Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki seçimlerin kilidi gençlerimiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2023 seçimlerinde 6 milyondan fazla gencimiz ilk defa oy kullanarak ülkesi ve kendi geleceği için siyasi irade ortaya koyacak. Bir başka ifadeyle önümüzdeki seçimlerin kilidi şu veya bu parti değil gençlerimizdir. Bu bakımdan gençlerimizin hayalleri, beklentileri, düşünceleri, tespit ve teklifleri bizim için hayati önemdedir" dedi.

Haberler 17.11.2021 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, AK Parti Tekilat Bakanlnca Bakent Millet Bahçesinde düzenlenen Yerel Yönetimler Gençlik Festivaline katld. Erdoan, 6 gün boyunca alanda konserlerden sinema ve tiyatro gösterilerine, sohbetlerden ehirlerin gastronomi örneklerine, teknoloji stantlarndan sahaflar çarsna kadar pek çok etkinlik düzenleneceini belirtti.

Cumhurbakan Erdoan, siyasete gençlik kollarndan atlm ve hayat boyunca tüm mücadelesini gençlerle birlikte vermi birisi olduunu belirterek, Gökten zembille siyasete inmedim. Gençlik tekilatlarnda siyasete baladm. Belediye bakanl, babakanlk ve cumhurbakanl görevlerim boyunca da hep gençlerimize daha güzel bir gelecek brakacak iler yapmann gayreti içinde oldum. Geriye dönüp baktmda, yi ki hep gençlerle beraber yol yürümüüm, yi ki hep gençler için çalmm, yi ki gençlerin önünü açacak iler yapmm diyorum. yi ki hanm kardelerimle omuz omuza bu yollar yürümüüm diyorum. Türkiyenin 2023 hedefleri; demokraside ve ekonomide cumhuriyet tarihi boyunca birikmi sorunlarmz çözmeyi amaçlyor. Eitimden sala, ulamdan spora, enerjiden sanayiye tüm alanlarda kurduumuz güçlü altyap bize asl bundan sonraki vizyonlarmz için lazmdr. Gençlerimize emanet edeceimiz 2053 vizyonunun ilk admn ite bu büyük birikimden aldmz güç ve cesaretle Yeil Kalknma Devrimi hedefiyle attk diye konutu.

6 MLYONDAN FAZLA GENCMZ LK DEFA OY KULLANACAK

Milletvekili seçilme yan 18e indirdiklerini anmsatan Erdoan, Mesela 2023 seçimlerinde 6 milyondan fazla gencimiz ilk defa oy kullanarak ülkesi ve kendi gelecei için siyasi irade ortaya koyacak. Bir baka ifadeyle önümüzdeki seçimlerin kilidi u veya bu parti deil, gençlerimizdir. Bu bakmdan gençlerimizin hayalleri, beklentileri, düünceleri, tespit ve teklifleri bizim için hayati önemdedir. Türkiyenin en çok üyesi olan gençlik kollar tekilatna sahip parti biziz. Yerel yönetimler bakanlmzn bünyesinde kurduumuz, Gençlik Hizmetleri Koordinasyon Merkezi belediyelerimizin insan kayna ihtiyacn karlama da dahil geni bir alanda faaliyet yürütüyor. Geçtiimiz 19 ylda gençlerimize yaptmz hizmetleri tek tek anlatmaya kalksak, deil saatten günler de yetmez dedi.

MUHALEFET NKARCIDIR

Göreve geldiklerinde üniversitelerdeki harç ücretinden dolay skntlar olduunu, burs olarak 45 lira verildiini söyleyen Cumhurbakan Erdoan, Bay Kemalin olduu yerde inkardan baka bir ey bulamazsnz, Pin olduu yerde inkardan baka bir ey bulamazsn. Kardelerim; bu muhalefet inkarcdr, inkarc. Onun için 2023e çok iyi hazrlamamz lazm. çok gayret göstermeye var myz? diye konutu.

TERÖRÜ YOK ETTK

Cumhurbakan Erdoan, Türkiyenin uzun yllar boyunca sancsn çektii, yokluk, yoksulluk, yolsuzluk, bask, zulüm, kavga, çekime gibi her biri milletin enerjisini sömüren günleri geride braktklarn söyleyerek, Bu ülkede terör var myd? Güneydou ve Dou Anadolu maalesef tamamyla teröre mahkum edilmi miydi? Ama imdi artk hamdolsun terörü yok ettik. Cudide, Gabarda, Tendürekte terörü yok ettik. Artk Douda, Güneydouda elhamdülillah vatandalarm gece saatlerinde rahatlkla sokaklara, mahalleye çkabiliyor. te AK Parti budur, Cumhur ttifak budur ve güçlenerek yarnlara yürüyoruz dedi.

