var m? diyor. Bunlarn klavuzu karga. Kardelerim görüyorsunuz, bu kardeiniz, evladnz eserlerle konuuyor. Ziya Paa ne diyor, Eek ölür kalr semeri, insan ölür kalr eseri. Senin bakann haberi yok. Onun için klavuzu karga olann nokta nokta. Anladnz deil mi ne demek istediimi. çünkü insann olduu yerde, yaamn olduu yerde yatrm noktalanmaz. Orada daha çok yatrmlar olur. Dünya gelitikçe, nüfusu itibariyle arttkça oradaki yatrmlar da artacaktr. Ben de 16 yl amatör kulüpte futbol oynayan biri olarak gençlere derman olacaz. Türkiye Cumhuriyeti döneminde bizim kadar spora önem veren hükümet olmamtr. Hem amatör, hem de profesyonelde. Bu hareket bir davadr, burada bir dayanma vardr. Birileri brakn ya artk unu yapmamz bunu yapmamz lazm diyebilirler. imize bakalm. Taksim Meydannda ezanmza saldranlara cevabmz verelim.

Bu arada, Cumhurbakan Erdoan, miting srasnda Tayyip Dede diyerek seslenen Ayenur Öreniciyi yanna çard. Cumhurbakan Erdoan, Ayenur Öreniciye oyuncak bebek hediye etti.

Ana Sayfaya Git