Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teşkilatlarımız metal yorgunu

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Önümüzdeki süreyi çok iyi değerlendirmeliyiz. Tüm bakanlarımızdan 180 günlük kısa vadeli bir eylem programı istedim. Bu yıl sonuna kadar il teşkilatlarımız, ilçe teşkilatlarımız, belde teşkilatlarımızın tamamını güncelleyeceğiz. " dedi.

Haberler 31.05.2017 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, AK Parti genel bakan seçilmesinin ardndan partisinin TBMMdeki grup toplantsna ilk kez katld. Grup toplantsn açln Babakan ve AK Parti Grup Bakan Binali Yldrm yapt. Grup bakan olarak toplantnn açl konumasn gerçekletiren Babakan Yldrm, Sayn Cumhurbakanm, son 1 yl içerisinde, kurucular arasnda yer aldm AK Partimizin genel bakanl görevini bana tevcih ettiiniz günden bugüne kadar partimizin ilkelerine ters düecek hiçbir yanln içinde olmamaya gayret ettim ve bizim yol arkadalarmz, vatandalarmzn beklentilerini karlamak için arkadalarmzla var gücümüzle çaltk. Ksa bir süre ama 1 yl, Türk siyasi tarihinde gelecek yllarda konuulacak yl olacak; çünkü bu yln en önemli özelliklerinden biri Türkiye Cumhuriyeti, yakn tarihte görmü olduu darbelerden bir benzerini daha gördü. Ama bu seferki öncekiler gibi olmad. Bu sefer herkes darbe karsnda ceketini, apkasn alp, giden siyasetçiler deil; darbeye darbe vuran bir cumhurbakan, bir hükümet ve aziz milleti gördü. Böylece artk Türk siyasi tarihinde demokrasi tarihinde darbelere de darbe vurulduu bir dönem balad diye konutu.

BABAKAN YILDIRIM: TERÖR, BU MLLETN BAININ BELASI OLMAKTAN çIKACAK

Türkiyenin terör örgütleriyle amansz bir mücadele verdiini vurgulayan Yldrm, Sayn Cumhurbakanm, direktiflerinizle ayn anda 3 terör örgütüyle mücadele eden bir ülke durumuna geldik. FETÖ paralel devlet yaplanmas bir yandan bölücü terör örgütü PKK dier yandan ve ülkemizin son zamanlarla eylemlerle cann actan DEA terör örgütü. Allaha ükür bu örgütlerin hepsiyle mücadelede gösterilen kararllk sayesinde olumlu sonuçlar alm bulunuyoruz. Söylediiniz bir ey var. Terör, bu milletin bann belas olmaktan çkacak. Terör, Türkiyenin gündeminde en alt sralara inecek. Bunun için gece gündüz demeden snr boylarnda, dada, bayrda ülkesi ve milleti için mücadele eden bütün güvenlik kuvvetlerimize teekkürlerimizi sunuyoruz dedi.

YEN SSTEMN HAZIRLIKLARININ EN TTZ EKLDE YAPILACAI BR DÖNEM OLACAK

Artk yeni bir dönemdeyiz diyen Babakan Yldrm, sözlerini öyle sürdürdü: Bu dönem, liderliinizde yeni sistemin hazrlklarnn en titiz ve seri ekilde yaplaca bir dönem olacak. nallah, siz bamzda olduunuz sürece Türkiyenin bugüne kadar nasl Yaplamaz, çözülemez denen sorunlar varsa ve bunlarn hepsini teker teker nasl çözdüysek bundan böyle de inallah bütün sorunlarn üstesinden geleceiz ve Türkiyeyi 2023 hedeflerine 2053, 2071 vizyonuna ulatracak çalmalar ortaya koyacaz. Bir kez daha evinize, AK Parti grup toplantsna terifinizden dolay ükranlarm sunuyorum

CUMHURBAKANI ERDOAN: TÜRKYE, MÜCADELESN MUTLAKA ZAFERLE SONUçLANDIRACAK

AK Parti genel bakan seçilmesinin ardndan partisinin Meclisteki grup toplantsna ilk kez hitap eden Cumhurbakan Erdoan, Türkiyenin terör örgütleriyle yürüttüü mücadelede çok önemli mesafeler kat ettii bir dönemden geçtiini söyledi. Erdoan, Sadece son 2 ayda yurt içinde ve yurt dnda 336 teröristi etkisiz hale getiren güvenlik güçlerimiz maalesef asker, polis ve güvenlik korucusu olarak 43 de ehit vermitir. Terör örgütünün geçmite hiç girilmemi, girilememi inlerine girip hem rekor düzeyde silah, mühimmat ele geçiren hem de teröristlere dalar, maaralar dar eden kahraman güvenlik güçlerimize ahsm ve milletim adna ükranlarm sunuyorum. ehitlerimizin ve gazilerimizin bu fedakarlklar boa gitmeyecek. Türkiye, çok geni bir alanda yürüttüü istiklal ve istikbal mücadelesini mutlaka ama mutlaka zaferle sonuçlandracaktr dedi.

