Cumhurbaşkanı Erdoğan son sayıyı açıkladı: 21 bin kişinin ilişiğini kestik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kara Harp Okulu'nda Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ ihanet çetesiyle irtibatı olan yaklaşık 21 bin TSK mensubunun orduyla ilişkisinin kesildiğini ifade etti.

Haberler 31.08.2021 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoann açklamalarndan satr balar u ekilde:

Milli Savunma Üniversitemizin örencileri, kymetli misafirler sizleri selamlyorum. 30 Austos Zafer Bayramnz tebrik ediyorum. Gazi Mustafa Kemal bata olmak üzere zaferde katks olanlar ükranla anyorum.

Darbe giriiminin ardndan kapsaml bir reform gerçekletirdik. TSKnn ihtiyaç duyduu personeli yetitiren kurumlar tekrar kurduk, kurumsal bütünlüü saladk.

Artk çok daha güçlü ve donanml bir eitim öretim sistemine sahibiz. çan ihtiyaçlarna göre örenci yetitiren bir kuruma sahibiz. ftihar etmemiz gereken baar öyküsü çkt. Bu yl itibari ile tüm snflar üniversitede eitimlerini tamamlyor.

21 BN TSK MENSUBUNUN ORDUYLA LKSNN KESLD

15 Temmuz darbe giriiminin ardndan FETÖ ihanet çetesiyle irtibat olan yaklak 21 bin TSK mensubunun orduyla ilikisinin kesildi.

Bugün 1351i Türk, 101i misafir örencinin mezuniyetinin sevincini yayoruz. Eitim gören örenci says 23 bin 433ü bulmutur. 15 Temmuzdaki kayplarmz temin etmi durumdayz.

Askeri eitimin bitirildiini söyleyenler umarm bu manzara karsnda mahçup olurlar. Hayata geçirilen her uygulama, her adm, her politika daha güçlü bir Türkiye için. Yaadmz her skntnn önünü ve arkasn iyi biliyoruz. Milletimiz bizim her zaman arkamzda oldu.

Türkiyeyi istikrarsz, güvenliksiz, krlgan ve müdahaleye açk hale getirme gayretleri kuranlarn heveslerini kursaklarnda brakmaya devam edeceiz.

Ordusu igal edilmeyen, devirilmeyen bir ülkenin topraklarnn da igal edilemeyecei inancyla askerimizle, eitimiyle, teknolojisiyle daha da güçleneceiz

Ülkemizi büyütmek güçlendirmek için daha çok çalacaz. Hedeflerimize ulancaya kadar durmayacaz.

Arkamzda koskoca bir ümmetin duas, yanmzda büyük bir milletin destei, önümüzde kahraman ordunun gücü olduu müddetçe hiçbir mücadeleden kaçmayacaz. Mezun olan örencilerimizi tebrik ediyorum. Hepinize sevgilerimi sunuyorum, kaln salcakla.

Ana Sayfaya Git