KARAR ELBETTE SZN

Yapmann zor, ykmann kolay olduunu dile getiren Erdoan, unlar söyledi:

Ülkemizin tüm tarihinde olduu gibi bugün de ykmaktan, engellemekten, yasaklamaktan baka mahareti olmayan bir kesim mevcuttur. Bunlar tekrar ülkenin bana kara bir bulut gibi çökmek için frsat kolluyor. Belediyelerde ksm örneklerini gördüümüz bu zihniyetin; hrsndan, kibrinden, nobranlndan Allah ülkemizi muhafaza eylesin diyorum. Gençlerimizden ite böyle bir duruma kesinlikle izin vermemelerini istiyorum. Karnza geçip hükumeti eletirenlere, bize eletirenlere, belediyelerimizi eletirenlere öyle bir bakn. Eer bunlar ülkeyi veya ehirlerimizi bizden daha iyi yönetebilecek birikime, projeye, plana, programa, ahlaka, dirayete sahipse karar elbette sizindir ama hayatnda tula üstüne tula koymam, ülkesine de ehrine de herhangi bir hizmeti, hayr dokunmam olanlarn eletirilerinin bo teneke görüntüsünden ibadet olduunu asla unutmayn. Eser ve hizmet siyaseti ile konuanlar ile yalan, iftira, kin ve nefretten baka sermayesi olmayanlar en iyi sizlerin ayrt edeceine inanyorum.

HTYACIMIZ OLAN TEKNOFEST KUAI

Erdoan, bilimin ve teknolojinin yardmyla hayal ettikleri ortak gelecei ina edeceklerini vurgulayarak, Bizim ihtiyacmz olan kuak Z kua Y kua deil, Teknofest kuadr. te bunun için diyorum ki bizim ihtiyacmz olan nesil Asmn neslidir. te bunun için diyorum ki bizim ihtiyacmz olan gençlik, Kim var diye seslenilince sana ve soluna bakmadan fert fert, Ben varm cevabn veren bir gençliktir. Bizim ihtiyacmz olan gençlik, ite burada olduu gibi ülkesine ve milletine gönülden bal, tüm donanmlar ile kuanm, istikamet sahibi, nereye gittiinin bilincine sahip bir gençliktir. Biz gençleri; harflerle kuaklarla bölmüyor Asndan Zsine hepsini de kucaklayacak eserlerle, hizmetlerle, çalmalarla bütünletiriyoruz. Ülke ve millete olduu gibi gençlere de hiçbir hayr dokunmayanlarn boyalar karlatklar her snamada dökülüyor dedi.

BAY KEMAL SENDEN HçBR EY OLMAZ

Cumhurbakan Erdoan, CHPnin Irak ve Suriyeye yönelik snr ötesi harekatlar için gereken tezkereye Mecliste hayr oyu verdiini hatrlatarak, Üstelik bununla kalmad, evet diyenleri de ihanetle suçlad sonra ayn parti çkp Kandili yerle bir edeceini Suriyede huzurunu salayacan iddia etti. Bunlar bölücü örgütün oyunca olan partinin güdümüne girme aybn yalan, iftira ve çirkeflik çtasn yükselterek gizleyebileceklerini sanyorlar. Bay Kemal senden hiçbir ey olmaz. Sen 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimannda FETÖcülerin yönettii o tanklarn arasndan nasl kaçtysan, nasl oradan Bakrköy Belediyesine gittiysen bugün de aynsn diye konutu.

BR KADIN NASIL OLUYOR DA BU EKLDE KÜFREDYOR?

Cumhurbakan Erdoan, Y Parti Genel Bakan Meral Akeneri de eletirerek, öyle konutu:

Bir bakas da ehit yaknna söven, densiz, terbiyesiz, utanmaz, arlanmaz milletvekiline sk skya sarlarak gerçek yüzünü gösterdi. Bunlarn birbirinden fark var m? Al birini o kadar. Hepsi de birbirinin ayn. Biz bunlarn hangi tynette olduunu zaten biliyorduk; bu tür vesilelerle tüm milletimiz de görmü oluyor. Ben sizlerden özür dileyerek bir ey söyleyeceim, u Y Partinin bandaki kadn, bu kadn nasl küfrediyor? Beni balayn söylemek istemezdim; ama söyleyeceim. Parlamento çatsnn altnda, yavaklar diyecek kadar ileri giden bir kadn. Bunda ne edep var ne adap var. Ne olacak bakan bu ekilde küfrederse onun milletvekili ondan farkl olur mu? Üzüm üzüme baka baka kararr. Sen bir kadnsn ya bir kadn nasl oluyor da bu ekilde küfrediyor? Kardelerim bunlarn suyu kaynad ama bunlarn suyunu tam manasyla kaynatmaya var myz? 2023e hazr myz? nallah Haziran 2023te bu kazan kaynatalm ve bunlarn iini bitirelim. Siyasete ilgi duyan gençlerimize diyoruz ki bunlar kötü örnekler. Sakn ola siz bunlar gibi yapmayn siz kartallara bakn, le peinde koan akbabalara deil. Aslanlara bakn, onlarn artklar ile beslenen çakallara deil. Siz ulu çnarlara bakn onlara tutunarak yükselmeye çalan sarmaklara deil.

Cumhurbakan Erdoann konumasndan önce doutan görme engelli Bager çalr, piyano dinletisi sundu. Erdoan, konumasnn ardndan gençlik alannda yaptklar projeler üzerinden düzenlenen yarmada dereceye giren belediye bakanlarna ödüllerini verdi.

Ana Sayfaya Git