Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siirt'teki konuşmayla bize cezaevinin yolunu gösterdiler

CUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirtliler'e seslenerek, "Hatırlıyorsunuz değil mi? Yiğit düştüğü yerden kalkarmış. Bize Siirt'teki konuşma ile cezaevinin yolunu gösterdiler. Ne yapmıştık? Bir şiir okumuştuk. Bu şiir, Milli Eğitim'in onayından geçmiş şiirdi. Bundan dolayı içeri girdik ve çıktık. Partimizi kurduk ve 16 yıl tek başımıza iktidar olduk" dedi.

Haberler 09.04.2018 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin 6nc Olaan l Kongresine katlmak üzere Siirte gitti. Erdoan, kongrenin düzenlenecei kapal spor salonu önünde toplananlara hitap etti. 2019un baka bir yl olacan ve yeniden dirili hareketini balattklarn belirten Erdoan, Bugün Siirtte 6nc Olaan Kongremizi yapyoruz ve sizlerle bu coku içerisinde bu kongreyi yapmak bizleri mutlu ediyor. Hatrlyorsunuz deil mi? Yiit dütüü yerden kalkarm. Bize Siirtte o konuma ile ne yaptlar? Cezaevinin yolunu gösterdiler. Ne yapmtk? Bir iir okumutuk ve bu iir Milli Eitimin onayndan geçmi bir iirdi. çeriye girdik, çktk. Partimizi kurduk ve partimizi kurduktan sonra 16 yldr iktidar olduk. Damad olduum Siirtte soruyorum. Bizi yalnz brakmayacaksnz deil mi? Bak, kznz üzmeyin ona göre dedi.

TERÖR ÖRGÜTLERNE PRM VERMEYECENZE NANIYORUM

Kardelerin arasna fitne, fesat sokmak isteyenlere frsat vermeyeceklerini vurgulayan Cumhurbakan Erdoan, Siirt Üniversitesine 1,5- 2 yl içinde tp fakültesi kurulacan da açklad. Kentte kayyumlarn iyi çaltn belirten Erdoan, Siirtlilerin terör örgütlerine prim prim vermeyeceini inandn dile getirerek, unlar söyledi:

Deerli kardelerim, kardeler, kardeleri Allah için sever ve o sevgiyi kimse alp, götüremez. Menfaat için severse o tehlikeli. Biz menfaat için kardelik istemiyoruz, Allah için severiz. Bir olacaz, diri olacaz, karde olacaz, hep birlikte Türkiye olacaz. Bizler Siirtte neler yapmadk ki? Size müjde veriyorum. nallah Siirt Üniversitesine öyle 1,5- 2 yl içinde tp fakültesi kuruyoruz. YÖKten geçti. Eitim aratrma hastanesi üniversitemizin bir fakültesi olacak. Artk Siirtli, saa sola gitmeye gerek kalmayacak. Öyle ise daha çok çalacaz. Sizler de bizi mahcup etmeyeceksiniz. Yok PKK imi, yok uymu bakmayacaz, dik duracaz. Ben artk Siirtli kardelerimize bu terör örgütlerine artk prim vermeyeceine inanyorum. Kayyum kardelerimiz iyi çalyor. nallah, buralara karde belediyeler atadk. nallah daha güzel olacak. Yeter ki bu ylda beraber yürüyelim.

Erdoan, AK Parti 6nc Siirt l Olaan Kongresinin düzenlendii salonda büyük cokuyla karland. Kongrede partililere hitap eden Erdoan, Siirtin enitesi olmann gururunu hep yaadn ve yüreinde hissettiini söyledi. Mecliste Siirti temsil etmekten her zaman onur duyduunu belirten Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi:

2019DA TÜRK SYAS TARHNN EN ÖNEML SEçMLER VAR

Sizler AK Partinin büyük ve güçlü Türkiye mücadelesine destek verdiniz. Buradan yola çktk ve ilk seçimde yüzde 85 ile bu kardeinizi parlamentoya gönderdiniz. Elbette biz 16 Nisan halk oylamasnda Siirtten çok farkl sonuç bekliyorduk, maalesef olmad. l genelinde evet oylar yüzde 48de kald. 2019 seçimleri var. Türkiye siyasi tarihinin en önemli seçimleri var. Elde ettiimiz kazanmlarn devam için 2019 adeta bir milat olacaktr. Türkiye, 2019 alaca kuvvet, cesaret ve öz güvenle 2023e yürütecektir. Buna hazr myz? Bu zorlu yolculukta Siirtli hemehrilerime çok görevler düüyor. 2019 seçimlerinde Siirtten bu ehrin tarihine ve kültürüne anna yakr bir tablo bekliyoruz. Tillo ve irvan gibi dier bütün ilçelerimizi de 2019da sandklarn patlatmasn arzu ediyoruz. Siirt, tekrar milli iradenin kutup yldz yapacaz. Yol gösteren ehirleriniz biri haline getireceiz. Ben bir söz almak istiyorum, buna hazr myz? 2019 için kap kap dolamaya var msnz?