KATILAMADIIM TOPLANTILARA BNAL YILDIRIM KARDEM BAKANLIK EDECEK

AK Parti grup toplantsnda, en son 22 Temmuz 2014 tarihinde bulunduunu hatrlatan Erdoan, Yaklak 34 ay tam olarak da bin 44 gün sonra bir kez daha bu salonda sizlerle beraber olmann bahtiyarln yayorum. nallah bundan sonra partimizin tüm çalmalarnda beraber olacaz ve bundan sonra iimiz çok daha zor. Bunu da özellikle ifade etmek durumundaym. Özellikle MYK ve grup toplantlarmza mümkün olduu kadar itirak etmeye çalacam. Ancak bilindii gibi cumhurbakan sfatyla yürütmem gereken pek çok görev de bulunuyor. Bu sebeple katlamadm toplantlara da genel bakanvekilliiyle birlikte onlar da Sayn Binali Yldrm kardeim bakanlk ederek, yürütecek. Kendisi demokrasi tarihimize altn harflerle yazlacak bir süreci baaryla yürütmütür. Bu vesileyle Sayn Yldrma AK Parti genel bakan olarak bugüne kadar yapt tüm çalmalar için sizler ve milletimin huzurunda teekkür ediyor, ükranlarm sunuyorum diye konutu.

AK PART, CUMHURYETçDR

Türkiyeye gerçek anlamda demokrasiyi, cumhuriyeti ve refah getiren partinin AK Parti olduunu savunan Erdoan, Birileri kabul etmeyebilir; ama ben sosyal hayatn da bir matematiinin olduuna inananlardanm. ki kere iki dörttür. Burann da bir gerçekleri var. AK Parti, demokrattr. AK Parti, cumhuriyetçidir. Bunun için bir kiiye, zümreye, PKK gibi eli kanl, FETÖ gibi milletimizin deerlerini istismar eden örgütlere deil, sadece cumhura dayanm, millete teslim olmutur. AK Parti, millidir, yerlidir. AK Parti, kucaklaycdr. Ülkemizin bütünlüüne ve milletimizin birliine husumet göstermeyen herkesi kökenine, inancna, klna ve dier tüm farkllklarna bakmakszn kendisinin doal bir parças olarak görmütür açklamasnda bulundu.

DEVRMCYZ DYE KONUANLARA SESLENYORUM; HANG ADIMI ATTINIZ?

AK Partinin devrimci bir parti olduunu vurgulayan Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi: AK Parti ayn zamanda muhafazakardr. Milletimizin tarihine, kültürüne, deerlerine saldrlmasna, dümanlk edilmesine, tahribine kar çkm bu deerler smsk sahip çkmtr. AK Parti, açk söylemek lazm, devrimci bir partidir. Bat ne diyordu, AK Parti sessiz devrim gerçekletirmitir. Türkiye Cumhuriyet döneminde en cesur, en ileri, en kapsaml, en etkili deiimleri AK Parti hükümetleri döneminde yaamtr. Hak ve özgürlükler konusunda hiçbir dönemde atlamayan admlar, bizim dönemimizde atlmtr. Devrimciyiz, diye konuanlara sesleniyorum. Hangi adm attnz söyleyin bakalm? Hak ve özgürlükler konusunda AK Partinin att admlar acaba AK Partiden önce hanginiz attnz? Siyasi partilere yaam hakk vermediniz. Bizi bile kapatmaya yeltendiniz hatta partinizin bandaki zat çkt dedi ki Ankarada da savclar varm diye onlara snd. Savunaca yerde snmaya yeltendi. Niye? çünkü AK Partinin varl onlar ciddi manada ürkütüyordu

YÜKSEKOVAYE VE CZREYE EHR SÖZÜMÜZ VAR, SÜRATLE DÖNÜTÜRELM

Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti: Bu milletin fertlerini, bu milletin bireylerini birbirine düman ettiiniz sürece bu millet, bu ülkede size iktidar vermez. AK Parti, Türkiye Cumhuriyeti devletini milletiyle buluturmutur ve yapt hiçbir yatrm Buradan bizim partimize vekil çkmad, dolaysyla buraya yatrm yapmayalm dememitir AK Parti. Hiçbir ayrm yapmakszn Burada bizim milletvekilimiz yok, buraya havaliman yapmayalm demedik. imdi verdiimiz bir sözümüz var. Süratle Yüksekovaya ve Cizreye ehir sözümüz var. Bu iki ili, süratle ehre dönütürelim. Bu, bir kentsel dönüüm ve deiimdir. Yeni bir ehir ihdas etmiyoruz. Olay sadece valiliin, baz kurumlarn oradan oraya tanmasdr. nanyorum ki rnak, Cizreyle tarihiyle buluacak ve çok daha süratle gelime imkan yakalayacaktr. Hakkari de ayn ekilde Yüksekovayla buluarak, çok daha farkl ve güçlü bir ehir olmann inallah en büyük frsatn yakalayacaktr

