Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör estirenler, bedelini ödeyecek

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de terör estiren ve vatandaşın huzurunu kaçıranların bunun bedelini ödeyeceğini söyledi.

Haberler 07.01.2017 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin üzerine salnan gözünü kan bürümü katil sürülerinin aleni ibirlii halinde saldrlarna devam ettiini dile getiren Erdoan, Cerablusa girdik, El Raiye girdik, u anda El Bab kuattk. ehitlerimizi bire on katlyoruz. Her ehidin onlara bedeli çok ar oluyor. Artk gelip Suriyeden bu topraklar kuatamayacaksnz. Ayn ekilde Kandilde, ayn ekil Güneydouda nerede PKK varm PYD varm kim olursa olsun. Bu ülkede terör estirenler bunun bedelini ödeyecekler. Benim vatandamz huzurunu kaçranlar bunun bedelini ödeyecekler dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, anlurfada 58 eserin toplu açl törenine katld. Youn güvenlik önlemi alnan Rabia Meydannda düzenlenen törene Cumhurbakan Erdoann yan sra çileri Bakan Süleyman Soylu, Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan Faruk çelik, anlurfa Valisi Güngör Azim Tuna, milletvekilleri, belediye bakanlar ile protokol üyelerinin bulunduu binlerce kii katld.

anlurfa seninle gurur duyuyor slogan eliinde platforma çkan Cumhurbakan Erdoan, rabia iareti yaparak alan dolduran kalabal selamlad. Konumasna dün zmirdeki terör saldrsn hatrlatarak balayan Erdoan, daha büyük faciay, saldry teröristlerle çatmaya girerek önleyen ancak ehit düen polis memuru ile adliye çalanna rahmet dileyerek, Etkisiz hale getirilen teröristlerle birlikte ele geçirilen silahlar, bombalar, roketler ve mühimmat teröristlerin oraya çok büyük bir katliam için geldiini gösteriyor. Emniyet tekilatmzn ald sk güvenlik önlemeri sayesinde teröristler hedeflerine ulaamadan kontrol noktasnda durdurulmu ve büyük bir felaketin önüne geçilmitir. Maalesef, Türkiyenin üzerine salnan gözünü kan bürümü katil sürüleri aleni bir ibirlii halinde saldrlarna devam ediyorlar diye konutu.

HçBR BEER GÜCÜN ÖNÜNDE ELMEDK

Cumhurbakan Erdoan bu srada ikindi ezan okunduu için konumasna ara verdi. Ezann bitmesinin ardndan alandan yükselen Dik dur eilme, bu millet seninle sloganna teekkür eden Erdoan, Hiçbir beeri gücün önünde eilmedik. Sadece rahmann önünde rükuya eildik, bakas asla eklinde karlk verdi.

ALçAK TERÖRSTLER AIRLAMA, BESLEMLE HAKKINA SAHP DELZ

Erdoan bu srada meydandaki kalabalktan yükselen idam isteriz sloganna da u sözlerle karlk verdi:

Bu konuyla ilgili her zaman söylüyorum; idam parlamentoya gelir, parlamentodan geçmesi halinde bana onaya geldii zaman ben bunu onaylarm. çünkü katili affetmek devletin hakk deildir, ben böyle görüyorum. Ancak maktulün varislerin hakkdr, affederse onlarn hakkdr. Devlet kendisine kar ilenen suçlar af yetkisine sahiptir. Bu vahi, alçaklarn, teröristlerin masum insanlar öldürmesi neticesinde onlar arlamak, onlar beslemek gibi bir hakka sahip deiliz.

TERÖR ÖRGÜTLERN SLAHLANDIRIP, TÜRKYENN ÜZERNE SALIYORLAR

Terör örgütlerinin birbiri ardna ihanet nöbetini devraldn, bu örgütlerin birileri tarafndan özellikle beslenip, silahlandrlp, güçlendirilip, yönlendirilerek Türkiyenin üzerine salndn vurgulayan Cumhurbakan Erdoan öyle dedi:

