Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sıkıntıların üstesinden hep birlikte geleceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Bugüne kadar nasıl sırt sırta vererek nice badireyi aştıysak inşallah bugünkü sıkıntılarımızın da üstesinden hep birlikte geleceğiz" dedi.

Haberler 30.11.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Sinop Ayanck Terminal Köprüsünün Açl Törenine gönderdii video mesajda, austos aynda meydana gelen selde hayatn kaybedenlere Allahtan rahmet diledi. Erdoan, bu yl dünyann farkl yerlerinde olduu gibi Türkiyede de ykmlara, can ve mal kayplarna yol açan afetler meydana geldiini hatrlatarak, Bir taraftan koronavirüs salgnyla mücadelemizi sürdürürken dier taraftan da sel, deprem ve yangn felaketleriyle mücadele ettik. Bizimle benzer felaketlere maruz kalan Avrupa ve Amerikadan çok daha hzl, çok daha etkin bir ekilde insanmzn imdadna kotuk. Tüm imkanlarmz ve kurumlarmzla felaketin ilk anndan itibaren afetzede kardelerimizin yannda olduk. Yaralarn sarlmas, zararlarn tazmini ve afet bölgelerinin yeniden ayaa kaldrlmas için gereken her türlü çabay gösterdik dedi.

SÖZÜMÜZÜ GERçEKLETRMENN GURURUNU YAIYORUZ

Erdoan, sel felaketinden sonra yaptklar ziyaretlerde millete yklann yerine daha güzelini, çok daha salamn yapacaklarna dair söz verdiklerini anmsatarak, te bugün Sinopta bu sözümüzü gerçekletirmenin gururunu yayoruz. Hatrlayacanz üzere, 11 Autosta yaanan selde ilimizdeki 564 kilometre uzunluundaki yol amzn 54 kilometresinde hasar olumutu. Ayanck-Türkeli arasndaki kisu köprüsü ile Ayanck ehir merkezinde bulunan Terminal ve evki entürk köprüleri de yklmt. Bu tablo karsnda yol açma ve teressübat temizleme çalmalar için hemen 195 adet i makinesi ve 219 personeli bölgeye sevk ettik. Geçici köprüler yapmak suretiyle tüm güzergahlarda oluan tahribatlar gidererek ilimiz genelinde güvenli oluum yaplabilmesini saladk. Ardndan kisu-Ayanck aras, Türkeli-Ayanck aras, Yenikonak-Erfelek aras, Ayanck-Yenikonak aras kesimlerinde oluan sel hasarlarnn giderilmesi için yapm ihalelerini gerçekletirerek çalmalar balattk. 4 açklkl toplam 110 metre uzunluundaki terminal köprüsünü 80 gün gibi rekor sürede tamamlayarak bugün açla hazr hale getirdik. Selde yklan dier 2 köprümüzün inasn da inallah srasyla aralk ve mart aylarnda bitirmeyi hedefliyoruz diye konutu.

HÜKUMETNZE VE DEVLETNZE GÜVENN

Erdoan, dier projelerle ile ilgili süreçleri de yakndan takip ettiklerini belirterek, Son 19 ylda millete verdii tüm sözleri tutan bir kadro olarak inallah bundan sonra da insanmza mahcup olmayacaz. Bakalar ülkenin felaketinden çkar devirmenin hesabn yaparken biz Sinopla beraber 81 vilayetimizin tamam için çalmay sürdüreceiz. Sizlerden felaket tellallarna kulak asmadan, hükumetinize ve devletinize güvenmeye devam etmenizi istiyorum. Bugüne kadar nasl srt srta vererek nice badireyi atysak inallah bugünkü skntlarmzn da üstesinden hep birlikte geleceiz. Rabbim yar ve yardmcmz olsun diyorum. Rabbim bizleri her türlü beladan, musibetten, felaketten korusun diyorum ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git