AFRNDE 4 BN 17 TERÖRST ETKSZ HALE GETRLD

Konumas sk sk Biji serok Erdoan sloganlaryla kesilen Cumhurbakan Erdoan, Siirt Üniversitesine bal tp fakültesi kuracaklarn yineleyerek, kadnlardan ve gençlerden yaplan hizmetleri kap kap dolap, anlatmalarn istedi. stismar ve gerilim siyaseti yapmadklarn da vurgulayan Erdoan, öyle konutu:

Ülkemizin menfaatini ne gerektiriyorsa onu yapmaya devam ettik, çaltk ve çabaladk. Gençler, tarihten ibret alnsa tekerrür eder mi? bret alnmayan, ders çkarlmayan tarih ise tekerrür eder. Gençler beer plannda hiçbir gücün önünde eilmedik. Bizler sadece Allahn huzurunda eildik, onun için beraber yürüyeceiz. Bak Frat Kalkan Harekatn gördük, arkasnda Afrin harekatn gördük. Afrinde, hamdolsun etkisiz hale getirilen terörist says 4 bin 17 oldu. Irakta, Zahoda, orada etkisiz hale getirilenlerin says 327 oldu, yurt içinde ise 154. Nereye kaçarsanz kaçn, nereye girerseniz girin, biz de orada olacaz. Biz Siirtin huzurunu bozanlar kovalayacaz. Onlar kaçacak, biz kovalayacaz. Yeter ki Siirt dimdik ayakta dursun. Bizden önce gerçekten yönetenler hiç mi hiç geçmiten ibret almadlar. Kimi ama beceriksizler kimi zaman vizyonlarndan dolay milletimize ar eyler braktlar. Ana muhalefetin bandaki zat, o zaman neydi? SGKnn genel müdürüydü. Bu zatn da katk sunduu bir düzenleme ile 34- 35 yandaki insanlara emekli olma hakk tannyordu. Yüz binlerce vatandamz emekliye sevk edildi. Peki vizyonsuz siyasetçiler ile günü kurtarmaya çalanlarn faturasn kim ödeyecek? Biz ödedik, halen de ödüyoruz. SSKya bal hastaneler pislik içinde yüzerken, bu zat rahmetli Sava Ayn programnda pikince gülümsüyordu. Hastalarn srf borcunu ödeyemedii için rehin alnd. Yahu ölü rehin alnr m? Bunlar ölüyü bile rehin aldlar. Ne yaptysak hangi adm attysak sadece ve sadece milletimizin geleceini ülkemizin için yaptk. SSKy batranlarn istismar siyasetine prim vermeden gerekli admlar atmay sürdüreceiz. 2023 hedefine ulaabilmemiz için ülkemizi inallah 2 kat daha büyütmemiz gerekir.

BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNE AKAN PARALAR MD HZMET OLARAK DÖNÜYOR

Cumhurbakan Erdoan, meydan bölücü örgütlere brakmadan, hedeflerine yürüdüklerini vurgulad. Erdoan, Bir dönem kan ve çatmalar ile hatrlanan ehirlerimiz, bugün kültür ve turizm ile hatrlanyor. te Siirte olduu gibi bir dönem bölücü terör örgütüne akan paralar imdi ise hizmet ve eser olarak dönüyor. Bölgede yaayan kardelerimizi, teröristlerin ve terör elemanlarn karsnda selam duranlara asla izin vermeyeceiz. Ad, san, unvan, makam ne olursa olsun hiç kimse kendisini hukukun üstünde göremez. Kim bu vatana ihanet ediyorsa karsnda devleti bulur, yargy ve güvenlik güçlerimizi bulur. Belediyenin kepçesini, kamyonunu, aracn sokak çetelerine verenlerin yeri de bakanlk koltuu deildir. Bu milletin tek kuruunu dahi bölücü terör örgütüne gitmesine izin vermeyiz. Biz meslee bu ekilde yaklayoruz. Milletin emanetini namusumuz bilip kuruyoruz diye konutu.

MADEM K TERÖR ÖRGÜTLERNE KARISINIZ BZM YANIMIZDA OLACAKSINIZ

Siirtte 15 ylda 6,5 katrilyonluk yatrm yaptklarn, Siirtli çocuklarn okula gidebilmesi için ailelerine 187 trilyonluk eitim destei saladklarn kaydeden Erdoan, Ilsu Barajn teröristler istemiyordu; çünkü baraj, onlarn geçilerini etkiliyordu. Yaptmz çalmalar sonucunda mevcut Siirt Havaalan pisti uzatlarak, iyiletirilerek, yeniden düzenliyoruz. Bu yaz mevsiminde seferler balayacaktr. Geçtiimiz 15 ylda Siirtli çiftçilerimize 436 trilyon lira tarmsal destek verdik dedi.

Terörle mücadele konusunda Avrupann tutumunu da eletiren Cumhurbakan Erdoan, Onlar, saldrdkça biz daha çok kenetleniyoruz. stedikleri neticeleri almaynca kuduruyorlar. Olmadk yerde, olmadk bahanelerle saldryorlar. Bize destekleyecekleri yerde, terör örgütünün azyla konuuyorlar. Kendi çkarlar söz konusu olunca terör örgütleriyle yan yana yürümekten çekinmiyorlar. Ondan sonra kalkyor, bana akl veriyor. O akl sen kendine sakla. Madem ki terör örgütlerine karsnz bizim yanmz olacaksn. Biz bu iki yüzlülüe, bu insanlk d politikaya isyan ediyoruz. Türkiye olarak biz kendi mücadelemizi kendi belirlediimiz stratejiyi sonuna kadar sürdüreceiz. Bu mücadele içinde bize destek olanlara teekkür ediyoruz; ancak karmza geçip, terör az ile konuanlar ise Cehennem olsun, gitsin diyoruz diye konutu.

Erdoan daha sonra Vana geçerek burada partisinin il kongresine katld.

Ana Sayfaya Git