Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pırıl pırıl gençlere sahibiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Millet olarak ufku ve vizyonu açık pırıl pırıl gençlere sahibiz. 'Ne olacak bu gençlerin hali' diyerek sürekli şikayet edenlere inat; bizim gençlerimiz okuyor, araştırıyor, Türkiye'yi ve dünyayı takip ediyor" dedi.

Haberler 13.07.2021 - 01:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Betepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde Türkiye Gençlik Zirvesine katld. Cumhurbakan Erdoan, burada yapt konumada, vatann bekas, milletin güvenlii urunda gözü ufukta, eli tetikte nöbet tutan güvenlik güçlerine muhabbetlerini sundu. Erdoan, dün 26nc ylnda anlan Srebrenitsa Soykrmnda ehit olan Bonaklara Allahtan rahmet dileyerek, Avrupann ortasnda Birlemi Milletlerin gözü önünde ilenen bu katliam insanlk tarihine kara bir leke olarak kazanmtr. Üzerinden geçen 26 yla ramen Srebrenitsada vahice katledilen 8 bin 372 kardeimizin yaras yüreimizi kanatmaya hala devam ediyor. Kefedilen her toplu mezarla aclarmz tekrar tazeleniyor. Bu mezarlar ayn zamanda bize soykrm unutmama ve unutturmama sorumluluumuzu da hatrlatyor. Merhum Aliyann dedii gibi, Unutulan soykrm tekrarlanr. Hem bir daha benzer aclar yaamamak hem de Batnn soykrm gerçeiyle yüzlemesini salamak için bunu yapmak durumundayz. te sizler de takip ediyorsunuz; Avrupasndan Kanadasna her frsatta bize insan haklar, demokrasi, özgürlük nasihati verenlerin tarihindeki utanç lekeleri birer birer ortaya dökülüyor. Rabbim bizleri bu tür ayplardan muhafaza eylesin dedi.

TANIMAK YERNE GENC TANIMLAMAYA çALIIYORLAR

Cumhurbakan Erdoan, gençlerin hassasiyetlerini, kayglarn, beklentilerini, taleplerini ve hedeflerini bilmeleri gerektiini vurgulayarak, Ülkemizde özellikle bir ksm medya ve muhalefet, gençleri tanmak yerine kolaya kaçarak genci tanmlamaya çalyor. Kendi kafalarna, kendi o dar kalplarna göre yaptklar bu genç tanm, özellikle milyonlarca insan yaftalyor. çok daha vahimi, önceki hafta üniversite snav öncesinde yaanan askeri i birlii protokolü meselesinde olduu gibi hiç çekinmeden yalan ve iftira siyasetine gençlerimizi alet ediyorlar. Oysa gençlerle ilgili konuan, yazan, politika üreten hiç kimsenin, hiçbir kesimin gençlerimizi kendi merebince tanmlamaya, yaftalamaya, onlar hafife almaya hakk yoktur. Gençlere ulamak, gençlerin hassasiyetlerini kamakla olmaz. Gençlere ulamak, gençlerin duygularn istismar etmekle de olmaz. Gençleri kazanmak için önce onlar özellikle gayet güzel bir ekilde dinlemek, onlara kulak vermek ve onlarla bir duygudalk gerekir. Özellikle millete hesap verme sorumluluu tayanlar, gençlerin ufkundan, dünyaya ve hayata dair özgün yaklamlarndan muhakkak istifade etmenin yollarn aramaldr diye konutu.

Geçen hafta bir gencin daveti üzerine Diyarbakrda gençlerle bir araya geldiini, bir sonraki bulumay Erzurumlu ve Kahramanmaral gençlerle yapacaklarn söyleyen Erdoan, çünkü gençlerle her bulumamzda, her sohbetimizde hamdolsun bu ülkenin geleceine dair umutlarmz daha da artyor. Ayn ekilde ben de gençlerimizi çok seviyorum. Bu toplantlar vesilesiyle bir kez daha görüyoruz ki; millet olarak ufku ve vizyonu açk prl prl gençlere sahibiz. Ne olacak bu gençlerin hali diyerek sürekli ikayet edenlere inat; bizim gençlerimiz okuyor, aratryor, Türkiyeyi ve dünyay takip ediyor. Gençlerimiz büyüyen ve güçlenen bir ülkenin vatandalar olduklarnn bilinciyle gelecee kendilerini en güzel ekilde hazrlyor ifadesini kulland.

GENçLERMZ çN çALITIK

Cumhurbakan Erdoan, gençliin bir ülke ve milletin aydnlk yarnlarnn teminat olduunu kaydederek, Gençlerine sahip çkan, gençlerine deer veren ve yatrm yapan toplumlar geleceklerine de güvenle bakarlar. Gençlerini ihmal eden, daha kötüsü gençlerine srtn dönen milletlerin ise bugünü de istikbali de karanlktr. Bizler bu anlayla son 19 yldr halkmzn tamam ile birlikte gençlerimiz için de çaltk, çabaladk dedi.

Cumhurbakan Erdoan, seçilme yan önce 30dan 18e düürdüklerini hatrlatarak, Gençlerin enerjisini siyasete daha da fazlasyla yükselttik. Bugün hem partimizde hem Meclisimizde hem kabinemizde hem de yakn çalma arkadalarmz arasnda gençlerimiz büyük bir sorumluluk üstleniyor. Onun için gençler durmak yok yola devam diye konutu.

FIRSAT VERMEDK

Cumhurbakan Erdoan, gençlerin gayretiyle gelecekte daha büyük baarlara imza atacaklarn, çok daha iyi bir konumda olacaklarn belirtti. Erdoan, öyle konutu:

Biz son 35 yldr binlerce evladn bölücü teröre kurban vermi, bir dönem en parlak çocuklarn FETÖ terör örgütüne kaptrm, ideolojik kavgalarda gencecik evlatlarn kaybetmi bir toplumuz. Tek bir gencimizin dahi heba olmasna, terörün vahi dileri arasnda yitip gitmesine gönlümüz raz deildir. Hangi sebeple olursa olsun ulaamadmz, elinden tutamadmz her bir gencimizin mesuliyetini yüreimizde tayoruz. Gençlerin kan üzerinden kendilerine ikbal deitirmeye çalanlara 19 yldr frsat vermedik, inallah bundan sonra da frsat vermeyeceiz. Bugün bu salonda oluan kardelik iklimini en batdan en douya ülke sathnda tesis etmek için tüm gücümüzle çalmay sürdüreceiz.

BUNDAN SONRAK TÜM DESTANLARI DA SZ YAZACAKSINIZ

çanakkale Zaferinden 15 Temmuz destanna kadar her yerde gençlerin olduunu belirten Erdoan, nallah bundan sonraki tüm destanlar da siz yazacaksnz. Malazgirtten Söüte, stanbulun fethinden Cumhuriyetin kuruluuna, tarihimizin dönüm noktalarnda yine siz vardnz. nallah bundan sonraki tüm zaferlerimizin altnda da sizin imzanz olacaktr. çünkü sizler bu medeniyetin çocuklarsnz. çünkü sizler bu milletin evlatlarsnz, bu topraklarn gençlerisiniz dedi.

Ana Sayfaya Git