Cumhurbaşkanı Erdoğan: Petrolümüzü çıkardığımız andan itibaren durum çok farklı olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın'da düzenlenen 'Darbeler ve Demokrasi Söyleşi'sinde "Adnan Menderes ve arkadaşları 10 yılın içerisine Türkiye Cumhuriyeti tarihinde öyle her babayiğidin sığdıramadığı eserleri sığdırmışlardır. Onlar bizim için izdir. Bizler de o izleri takip ederek tarımda, ekonomide, ulaşımda atmamız gereken adımları atıyoruz. İnşallah tarımla beraber Karadeniz'de petrolümüzü de çıkardığımız andan itibaren durum çok farklı olacak" dedi.

Haberler 18.01.2022 - 03:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, açln yapt Adnan Menderes Demokrasi Müzesinde düzenlenen Darbeler ve Demokrasi Söyleisinde gençlerle bir araya geldi. Söyleiye çileri Bakan Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, Adnan Menderesin ei Ümran Menderes ve Menderesin torunu Adnan Menderes katld. Müzeyle merhum Menderesin çocukluu, gençlii, siyasi hayat, 27 Mays darbesinde yaadklar ve sonrasna ilikin malzemelerin tarihe kazandrldn ifade eden Erdoan, çine çay kenarndaki müzenin, Menderesin Yassadada mahpus olduu dönemde, özgürlüüyle bütünletirerek hasretle yad edildii bir yerde kurulduunu söyledi.

MENDERESE YETER KADAR SAHP çIKILAMADI

Cumhurbakan Erdoan, söyleide yapt konumasnda Ülkemiz demokrasi tarihini en anl ve en hüzünlü sayfasn oluturan Menderes dönemi nesilden nesile aktarlmas gereken ibretlerle bezelidir. Bu müze rahmetli Menderesin Yassadadayken mahpustayken hasretle yad ettii yerde kurulmutur. Cumhuriyet kurulduktan sonra yeni devletimizi ina ederken pek çok zorlukla karlatmz bir gerçektir. Gazi Mustafa Kemal sonras dönemde CHP sadece zihniyet olarak deil, fiilen de faizmin kylarnda dolaan bir parti haline gelmitir. Demokrat Parti ve Menderes dönemi Türkiyenin demokrasi ve kalknma mücadelesinin en önemli talarndan birisidir. Darbe döneminde yaananlar, ilk gününden idam gününe kadar tüm aamalaryla milletimizin gönlünde onarlamaz yaralar açmtr. O dönem Menderese yeteri kadar sahip çklamad diye konutu.

1960 DARBES OLMASAYDI TÜRKYENN DEMOKRAS YOLCULUU HANG STKAMETTE OLURDU?

Erdoan, Adnan Menderes ve arkadalarna yaplan ithamlarn bugün kendilerine yapldn ifade ederek Dün kendi siyasi hrslar uruna, ülkeyi Menderesin idamna sürüklemekten çekinmeyenler hala ayn sinsilikler peindeler. Dün Menderes ve arkadalarna hangi itham yapyorlarsa bugün farkl ithamlarla bize yöneltiyorlar. öyle bir geriye baktnda; 1960 darbesi olmasayd Türkiyenin demokrasi ve kalknma yolculuu hangi istikamette sürerdi diye sormak geliyor. Türkiyeyi siyasette ekonomide, güvenlikte felç etmeyi kafasna koyanlarn bitmeyen oyunlaryla geçen yllara üzülmemek elimizde deil. Ülkemize kazandrdmz güçlü altyap sayesinde bu alçak oyunu bozacak kararlla sahip olduumuz bir döneme girdik dedi.

ÜMRAN MENDERES: UMARIM GENçLERMZ DE BURAYI GEZERLER

Söyleiye katlan Adnan Menderesin ei Ümran Menderes, müzenin yaplmasn çok istediini belirterek çok mutluyum. çok arzu ediyordum bu müzenin yaplmasn. Cumhurbakanmzn talimatlaryla hayata geçirildi. Sayn bakanmzn emekleri çok fazla. Umarm gençlerimiz de buray gezerler. Demokrasi için verilen mücadeleye ahitlik ederler. Ülkesini seven, çalan bu deerli insanlarmz rahmetle anmak istiyorum. Nur içinde yatsn. Bugün görseydi o da çok mutlu olurdu. çok mutlu ve gururluyum ifadelerini kaydetti.