Bölücü örgütün brakt yerden DEA, onun brakt yerden FETÖ, onun brakt yerden baka bir örgüt ihaneti nöbetini devralyor. Bu gerçei kimse inkar edemez. Birileri özellikle bu örgütleri besleyip, silahlandrp, güçlendirip, yönlendirip Türkiyenin üzerine salyorlar. Yiitçe ortaya çkp bizimle mücadele edemeyenler terör örgütleri üzerinden, kendilerince bizi yola getirmeye çalyorlar. Ne diyoruz; mert dayanr, namert kaçar. Biz millet olarak tarihimizin hiçbir döneminde kaçmadk. Bu millet ölürsem ehit, kalrsam gaziyim diyerek 15 Temmuzda en güçlü silahlarla üzerine gelen darbecileri püskürtmü bir millettir. Böyle bir milletin, terör örgütlerine, cieri 5 para etmez teröristlere boyun eeceini sananlara yazklar olsun. Masum insanlarn cann yakp, kann dökenler unu unutmasn yaptklarnn yanna kar kalacan düünüyorlarsa onlara bir kez daha yazklar olsun. Ne diyor Yunus Emre; Olsun be yaradan vardr, sanma ki zalimin ettii kardr, mazlumun ah indirir ah, her eyin bir vakti vardr. Bizler kaderin üzerindeki kadere iman etmi insanlar olarak, ite bu anlayyla mücadelemizi yürütüyoruz, yürüteceiz. Hem kendimiz, hem mazlumlar için beklediimiz o vaktin uzak olmadna inanyoruz. Bugün kendi bölgesel ve güncel çkarlar için bizim üzerimize terör örgütlerini salanlar yarn ayn atei ve ayn atein kendilerini yakmaya baladnda yaptklar yanllar göreceklerdir ama i iten geçmi olacaktr. Emin olun Türkiye bu musibetin üstesinden mutlaka gelecektir. Dün zmirde teröristin üzerine aslanlar gibi atlan, onu etkisiz hale getirirken kendisi de ehadete koan polisimizi gördünüz deil mi? Bu ülkede zmirdeki polisimiz gibi 79 milyon hatta 80 milyon kahraman var. te kahramanlar meydan, ite Rabia meydan. Bu ülkede tek bana darbecilere kök söktüren Ömer Halisdemirler var. Bu ülkede tanklara meydan okuyan benim hanm kardelerim, gençler, yallar var. Allah akna böyle bir ülkeyi dize getirmeye kimin gücü yeter? Türkiye; tarihinin en güçlü devlet millet bütünlemesini salam olarak hamdolsun yoluna devam ediyor. Hem ülkemizin içinde, bu topraklarda eylem yapan terör örgütleri, hem de snrlarmzn yan banda hain emeller peinde koanlar tepeleyerek mutlaka 2023 hedeflerimize ulaacaz. 2053e de ulaacaz, 2071e de ulaacaz. Ama bunun bir olacaz, iri olacaz, diri olacaz, karde olacaz, hep birlikte Türkiye olacaz.

TEPELEMEYE DEVAM EDECEZ

Urfann igale kar direniiyle bamszln kazanarak anl unvann aldn ve bugün de insani krizlere duyarsz kalmayp, terörle mücadelede en öndeki ehirlerden birisi olduunu vurgulayan Erdoan, 2015 Temmuzundan bu yana terörle mücadelede 12 anlurfal asker, polisimiz ehit oldu. 15 Temmuz darbe giriimi srasnda da 4 anlurfal kardeimiz FETÖ ihanet ebekesi karsna kahramanca dikilip ehadet makamna ulat. Tüm ehitlerimizle birlikte anlurfal ehitlerimize de Allahtan rahmet, yaknlarna basal diliyorum. anlurfallar ve 79 milyon vatandamzn tamamn yüreinden vuranlar, cierinden dalayanlar hak ettikleri cezalara çarptrlyorlar, çarptrlmaya da devam edecekler. Böyle durmak yok. ehitlerimiz var, canmz yanyor ama onlarn da inlerine girdik ve onlar da tepeliyoruz, tepelemeye de devam edeceiz diye konutu.

TERÖR ESTRENLER BEDELN ÖDEYECEKLER

Türkiyenin Frat Kalkan Harekat ile Suriyede DEA, ayn zamanda Irak ve Güneydouda PKK ile mücadele ettiini dile getiren Erdoan, terör örgütlerine bedel ödeteceklerini dile getirerek,Cerablusa girdik. El Raiye girdik. u anda El Bab kuattk m? ehitlerimizi bire on katlyoruz. Her ehidin onlara bedeli çok ar oluyor. Artk gelip Suriyeden bu topraklar kuatamayacaksnz. Ayn ekilde Kandilde, ayn ekil Güneydouda nerede PKK varm, PYD varm, kim olursa olsun. Bu ülkede terör estirenler bunun bedelini ödeyecekler. Benim vatandamn huzurunu kaçranlar bunun bedelini ödeyecekler dedi.

