Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medyada liderler arasında ilk 5'te

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Twitter'da 12 milyonun üzerinde takipçi sayısıyla liderler arasında 4. sırada yer aldı

Haberler 12.07.2018 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Canl video yaynlama a Periscopeun 2018 Dünya Liderleri beeni sralamasnda da Cumhurbakan Erdoann @tcbestepe hesab 9,6 milyon, @RT_Erdogan hesab da 5,8 milyon beeniyle ilk iki sraya yerleti

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, sosyal medya platformu Twitterda 2018in en çok takip edilen liderler listesinde 12 milyonun üzerinde takipçi saysyla 4. srada yer ald.

Küresel halkla ilikiler irketi Burson Marstellerin hazrlad ve Twitter verilerinden hareketle devlet bakanlar, hükümetler ve dileri bakanlarnn etkinliklerini ölçmeyi amaçlayan Twiplomacy 2018 raporu yaymland. Buna göre, 372si ahsi ve 579u kurum ve kurulu olmak üzere 187 ülkeden devlet bakan, babakan ve dileri bakan olmak üzere 951 aktif Twitter hesab kullanlyor.

Rapora göre, en çok kullanlan sosyal medya platformu Twitter olurken, onu Facebook, Instagram ve YouTube takip ediyor.

Birlemi Milletlere (BM) üye ülkelerin yüzde 97si Twitter, yüzde 93ü Facebook kullanrken, yüzde 81i Instagram ve yüzde 80i ise YouTube kullanyor.

Twittern canl yaynlara yönelik Periscope uygulamasn BMye üye ülkelerin yaklak yars kullanrken Snapchati ise üyelerin yüzde 11i aktif kullanyor.

Erdoann 12 milyon takipçisi var

Twitterda realDonaldTrump hesabyla 52 milyon kii tarafndan izlenen Trump, Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Bakan Papa Franciscusun 9 dilde yayn yapan @Pontifex hesab izliyor. Papann ayn platformda 47 milyondan fazla takipçisi bulunuyor.

En çok takip edilen 10 lider listesinin 3. srasnda 42 milyon takipçiyle Hindistan Babakan Narendra Modinin resmi hesab, 4. srada ise 26 milyondan fazla takipçisiyle ülkenin Babakanlk Ofisinin resmi hesab PMOIndia bulunuyor.

ABD Bakanlnn President of the United States (POTUS) isimli hesab 23 milyon kiiyle 5. srada, ABD Bakanlk Saray White Houseun resmi hesab ise 17 milyon takipçisiyle listenin 6. srasnda yer alyor.

Cumhurbakan Erdoann @RT_Erdogan adl resmi hesab 12 milyonun üzerindeki takipçi saysyla Top 10 En çok Takip Edilen Liderler listesinde 7. srada bulunuyor ancak kurumlar darda tutulduunda ve sadece liderler baznda bakldnda Erdoan, 4. sraya yerleiyor.

Bakan Erdoann ardndan, Hindistan Dileri Bakan Sushma Swarajn 11,7 milyon, Ürdün Kraliçesi Rania Abdullahn 10,6 milyon takipçisi bulunuyor. Listenin son srasnda 10,1 milyon takipçisiyle Endonezya Cumhurbakan Joko Widodo yer alyor.

Trumpun fake news CNN tweeti

ABD Bakan Trump, geçen yln banda göreve gelmesinin ardndan Twitterda en büyük etki yaratan lider oldu. Trumpn ifadeleri son bir ylda ortalama 20 bin kez paylald.

Donald Trump, geçen yl temmuz aynda yalan haberle suçlad CNN International kanalna yönelik paylat fake news CNN tweeti dünya liderleri içinde en fazla paylalan tweet oldu.

Trumpn, Kuzey Kore lideri Kim Jongunu nükleer balk füze denemelerine ilikin Küçük roket adam ve Suriye Devlet Bakan Bear Esad sivil halka yapt hava saldrlarna yönelik gazla öldüren hayvan olarak nitelemesi de sosyal medyada büyük etki yaratmt.

EngelsizBestepe Twitterda

Aratrmada, Türkiye Cumhurbakanlnn, aktif Türkçe hesabnn yan sra Twitterdaki hesap dillerine bu yln nisan aynda Arapça, Franszca, Almanca, Rusça ve spanyolcay da eklemesine ilikin bilgiye de yer verildi.

Cumhurbakanl Sosyal Medya ekibinin iitme engellilere yönelik EngelsizBestepe hesabn kullanma açt da aratrmada belirtiliyor. Söz konusu hesap, Erdoann YouTubedaki videolarn iaret dili alt yazlaryla paylayor.

Erdoan, Periscopeta en çok beeni alan lider

Aratrmada canl video yaynlama a Periscopea ilikin verilere de yer verildi. Buna göre, Periscope 2018 Dünya Liderleri beeni sralamasnda Cumhurbakan Erdoann @tcbestepe hesab 9,6 milyon beeniyle ilk srada yer ald. Sralamada ikincilii de 5,8 milyon beeniyle @RT_Erdogan hesab ald.

Söz konusu hesaplar 2,3 milyon beeniyle @EmmanuelMacron, 2,1 milyon beeniyle @NicolasMaduro , 1,7 milyon beeniyle @WhiteHouse, 1,5 milyon beeniyle @realDonaldTrump takip ediyor.

Ana Sayfaya Git