TORUNU ADNAN MENDERES: ADNAN MENDERES GERçEKTEN TANIYAN çOK AZ NSAN VAR

Menderesin torunu Adnan Menderes söyleideki konumasnda çok duygulandk heyecanlandk. Adnan Menderes ad yollarda, köprülerde, her yerde karmza çkyor. Maalesef Adnan Menderesi gerçekten tanyan, bu ülke için hissettiklerini ideallerini yapmak istediklerini bilen çok az insan var. Onu tanmak isteyenler için ortamlarn olumas çok çok önemli dedi.

ERDOAN: BABAKANLIK DÖNEM çOK çLEL GEçYOR

Cumhurbakan Erdoan, söyleiye katlan gençlerin sorularn da cevaplad. Erdoan, gençlerin sorularna verdii cevapta Menderes için 10 yllk babakanlk dönemi, yol ve dava arkadalaryla beraber çok çileli geçiyor. Adnan Menderes ve arkadalar 10 yln içerisine Türkiye Cumhuriyeti tarihinde öyle her babayiidin sdramad eserleri sdrmlardr. Onlar bizim için izdir. Bizler de o izleri takip ederek tarmda, ekonomide, ulamda atmamz gereken admlar atyoruz. nallah tarmla beraber Karadenizde petrolümüzü de çkardmz andan itibaren durum çok farkl olacak ifadelerini kulland.

HDP MLLETVEKL GÜZELN PKKLI TERÖRSTLE FOTORAFI: TAKPçS OLACAIZ

Erdoan, HDP milletvekili Semra Güzelin PKKl teröristle ortaya çkan fotorafyla ilgili yapt açklamasnda Admlarmz attk. Geçenlerde konumamda da söyledim. Biz bu parlamentoda bunlar görmek istemiyoruz dedik. Hemen müracaatmz yaptk. Onunla beraber 14 kii var. Süratle dokunulmazlklarnn kaldrlmas için adm atld. Onun dierlerinden dosyasn ayrp, bir an önce adm atlsn diye Meclis Bakan ile konutum. Dierlerinin de dokunulmazlklarnn kaldrlmas için süreci balatalm dedim. Meclis Bakanmzn da düüncesi bu ekilde. Daha sonra yarg süreci balayacak. Bunun da takipçisi olacaz diye konutu.

Ana muhalefet partisini de eletiren Erdoan, tek terörist kalncaya kadar mücadelenin devam edeceini belirterek, Kandil ile ilgili ana muhalefetin bandaki zat, ktidara gelirsek balarna geçireceiz diyor. ktidara gelemeyecek de... imdi bakyorsunuz onlarla el ele hareket ediyor. O gün geldiinde nasl Kandili balarna ykacaksnz? Biz sürekli bombalyoruz. Tek bunlardan terörist kalmayncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Bu parlamento ve bu milletin paralar onlarn cebine girmemeli. dedi.

SÜLEYMAN SOYLU: 15 TEMMUZ GERçEKLESEYD TARH DETRECEKLERD

Cumhurbakan Erdoan, müzenin yaplnda emei geçen çileri Bakan Süleyman Soyluya teekkür etti. Soylu, Cumhurbakan Erdoann elinden müze hatras olarak plaket alarak açklama yapt. Bakan Soylu yapt açklamada unlar söyledi:

Bu talimat 4 yl önce verdiiniz zaman bugün konumanzda söylediiniz, çine çaynn altnda keke böyle bir müze yaplabilse diye. Biz, Böyle bir müze yaplabilir mi? diye baktk. Bekir Bey böyle bir imkann olabileceini söyledi ve bu adm talimatnzla balad. Özellikle bu müzenin zenginlemesi için fakat gördüümüz uydu. 27 Maystan sonra tarihi silmeye çalmlard. Aklma u geldi. Eer 17-25 Aralk ya da 15 Temmuz gerçekleseydi tarihi deitireceklerdi. Ve sizin talimatnzla herkesin gayretiyle burada ufak bir tarih düzeltmesini yapmak istedik ve siz bunun en büyük boyutunu Yassadada yaptnz. Aslnda bu meselelere sahip olan insanlarn yüreinde bir kvlcm meydana getirdiniz. lk feribotun ismini Adnan Menderes koydunuz.

Ana Sayfaya Git