DÜNYAYA NSANLIK DERS VERDNZ

anlurfann 500 bin Suriyeli göçmene ev sahiplii yaparak dünyaya insanlk dersi verdiini anlatan Erdoan, anlurfa nüfusunun neredeyse 4te 1i kadarn yarm milyona yakn Suriyeli göçmeni topraklarnda misafir ederek, ev sahiplii yaparak dünyaya siz var ya siz insanlk dersi verdiniz. Bunu bat yapamad. Sizin her biriniz batya meydan okudunuz ve biz ensarz, muhacirleri barmza bastk dediniz. Onlarla tas çorbay paylatnz. Onun için ben 15 Temmuzda milletimle nasl iftihar ettiysem, imdi de ite bu ensar olan anlurfal, Hatayl, Gaziantepli, Kilisli kardelerimle, tüm milletimle iftihar ediyorum. Bu ehir, sradan bir ehir deildir. Hazreti brahim atee atldndaki tevekkülüyle, Hazreti Eyyüpün en büyük musibetlere maruz kaldndaki sabr ile yorulmu. Men sabara zafara yani sabreden zafere erer. Bunun örnei Hazreti Eyyüptür. Bugün de ayn metaneti ortaya koyan buras kutlu beldedir. Hazreti brahim atee atldnda ne demiti; Bana Allah kafidir, o ne güzel bir vekildir, Bugün bizde ülke ve millet olarak yaadmz skntlar karsnda aynsn söylüyoruz. Halil brahim bereketinin, Eyyüp Peygamber sabrnn diyar anlurfa 1920de düman barndan söküp atarak Kurtulu Savann zafer müjdesi oldu. Bugün de teröre ve terör örgütlerine kar ortaya koyduu bu dirayetli duruuyla Suriyeli kardelerine sahip çkmada gösterdii fedakarlkla 2023ün büyük Türkiyesinin müjdesini veriyor. anlurfa salam durdukça Allahn izniyle terör örgütlerinin üstesinden gelip, Suriyedeki çözümde de baarl olur. te o zaman anlurfa anna ah katm olarak gönüllerdeki yerini daha da salamlatracaktr. Bu mübarek topraklarda tek bir teröristi, terör örgütünü barndrmayacana ben inanyorum. Türkiyeyi çevremizdeki ülkeler gibi karde kavgasyla yakp, ykmak, yok etmek isteyenlere anlurfann kardelik cevab bir kez daha tarihe geçecektir.

AYRITIRMAYA KALKANLARIN AMACI BZ ATEE ATMAK

Ülkenin 81 vilayeti ve 80 milyon vatanda birlikte hareket edebildiinde var olunacan etrafa bakldnda tüm çplaklyla göründüünü kaydeden Erdoan öyle devam etti:

Bütün bunlara ramen bu aziz milleti; Arap diyerek, Kürt diyerek, Türk diyerek, Sünni diyerek, Alevi diyerek, u veya bu kesimden diyerek ayrtrmaya kalkanlarn amac bizi de ayn atee atmaktr. Ben sizleri Allah için seviyorum. Yunusun diliyle; biz yaradlan yaradandan ötürü sevdik. Biz siyah beyaz ayrmadk, u kavimden bu kavimden demedik Allah için sevdik. Onun için bu oyuna gelmeyin. Bunun için burada Rabia meydanndayz. Rabiann 4 unsuru var. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. 780 bin kilometre kareyle tek vatan ve burada kimse operasyon yapabilir mi? Yaparsa onlarn yeri malum cehennemdir. Gerei neyse silahl kuvvetlerimiz, polisimiz, korucularmz hepsi beraberce hesabn sorarz.

ELLERNDEN GELSE BR KAIK SUDA BOACAKLAR

Hiçbir vatandamzn ayrmclk tuzana dümeyeceine inanyorum. Etnik köken ve mezhepçilik fitnesini sürekli körükleyenler emin olun en çok dümanl ve bunun istismarn yaptklar o kesimlere yöneliyor. Bölücü terör örgütü en büyük kym, zarar istismarn yapt vatandalarmza ve o bölgelerimize vermitir. Bu bölücü örgüt Kürt kardelerime ne kazandrd? Kazandrd bir ey var m? FETÖ gibi DEA gibi örgütlerin en büyük zarar mütedeyyin kesimlere olmutur. Biz bu tezgah deifre ettik, ortaya çkardk, her frsatta dile getirdik. Onun için bizden rahatsz oluyorlar. Ellerinden gelse bir kak suda boacaklar. DEA bahanesiyle Suriyeyi bombalayanlarn niyeti Türkiyenin sahaya girip bu örgütü süpürmesiyle ortaya çkt. Niye mücadele etmiyorsun diyenler bugün karmza dikilip daha fazla ileri gitmeyin, 20 kilometrede kaln diyor. Yok öyle bir ey. Bu ii temizleyene kadar yola devam edeceiz. Ama o topraklarda kalma niyetimiz yok. O topraklarn sahibi oradaki bizim Arap kardelerimi, Kürt kardelerimiz sahipleri orada kalsn, ama terörist olmasn.