ALçAK FETÖNÜN KAHPE ARKASINDAK Z SÜRÜCÜLERNE BU ÜLKE TESLM EDLMED

Darbe giriiminin yaand 15 Temmuz gecesini hatrlatan Erdoan, Milletimiz 15 Temmuz gecesi devletinde sembolletirdii özgürlüünü, bayran, ezann, inancn, geleceini korumak için adeta kyam etmitir. Bu çok anlamldr. Bir çarya ülkemizin dört bir köesinden milletimizin meydanlara dökülerek cevap vermesinin dünyada benzeri yoktur. Ben, milletimle gurur duyuyorum. 249 ehit verdik ama 2 bin 193 gazimiz oldu ama hiç olmazsa bu alçak FETÖnün kahpe arkasndaki iz sürücülerine bu ülke teslim edilmedi dedi.

ADE- TBARA YARDIMCI OLMAZSANIZ, ELMZE DÜENLERNZ OLDUU ZAMAN ALAMAYACAKSINIZ

Darbe giriimine yönelik yürütülen soruturmalara ve balayan durumalara da deinen Erdoan, Ankara, stanbul durumalar balad. Bu durumalarla birlikte bizler, bütün ehitlerimizin ve gazilerimizin ailelerine bu mahkeme kararlaryla iade-i itibarn salanmasn temin edeceiz. Ayn zamanda da dünyada bunlar korumaya kalkan ülkelere kar da Daha ne istiyorsunuz? Buyurun, size yarg kararlar deyip, bunlar da onun önüne koyacaz. Üzerlerine düeni yaparlar veya yapmazlar önemli deil; ama imdi de dünyaya sesleniyorum. Diyorum ki eer sizler, iade-i itibara yardmc olmazsanz bilesiniz ki yarn bir gün sizlerin de bizim elimize düenleriniz olduu zaman istediinizde bunlar bizden alamayacaksnz. çünkü terörle mücadele lokal deildir, mevzii deildir. Terörle mücadele uluslararas bir mutabakatn uygulamasdr. Uluslararas bu mücadeleyi vereceksek eer biz de sizden bizim ülkemize ait ki bunlar inallah vatandalktan da çkaracaz, bunlar süratle bize iade etmenizi istiyoruz. Ettiniz, ettiniz; etmediiniz takdirde kusura bakmayn Men dakka dukka. Biz de bunu yaparz diye konutu.

BAKANLARIMIZDAN 180 GÜNLÜK KISA VADEL EYLEM PROGRAMI STEDM

Parti grubuna Önümüzdeki süreyi çok iyi deerlendirmeliyiz tavsiyesinde bulunan Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi: lk etapta tüm bakanlarmzdan 180 günlük ksa vadeli bir eylem program istedim. Tpk hükümette, ilk geldiimiz dönemdeki 100 günlük acil eylem plan gibi bu program da vatandalarmzn birikmi skntlarna hzl çözümler üretmeye yönelik olacaktr ve 2019 seçimlerine kadar da bu çalmalar yürütecek bir eylem plan. 2023 hedeflerimiz zaten asl baar çtamz olarak geçerliliini sürdürüyor. Onu da güncellememiz gerekiyor. imdi buna da ilave olarak 2035 yln hedef alan yeni bir çalmaya daha baladk. Bu ayn zamanda gençlerimize emanetimiz olan 2053 vizyonumuzun alt yapsn oluturacaktr. Meclis grubumuza da bu süreçte çok önemli görevler düüyor. Her reform, idari tasarruflarla yaplabilecek yönlerinin yannda asl olarak yasa ve anayasa deiiklii demektir. 3 Kasm 2019 seçimleriyle birlikte yürürlüe girecek cumhurbakanl hükümet sistemine hazrlk için çok sayda uyum kanununun çkartlmas gerekiyor

METAL YORGUNLUU VAR, BUNU AMAMIZ LAZIM

Cumhurbakan Erdoan, öyle konutu: AK Parti, milletin barndan çkm ve bugüne kadar gücüne hep milletten alm bir partidir. Milletimizle irtibatmzn zayflad gün, bizim Allah göstermesin bittiimiz gün olacaktr. Bu yl sonuna kadar il tekilatlarmz, ilçe tekilatlarmz, belde tekilatlarmz kesinlikle dün de arkadalarmla paylatm, tamamn güncelleyeceiz. Yeniden gözden geçireceiz. çünkü ortada bir metal yorgunluu var. Bunu amamz lazm. Onun için de çok daha dinamik ekiplerle inallah 2019a hazrlanmamz gerekiyor. Bunun için de bütün ilgili birimlerimizin youn bir çalma içerisinde bu hazrlklar yapmas gerekiyor. Dier taraftan da bakanlklarmzn hepsi hazrlklarn, çalma programlarn, takvimlerini hazrlayarak, bir taraftan 2019un bir taraftan da 2023ün programn güncellemek durumundadr. Ben sizlere güveniyorum

Ana Sayfaya Git