ARTIK OK YAYDAN çIKTI

Ayn oyun Irakta sergileniyor. Ülke mezhep çatmasnn içine çekilmek isteniyor. Yazk olmamal, Irkçla dinimizde yer yok. Rabbim bizleri kavimlere ayrm ama iyi tanalm, anlaalm diye. En yüce olan Allaha en yakn oland ölçü bu. Biz müdahale edince Irakn egemenliini öne sürerek sahadan çkarlmak istendik. Türkiyeyi güç duruma düürmek için Musul operasyonu balad, sonra yavalad, Rakka operasyonu ertelendi. Niye erteliyorsun DEA orada. DEA sizler için mücadele edilecek unsurdu niye etmiyorsunuz? Halbuki plan tüm operasyonlarn birlikte yürütülmesiydi. Türkiye sonuç almaya yaklanca planlar deitiler. Bizim için artk ok yaydan çkmtr. El Bab da, Menbiçi de dier bölgeleri de terör örgütlerinden temizlemeden durmayacaz. Irakl ve Suriyeli kardelerimizin yeniden güvene, huzura, istikrara kavumalarn salamak için elimizden geleni yapyoruz, yapacaz. Müttefik dediimiz ülkelerin bu süreçte destek verirlerse dost olduklarn anlarz. Destek vermezlerse kendi imkanlarmzla yola devam ederiz. Allah dorularn yardmcsdr. Türkiyenin 2013 ylndan beri yaadklarn yaayp ayakta kalacak, yoluna devam edecek baka ülke, baka toplum var m bilmiyorum. çok ac çektik, çok sknt çektik, çok kayp verdik ayn zamanda tarihte eine az rastlanr baar ortaya koyduk. Demokrasi ve güvenlik hassasiyetlerinin birlikte muhafaza edileceini gösterdik. Terörle mücadele ile büyümeyi gösterdik. Uluslararas alanda ilikileri koparmadan hak ve hukukumuzu savunacamz gösterdik. Bu baar bölge ve dünyaya örnek oluyor. Artk insanlar unu biliyor; siyasi ve ekonomik hangi silah kullanlrsa kullanlsn bir millet gücünü, iradesini, kararlln ortaya koyarsa tamamn da etkisiz hale getirebilir. çünkü bizim milletimiz, terör örgütleriyle üzerine gelindiinde geri çekilmemitir ne yapm mücadeleyi tercih etmitir. Bizim milletimiz darbecilerle üzerine gelindiinde geri çekilmek öyle dursun ileri atlp darbecilerin yakasna yapmtr. Ekonomik saldrlar karsnda teslim olmak yerine imkanlarn seferber ederek destans mücadele balatmtr. 15 Temmuz ertesinde ekonomik ambargo uygulamaya kalktlar. Ne yapt vatanda yastnn altnda ne varsa çar yaptm hemen dövizleri TLye çevirdi ve Türkiyede devran deiti. ardlar, ya bu millet nasl millet dediler. Bu millet böyle dedim. Milleti brahim olmak kolay deil. Bu milletin ruhunda, kökünde bu var. Elbette bu mücadelenin bedeli olduunu biliyoruz. u gerçein farkndayz bu bedeli bugün ödemezsek yarn bize dünyay der ederler.

Erdoan son olarak bazlar gibi 80 milyon Türk insannn Avrupa, Amerika veya baka yerleri yurt yapmay düünmediini dile getirerek, çok iyi biliyorum 80 milyonun hiç birinin geleceini bu ülke dnda kurmak gibi bir hayali, düüncesi yoktur. Altnda doduumuz bu ay yldzl bayran dibinde ölmek bizim için ereflerin en büyüüdür. Bu ülkeyi bu milleti terörle, ekonomiyle, fitne fesatla ykmaya kimsenin gücü yetmeyecektir dedi.

Erdoan, 39 dakika süren konumasnn ardndan alanda bulunan bakan, milletvekili ve protokol üyeleri ile birlikte 600 milyon liraya mal olan 58 tesisin toplu açl kurdelesini kesti.

Ana Sayfaya Git